Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Re: Drapaki

Post autor: Sonia »

Bardzo fajny ten drapak na pewno się spodoba :-)
Awatar użytkownika
alillah

Post autor: alillah »

Ja WRESZCIE wysupłałam trochę pieniążków i zamówiłam drapak u Rufiego.
Model D-0 z małą modyfikacją (o której chyba kilka osób tu na forum myślało) - wymieniam dolną rozetę na zwykłą, okrągłą półkę (bo wątpię, że kocurek będzie chciał się w niej wylegiwać mając dostępną wyższą miejscówkę), przy podwyższeniu słupa, na którym ona się znajduje do 60cm. Taki drapaczek wyniósł mnie 463zł plus przesyłka. Teraz czekam aż przyjdzie i jak już go dostanę i skręcę, to na pewno się pochwalę ;-))
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Niestety muszę to napisać , RUFI bardzo się pogorszył jak widać wszystko co dobre prędzej czy póżniej sie kończy .

Mam już dwa drapaki od Rufiego , pierwszy kupiłam dwa i pół roku temu zamówienie błyskawiczne , nie było jeszcze takiej strony internetowej jak dzisiaj ale po dobrym tygodniu drapak czekał na przybycie Kolorusia .
Drapak drugi tu z przed roku tu juz musiałam interweniować , wydzwaniać i trochę się wkurzać.

14 lutego zamówiłam rozetę u Rufiego , dzwoniłam w poniedziałek 4 marca rozmawiałam z właścicielem który powiedział ,że oni mają 14 dni roboczych na zrealizowanie zamówienia i mam zadzwonić pod numer stacjonarny i tam się dowiem bo dwóch panów wszystkiego pilnuje <wsciekly> <zły> <wsciekly> <zły> , no i tak dzwonię jak idiota ,a numer oczywiście jest niedostępny .
Szlak mnie trafi bo to miał byc prezent od moje córki dla Kolorusia za jej pieniążki .

Muszę kupić dwa drapaki do domu na wieś i niestety Rufiego nie chce bo nie szanuje klientów , pieniądze ode mnie od 3 tygodni ma na koncie i co <wsciekly> <zły>
Podobno mamy ciężkie czasy , ludzie narzekają na brak pracy i pieniędzy <wsciekly> <wsciekly>
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Dlatego ja między innymi zamówiłam u Hakana... Na odpowiedź meilową od Rufiego czekałam tydzień, a czasami i więcej. Hakan odpisywał codziennie.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

asiunia0312 pisze:Dlatego ja między innymi zamówiłam u Hakana... Na odpowiedź meilową od Rufiego czekałam tydzień, a czasami i więcej. Hakan odpisywał codziennie.
Własnie jestem na etapie wyboru u Hakana :ok: :-)

Jak oglądałam Rufiego drapaki na wystawach niestety z przykrościa też muszę stwierdzić ,że bardzo oszczędza i niestety nie wykańcza już tak jak kiedyś , po prostu niektórych rzeczy już nie robi :((((
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

No i niestety Rufi podrożał <wsciekly>
Miałam upatrzony drapak i spotkał mnie niemiły zonk <kciukwdół>
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Całkiem niedawno przechodziłam podobną sytuację, żaliłam się też na forum. Tylko że ja nie wpłacałam im wcześniej pieniędzy. Zresztą z reguły kupuję za pobraniem, bo tak czuję się pewniej. Ale w Twoim przypadku to naprawdę przeginają. Przecież pieniądze już mają.
Rufiemu chyba sodówka uderzyła do głowy. Widać wychodzi z założenia, że skoro i tak ma dużo klientów to nie musi się już starać. Przecież za ceną powinna iść jakość a nie oszukujmy się, produkty Rufiego są bardzo drogie <diabeł>

Danusiu :hug:
Awatar użytkownika
oomisoka

Post autor: oomisoka »

Ja w grudniu miałam dokładnie to samo - dłuuuuugie oczekiwanie i jeszcze brakowało jednej części słupa - dosłali ją na swój koszt po kilku dniach, ale cały czas oczekiwania (po wpłaceniu pieniędzy) to było ok. miesiąca <shock> no i też nie byli przesadnie mili w kontaktach telefonicznych <hm> . Ale myślę, że takie traktowanie klientów szybko im się czkawką odbije - nawet tu na formu to widać ;-))
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Danusia pisze:
Jak oglądałam Rufiego drapaki na wystawach niestety z przykrościa też muszę stwierdzić ,że bardzo oszczędza i niestety nie wykańcza już tak jak kiedyś , po prostu niektórych rzeczy już nie robi :((((
A co znaczy nie wykańcza jak kiedyś i jakich rzeczy już nie robi?

Pytam bo zmartwiło mnie to co piszecie :(((( Myślę ostatnio o jakimś prostym drapaczku obok okna.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

I ja poproszę o uwagi niezadowolonych co do produktów Rufiego, bo podobnie jak Bartolka przymierzam się do małych zakupów i zmartwiłyście mnie dziewczyny <hm>
Wzrost cen, choć nieprzyjemny jest raczej zrozumiały, bo wszystko drożeje :((((
Zablokowany