Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
pudelek

Re: Drapaki

Post autor: pudelek »

Przymierzam się do zamówienia drapaka i tak się zastanawiam czy w tych modelach
http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/62-d-4.html
http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/63-d-5.html
http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/64-d-5a.html
te wysokie słupy się nie chwieją? Czy cały drapak z tak wysokim słupem jest stabilny?
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Pudelek : z tego co mi tlumaczyl "Pan Rufi", te wysokie slupy sa stabilne, bo do nich sa "doczepione" te nizsze elementy (rozeta, budka itp.) ;-))
Na zdjeciach tego nie widac, ale w rzeczywistosci jedne elementy z drugimi sa spiete.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

yamaha pisze:Pudelek : z tego co mi tlumaczyl "Pan Rufi", te wysokie slupy sa stabilne, bo do nich sa "doczepione" te nizsze elementy (rozeta, budka itp.) ;-))
Na zdjeciach tego nie widac, ale w rzeczywistosci jedne elementy z drugimi sa spiete.
Yamaha dobrze pisze drapak ani drgnie gdy moje 6100 lub 5500 skacze po D-5
Awatar użytkownika
EwaL

Post autor: EwaL »

Te drapaki są bardzo stabilne, a co do pokazanych przez Ciebie, to drugi drapak mógłby mieć większa rozetę, trzeci jak dla mnie ma za nisko budkę np. mój kot lubi siedzieć na wysokości i kontrolować sytuację <mrgreen> Z tych trzech ja wybrałabym pierwszy, ale oczywiście to jest tylko moje zdanie, ktoś inny może mieć odmienne spostrzeżenia.
Awatar użytkownika
oomisoka

Post autor: oomisoka »

My mamy D-4 (z pierwszego linka), lekko zmodyfikowany - nie ma tego okrągłego stopnia i rynna jest zastąpiona tubą z wyciętą górą - i potwierdzam, wysoki słup jest połączony śrubą z tubą :-) oczywiście po pierwszym podejściu do skręcania przez mojego męża została jedna śrubka, a w tubie była widoczna dziurka :mimbla: i dopiero mądra żona (czyli ja <mrgreen> ) wpadła na pomysł, że pewnie trzeba tubę do słupa przykręcić :-D

Drapak jest bardzo stabilny, idealnie wyważony i masywny :ok:
Awatar użytkownika
pudelek

yamaha tak na "mój rozum" to myślę że powinny być stabilne,przecież inaczej być nie może w przypadku Rufiego. <mrgreen> Widziałam na forum,(niestety nie pamiętam w czyjej galerii)tego typu drapaki i ciekawa jestem opinii forumowiczek których kociaste użytkują takie drapaki?
Awatar użytkownika
pudelek

EwaL pisze: Z tych trzech ja wybrałabym pierwszy, ale oczywiście to jest tylko moje zdanie, ktoś inny może mieć odmienne spostrzeżenia.
Mój wybór padł właśnie na D-4 Tylko bałam sie troche o tę stabilność. Ale skoro piszecie że jest ok to decyzja zapadła i Iguś będzie miał nowy drapaczek :radocha:
Wymienię tylko ten hamak na twardą półkę, bo kocuro musi mieć stabilnie pod łaputami.
Awatar użytkownika
EwaL

Post autor: EwaL »

U mnie genialnie spełnia się hamak ze stelażem z drewna, jest stabilny, wygodny, miejscówka pierwsza klasa
http://www.drapaki.pl/pl/21-hamak-ze-stelazem-mdf
Awatar użytkownika
pudelek

Dokładnie o takim myślałam.Myślę że moje kocuro będzie zadowolone, tak samo jak pańca z nowego mebelka. Bo na stary Zooplusowy drapak już nie mogę patrzeć.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Z tego co pamietam, margita ma wlasnie D-4, moze ja zapytaj o "praktycznosc" drapaka ;-))
Zablokowany