Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Re: Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Post autor: AgnieszkaP »

Jak tam Wasze Electroluxy Ergorapido, bo mój po 4 latach właśnie wyzionął ducha i zastanawiam, się, jaki odkurzacz akumulatorowy kupić. Niestety wymiana akumulatorów na nowe kosztuje prawie tyle, ile nowy odkurzacz :-/////
Awatar użytkownika
Yolla
Agilisowy Rezydent

Post autor: Yolla »

Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

No właśnie widziałam tego Boscha. Yollu, czy jesteś zadowolona, czy dobrze ciągnie, jak długo pracuje? Czy po naładowaniu wyłączasz go z sieci?
Awatar użytkownika
Yolla
Agilisowy Rezydent

Post autor: Yolla »

to mój pierwszy odkurzacz akumulatorowy więc nie mam porównania :-)
cały czas "siedzi" w bazie podłączonej do prądu więc pracuje tyle ile trzeba, ze żwirkiem bentonitowym jakoś sobie radzi ale tylko "do przodu", kłaki zbiera, czasami jestem zdziwiona że aż taki kłąb w pojemniku chociaż na podłodze nie widać :-)
dla mnie na plus- można umyć filtr i pojemnik czego nie mam w workowym odkurzaczu i po wyjęciu tej części ssącaj mam mały odkurzacz "stołowy" do sprzątnięcia szafki z kuwetami :-)
myślę, że jako 2-gi odkurzacz w domu jest OK
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Podejrzewam, że Bosch jest bardzo podobny do Electroluxa. Mój ze żwirkiem drewnianym radził sobie dużo lepiej niż z Extreme Classic, ale ten drugi jest baaardzo drobniutki.
Nie wiem, czy to, że mój też non stop siedział w bazie, nie skróciło jego "żywota". Znajomi, mający taki odkurzacz, po naładowaniu wyłączają go z prądu.
A i w Electroluxie też jest mały podręczny odkurzacz, świetnie się sprawdza do odkurzania na szybko auta.
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

My mamy takiego Boscha jak Yolla, teraz ma jakieś 2 lata i ciągle daje radę :)
Też cały czas stoi podłączony do bazy, ale u nas służy jako jedyny odkurzacz i choć wolałabym coś mocniejszego to jednak jestem zadowolona, głównie dlatego, że dzięki niemu mogę codziennie szybko poodkurzać. ;-)) I ilość kłaków niezmiennie mnie zaskakuje :D

W nowym domu, na większym metrażu, myślę o czymś mocniejszym, ale dalej chciałabym taki stojący, żeby się nie bawić z rurami.
Awatar użytkownika
oleena

Post autor: oleena »

A ja kilka dni temu zakupiłam mój pierwszy odkurzacz akumulatorowy Electrolux Rapido ZB6106. Potrzebny mi był głównie z uwagi na roznoszenie żwirku drewnianego po całym mieszkaniu. Jako że mieszkam w bloku, a do śmietnika mam kawałek to używanie tego właśnie żwirku przeważyło nad minusami w postaci nieporządku ;) Teraz i ten problem został rozwiązany, ponieważ odkurzacz świetnie sobie radzi z okruszkami, jak również z sierścią i innymi drobnymi paprochami. Pełne ładowanie trwa ok. 4 godzin, więc stosunkowo krótko w porównaniu do innych odkurzaczy tego typu. Używam go kilka razy w ciągu dnia. Jest lekki, poręczny i łatwo się czyści. Przy jednym kociastym (i liniejącycm mężu;)) spokojnie wystarcza :)
Agunia001

Post autor: Agunia001 »

Nie mogę się zdecydować który akumulatorowy kupić, orientujecie się czy wszystkie mają ta "opcję" małego odkurzacza samochodowego?
zastanawiam się nad poniższymi i będe wdzięczna za opinie
1. Dyson DC35 Digital Slim http://www.euro.com.pl/odkurzacze/dyson ... slim.bhtml czy warto wydawać ponad 1000zł? czas pracy 15m ale wszyscy chwalą dysony..?
2. http://www.euro.com.pl/odkurzacze/hoover-atn252li.bhtml
3. http://www.euro.com.pl/odkurzacze/elect ... 11er.bhtml
4. http://www.euro.com.pl/odkurzacze/bosch-bbhmove6.bhtml

będę wdzięczna za pomoc :)
Agunia001

Post autor: Agunia001 »

Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Nie wiem, czy Ci pomoge, bo bezprzewodowych Dyson'ow nie znam, ale normalny Animal Turbine ktory posiadam jest naprawde godny polecenia i wart pieniedzy, jakich sobie za niego firma zyczy. ;-))
Zablokowany