Misza & Ice: niebieska hrabina i śnieżny król życia
- yamaha
- Genius Loci
Re: Misza & Ice: niebieska hrabina i śnieżny król życia
No wlasnie, Yollu, jak tam progozy pogody na maj na tym dalekim wschodzie, bo nie wiem co do walizki pakowac <lol>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Yam kurtkę zimową i kalosze <mrgreen>yamaha pisze:No wlasnie, Yollu, jak tam progozy pogody na maj na tym dalekim wschodzie, bo nie wiem co do walizki pakowac <lol>
- asiak
- Agilisowy Rezydent
I to kalosze ocieplane <lol>
- yamaha
- Genius Loci
<strach> <strach> <strach> Dajcie zyc, ja planowalam wiosenne sukienki i otwarte polbuty na obcasie....
- elsa
Muszę w takim razie wpaść na te ziemie wschodnie i obejrzeć sobie dokładnie te okazy, może szczepkę uda się pozyskać <mrgreen> Ot, Icusia wypożyczyć, może mi się na dywaniku sklonuje <mrgreen>
<mrgreen>
<serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce>
<serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce>
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
Najlepiej kalosze i sandały i sukienki i kurteczki i sweterki albo tylko kartę kredytową <lol> <lol> <lol>yamaha pisze:No wlasnie, Yollu, jak tam progozy pogody na maj na tym dalekim wschodzie, bo nie wiem co do walizki pakowac <lol>
Dziś 20st, słońce i majowa burza :-)
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Jolu a ja mam do Ciebie wielką prośbę abyś opisała plusy i minusy (jeśli są) tych miseczek na ''hip'' już dawno miałam je zamówić i nawet prosiłam Magę o pośrednictwo ale ciągle się waham bo to jednak spora kwota i nie wiem czy 2 szt u mnie wystarczy a problem z karmieniem jest .
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
jasminko, miski mam od października i trudno mi sobie już teraz wyobrazić funkcjonowanie bez nich :-) . Wystawianie misek z jedzeniem, chowanie, karmienie na godziny jest niełatwe i dość męczące dla wszystkich. Ja używam karmników w zasadzie tylko do karmy suchej bo Ice musi mieć karmę bez jaj i kurczaka ze wględu na alergię a Misza dostaje karmę z niskim fosforem ze względu na nerki. Oba koty dostają nerkowego barf'a bezkurczakowego więc nakładam do zwykłych misek.jasminka pisze:Jolu a ja mam do Ciebie wielką prośbę abyś opisała plusy i minusy (jeśli są) tych miseczek na ''hip'' już dawno miałam je zamówić i nawet prosiłam Magę o pośrednictwo ale ciągle się waham bo to jednak spora kwota i nie wiem czy 2 szt u mnie wystarczy a problem z karmieniem jest .
Zalety:
- umożliwia swobodny dostęp do karmy dla kotów o różnych wymaganiach żywieniowych (trzeba mieć tyle karmników ile rodzajów karm/diet musisz stosować ponieważ jedną miskę możesz zaprogramować nawet na kilka kotów)
- karma w misce jest szczelnie przykryta więc nie wietrzeje a w przypadku mokrej nie wysycha
- automat jest łatwy w obsłudze i utrzymaniu w czystości (chociaż dość delikatnie trzeba się obchodzić z "pokrywą" przy czyszczeniu)
- koty bez problemu uczą się korzystać z miski
- w przypadku gdy jedna miska przypada na jednego kota masz kontrolę nad tym który ile zjadł
- do tej pory nie było żadnych awarii, baterie ciągle działają :-)
Wady:
- cena
- miska zajmuje sporo miejsca (dla mnie to nie problem ale...)
- nie ma możłiwości chłodzenia co byłoby by przydatne przy używaniu do mokrej karmy
- miska dwukomorowa (przeznaczona do jednoczesnego serwowoania karmy mokrej i suchej) na wyposażeniu automatu mało przydatna
- miski do automatu występują tylko w jednym kolorze (dostępne w Polsce) wiec przy większej ilości karmników trzeba pamiętać który czyj :-) ( u mnie stoją w innych pomieszczeniach, ale można zamówić w innym kolorze u producenta albo oznakować automaty w inny sposób)
- jeżeli kot nie ma czipa to ta obrózka chyba nie jest zbyt wygodna, moim zdaniem lepiej zainwestować w chipa
Podsumowując: polecam z czystym sumieniem, kwota zwłaszcza przy zakupie kilku misek trochę duża ale moim zdaniem warto :-)
Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Dziękuję Ci serdecznie
<pokłon>
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Sto lat w szczęściu i miłości Yollu