Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Drapaki

Post autor: asiak »

Dorszka pisze:Nie dawałabym rynny jako dolnego "stopnia", bo zauważyłam, że koty nie zeskakują wtedy na dno rynny, tylko celują w jej brzeg, nie zawsze, niestety, szczęśliwie, łatwo wtedy o nadwyrężenie przednich łap. Na dole, jako stopień, tylko półka według mnie.
O tym, akurat nie wiedziałam :-)
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

yohjia pisze:A czy któraś z Was ma może drapak z rozetą z maty sizalowej (te które są np. w drapakach ekskluzywnych) na balkonie? Podobno mamy wiosnę :haha: i szykuję już zagospodarowanie konkretniejsze tego skrawka świeżego powietrza dla kociastych.
Moja Dorotka Kamieńska (wątek Guru albo Hamsini) ma taki drapak na balkonie, jest bardzo zadowolona, ale nie pamiętam, z czego jest dno, trzeba ją zapytać :)
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

czuję się wywołana do tablicy <mrgreen>
moje dwie futerkowe dupki nie preferują puchu więc zamówiłam podkładki uszyte z dywanu , Pan Leszek "Rufi " zasugerował mi takie rozwiązanie . Jak zwykle rada okazała się trafiona w samą dziesiątkę :ok:

Dorszko a ja myślałam, że wszystko co kamieńskie to pamiętasz i to bardzo dokładnie <oops> . To znak Wiesz na co .......... :mimbla:
Awatar użytkownika
yohjia

Post autor: yohjia »

Dziękuję bardzo! Czyli drapak z tą rozetą sizalową spokojnie może stać na balkonie, tak? W czasie ulewy nie trzeba dygać drapaka do chałupy?
I jeszcze podpytam o to łączenie w rozecie - czy jest to zrobione w miarę estetycznie, a zwłaszcza bezpiecznie? czy koty tego nie skubią? Mam jedną taką czarną małpę, która uwielbia tego typu wyzwania i przed zamówieniem chciałabym się upewnić czy to łączenie jest zrobione porządnie <oops>
<pokłon>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Decyzja ostatecznie podjeta : bedzie jednak RUFI.
W zwiazku z odpowiedzia... powiedzmy (zeby zostac grzeczna) "niemila" ze strony Hakana (no i pomijam fakt, ze w bardzo watpliwej polszczyznie <suchy> ), naprawde odechcialo mi sie czegokolwiek u nich zamawiac. <kciukwdół>
Awatar użytkownika
pudelek

Post autor: pudelek »

Mój drapaczek już jedzie do mnie. <tańczy> Ale się cieszę na ten nowy mebelek. Mam nadzieję że moję kocurro też będzie zadowolone z Rufiego
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

A jaki model wybralas, pudelku ?
Awatar użytkownika
pudelek

Post autor: pudelek »

na którejś stronie już wstawiałam to zdjęcie. Ten drapak znajduje się u Gosi Wójcik w jej hodowli Sideris i jest to drapak jej projetku

Obrazek
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Ah, faktycznie, teraz mi sie przypomnialo !
Jest BARDZO FAJNY <ok>
Koniecznie pokaz, jak przyjedzie i go ustawisz :ok:
Awatar użytkownika
Witcha

Post autor: Witcha »

Ja zamówiłam Rufiego 11 marca - dostałam potwierdzenie przyjęcia zamówienia
otrzymałam informację, że realizacja trwa 14 dni roboczych od przyjęcia zamówienia
pechowo - wypada w Wielki Tydzien... więc nadziei wielkich nie mam że będzie przed swiętami, ale zobaczymy

projekt "własny" pod kierownictwem Pana Leszka (nie wszystkie moje pomysły dało się wprowadzic w życie, musiały zostać zrufizowane;) żeby drapak pion trzymał w chwilach ataku kociego)

generalnie przerobiłam P - 11 ale dałam rozetę na gorze zamiast półki, huśtawkę wywaliłam, dołożyłam lezak, coś zostało obniżone, coś zostało podniesione no i w dywanie :) i mam opcję, że mogę dołożyć drugi słup z rozetą gdyby jedna okazała się mało ;) zobaczymy jak to będzie - jest rozeta, hamak i półka dość spora...

jak przybędzie i zostanie skręcony oraz przyjęty przez Kociowy Inspektorat, <ok> nie omieszkam się pochwalić :foto:
Zablokowany