Poidła automatyczne, fontanny

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Re: Poidła automatyczne, fontanny

Post autor: AgnieszkaP »

Danusia pisze:Karolina dostałam do wypróbowania tą fontannę od naszej forumowej Agnieszki dla mnie to porażka całkowita . Poidło jest okropnie głośne !! Ty wiesz ,ze ja koneser jestem <roll> ( poza Dorszkową tą dużą miałam już wszystko) tam wszystko klekocze <strach> , pompka jest bardzo głośna , Kala nawet się nie zblizyła do niej na metr ,a nasz bardzo odważny Koloruś obszedł ją wielkim łukiem z uszkami do tyłu ja tego g............... nie polecam .

Oczywiście dla nas to może ładnie wyglada , ja miałam w wersji porceralany <roll> ,ale fontanna ma być funkcjonalna i bezpieczna <diabeł> tylko w kota rozumowaniu !!!! ,a ta niestety kompletnie się nie sprawdza .
Tak jak napisała Danusia, fontanna Raindrop Style nie sprawdziła się ani u niej, ani u nas. Bella nawet do niej nie podchodziła, Carlosa intrygowała, ale nie bardzo wiedział, jak się zabrać za picie.
I faktycznie głośna była. Dół fontanny służy kociastym jako wielka micha do picia (za 250 zł :-///// )

Chodzi o tę fontannę:
https://animalia.pl/pioneer-pet-ceramic ... oly/23146/
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Truskawka »

No kto bogatemu zabroni Agnieszko, piękna miska ze jedyne 250 zł. Mogę tylko Wam podziękować dziewczyny, za opinie, bo pozwoli mi to uniknąć niepotrzebnego wydatku.
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Wymieniłam Cat Mate na nowe i dopiero teraz widzę, jakie to stare było zajechane <strach> Od szorowania zrobiło się całkiem matowe, nowe ma lekki połysk.
Nie jestem pewna, ale mam wrażenie, że pompka jest nieco inna. Konstrukcja dokładnie ta sama, ma tylko inne oznaczenie. W poprzedniej różnica strumienia w zależności od położenia pokrętła pompki nie była zbyt wielka, w tej jest, do tego przy maksymalnym położeniu przepływ wody jest zdecydowanie większy niż przy poprzedniej pompce, więc i strumień bardziej rwący <mrgreen> No i jest cichutka, ale poprzednia też taka była.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Zamòwiłam nowe Cat mate <roll> po takiej reklamie <diabeł> nie wytrzymałam <mrgreen> jakby co będę Was ścigać :ok: :axe:
Nasza stara wygląda koszmarnie ale jest cichusieńka ,już raz kupiłam nową ale wyła jak traktor i musiałam ją reklamować ,a Kalutka ją bardzo lubi :-) . Zobaczymy co nam się trafi ;-))
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

Danusia pisze: Zamòwiłam nowe Cat mate <roll> po takiej reklamie <diabeł> nie wytrzymałam <mrgreen>
<lol> :ok: Na pewno będziesz zadowolona.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

agniecha pisze:(...)Zamawiając fontannę myślałam o tym żeby Cleo zajęła się bardziej piciem niż jedzeniem , bo zaczęła się zaokrąglać :kotek: .
Od picia też można się zaokrąglić <lol> U Nas jest Lucky Kitty, której myć nie znoszę, ale Bentuś ją bardzo lubi.
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

U nas też LK rządzi, ale podobnie jak Lena, nie znoszę jej myć <diabeł>

Wymieniłam w niej ostatnio pompkę, gdyż dużo słabiej leciała woda i koty nie były już tak fontanną zainteresowane. Teraz bardzo często z niej piją, zwłaszcza Carlos.
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Truskawka »

Tak sobie pomyślałam Danusiu, że nie wytrzymasz :hidden: . Faktycznie nowe jest piękne i lśniące. Futra częściej zaglądają. U mnie wytrzymało w sumie rok i 3 miesiące.
Awatar użytkownika
Limonka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Limonka »

U nas od niecałego roku (czyli odkąd mam Sissi) mamy zielonego Catit-a.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... nna/307509

Wczoraj wymieniłam wodę jak zwykle, umyłam, nalałam świeżą, podłączyłam do prądu i zonk......nie działa <oops>
Poczytałam dzisiaj w opiniach że ludzie piszą o jakims myciu octem żeby odkamieniać? Nie kojarzę żeby coś takiego w instrukcji użytkowania było.....(która notabene w języku polskim nie była). I nie wiem teraz czy zajechałam na amen i zamawiać już nową czy jednak da się ją zreanimować...... :-///// Wodę wlewałam zawsze albo butelkowaną Primaverę, czasami z dzbanka Brity jak nie było Primavery pod ręką.

I co to znaczy czyszczenie tym octem (w czajnikach to wiem jak się to robi <lol> ). Rozpuścić łyżkę-dwie? w wodzie, nalać do fontanny, pozwolić jej pochodzić bez kociego zasięgu (ile czasu?), potem dobrze przepłukać, nalać świeżą i włączyć na nowo?
Awatar użytkownika
elsa

Post autor: elsa »

Limonka, ja właśnie oczekuję na to poidło - jak się u Ciebie przyjęło, fajne to to jest? <mrgreen>

A może to kwestia pompki i wystarczy wymienić na nową?
Zablokowany