Vitali II von Sturmcastle

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

Witam Właścicielkę Wspaniałego Stadka :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :pies:
Muszę przyznać, że Marra i Tika wyglądają jak rasowe koty :). Na początku myślałam że to brytyjczyki jak zobaczyłam zdjęcie. Tika ma super puchowe futerko i przypomina nawet brytyjskie koty długowłose a Marra całkiem przypomina mi brytyjskiego kota krótkowłosego (nie mają takiego noska jak koty perskie) i oczy mają rozstawione jak u kotów brytyjskich. Tika niewątpliwie odziedziczyła futerko po perskiej mamie:), cudowne ma futro <zakochana> .
Mają świetną choinkę :), a ta kryjówka pod choinką super pomysł :) :]. Widać, że polubiły bardzo :)...
Spodobały mi się także Twoje historię. Chętnie bym poczytała więcej.
Pogubiłam się tylko w jednej rzeczy (albo może gdzieś nie doczytałam), to Twój piesek jest kupiony z hodowli, czy to jest jeden ze szczeniaczków tej znalezionej suczki???? Czy ta Ania która znalazła tą suczkę to ta sama Ania której dałaś znalezionego kotka perskiego??? Co się stało z tą suczką i jej małymi???
Czy będzie można zobaczyć zdjęcia Matki Kotki, Mrumra oraz Sowy???
Marra była pierwszym kotkiem w domu, więc mam takie pytanie, czy po przyjęciu tylu nowych zwierząt, czy ona dalej sykała na Vitaliego???
Wiem że dużo pytań zadaje ale mnie zainteresowały bardzo Twoje historię :)...
O i ostatnie pytanie: czy zobaczymy zdjęcia "żywej kuli w łóżku"???? Proszę, proszę, proszę..... :) :) :)...
Pozdrawiam Ciepło i Świątecznie :) <santa1>
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

- już spieszę z odpowiedziami; Sapo jest jednym ze szczeniaczków znalezionej przez Asię ( nie Anię) suczki ( która jest prawdopodobnie owczarkiem australijskim lub miksem aussie)i jest miksem owczarka australijskiego ( zaadoptowałam go jako 8 tygodniową kluskę) , mamusia Sapo jest adoptowana przez Magdę i mieszka obecnie w w Łodzi, pozostałe szczeniaczki też znalazły piękne domki - cała historia rodziny merlaczków ma swój wątek na dogomani...

- Ania , która dostała ode mnie Lady - srebrną persicę, matkę Marry i Tiki to moja była już studentka i mieszka w Bydgoszczy...

- w niedługim czasie pokażę zdjęcia Matki Kotki Mrumry i Sowy oraz rodziny Dzikusków - czyli pracownianych kotów - półwolnościowej bandy "dachowców"

- postaram się poszukać i wstawić zdjęcia splątanych moich kocików śpiących w łóżku, a co do Marry - to jest bardzo charakterną kotką, jest drobnej budowy, najmniejsza z całego stada ale wzystkimi rządzi - ona każdego kota witała prychaniem i syczeniem ale nigdy żadnemu kociakowi nie zrobiła krzywdy, to ona wychowała wszystkie maluchy i psa także, a co do Vitalija to ma on niesamowity charakter, sama jestem zdumiona jak szybko i bezkonfliktowo przyjęło go całe stado...o dziwo matkują mu obie stare kotki i Marra i Tika, ale najwięcej czułości dostaje od swojego psa - tak, Sapo jest wprost zakochany w tym kocurku...
- a co do urody Marry i Tiki, z historii kotów brytyjskich wynika, że swego czasu, dla wzmocnienia krwi mieszano je z kotami perskimi, może dlatego mieszańce perskie czasami tak bardzo przypominają brytki.... :-) ( muszę przyznać, że Marra jest niepowtarzalna, przekochana i to ona nauczyła mnie kochać i rozumieć koty <serce> )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

- a tak na marginesie - Sapo en la Luna czyli Księżycowy Ropuch skończył 22 grudnia 2011 cały rok... <serce> <serce> <serce>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Zgadzam się z Elwirą, że historie wszystkich zwierzaczków czyta się jak dobrą książkę :-D

Ada w Twoim domu to tzw. ciepło wypływa chyba oknami <lol>
Tyle kochanych i kochających <lol>

Dla Ropuszka kochanego z okazji pierwszych urodzin mega ogromniaste gorące głaski poproszę :tort: :pies:
zeby wszystkie jego psie marzenia się spełniały i miseczka zawsze była pełna ulubionych smakołyków ,a przede wszystkim wszelakiego zdrówka <serce>
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

- dziękujemy za życzenia, Sapcio puchnie z dumy,,,a ja znalazłam parę zdjęć pościelowych, które dedykuję WAM na dobranoc...

Obrazek

Obrazek

:hug:
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

Oj jaka miłość na zdjęciach! Cudowne widoki :ok: <zakochana>
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

:tort: :tort:
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

:-)U Ciebie zawsze pozytywne emocje :-) Wyściskaj całe cudne stadko :pies: :kotek:
Awatar użytkownika
tymabri
Hodowca
Hodowla: Tymabri*PL
Kontakt:

Post autor: tymabri »

jaki fajnie leniwy świąteczny zwierzyniec <mrgreen>
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

Ach. to teraz wszystko jasne... Pomyliłam Asie z Anią ;) przepraszam.
Korzystając z Okazji ja też składam wszystkiego najlepszego Ropuszkowi który skończył roczek 22 grudnia :) :tort: :pies: , życzę dużo zdrówka, bo smakołyków i całą miłość jaka jest mu potrzebna już ma :)....

Cudne te kłębuszki śpiące sobie wtulone :) :kotek: :kotek: :kotek: ...
kotku

Post autor: kotku »

No jaka pościelówa superowa! :ok:
Ropuszku piękniuszku kochany! WSZYSTKIEGO najlePSIEJszego! :tort: Zdrowo rośnij, baw się grzecznie z kotkami i zawsze słuchaj swojej Pańci.
<serce>
Zablokowany