Emily i Colin

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Matyldonka »

Dolaczam sie do kciukow :-)
A gromadka niczego sobie, az milo popatrzec :->
anias

Post autor: anias »

Bardzo dziękujemy wszystkim za kciuki!!! <pokłon> <pokłon> <pokłon>
Emily już po zabiegu, bidulka jeszcze strasznie skołowana, napiła się trochę wody i śpi...
Cięcie ma niewielkie, dostała leki p/bólowe i antybiotyk, kontrola za 2 dni.
Dostaliśmy oczywiście próbki RC dla kotek po sterylce z uwagą że nasza kicia ma dość dużo tłuszczyku i musimy uważać... sama nie wiem... ma 7,5 m-ca i waży 3650 - to chyba normalna waga brytkowa <hm>
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

To fajnie że zabieg udany :). Mi się wydaje że to normalna waga. Moja kotka 28lipca skończy 9 miesięcy i waży sobie teraz 3kg 98 (prawie 4kg)...
anias

Przed urlopem zamówiłam w zooplusie nowe zabawki aby kociaki się nie nudziły.... <mrgreen>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
zarówno tunel jak i mały tunel z piłeczką sprawdziły się rewelacyjnie!!! <tańczy>
Awatar użytkownika
Małgorzata

Post autor: Małgorzata »

Też mam tor z piłeczką i Bono dość długo się nim bawił, ale jednak po 3 miesiącach przestał zwracać na niego uwagę :-/ Wciąż okazuje się, że najlepsze są zabawki z przypadku lub domowej roboty (kołki rozporowe i kartony nie znudziły mu się ani trochę).
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Świetny plac zabaw <ok>
Aniu, jak się czuje Emily? Jak się goi ranka?
Apropo's wagi Emily, też myślę, że jest ok. Moje kociaki mają teraz 6,5 m-ca i Bella waży ok. 3,4 (a Carlos 5!, ale to jednak chłop jest ;-)) )

Aniu, jeszcze jedno, oba twoje kotki mają niesamowicie lśniącą sierść.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Fajny plac zabaw i kotki superowe :-)
anias

AgnieszkaP pisze:Świetny plac zabaw <ok>
Aniu, jak się czuje Emily? Jak się goi ranka?
Apropo's wagi Emily, też myślę, że jest ok. Moje kociaki mają teraz 6,5 m-ca i Bella waży ok. 3,4 (a Carlos 5!, ale to jednak chłop jest ;-)) )

Aniu, jeszcze jedno, oba twoje kotki mają niesamowicie lśniącą sierść.
Dzięki - szczególnie czekolada ma wybitnie lśniącą sierść ale za to zdecydowanie mniej puszystą....mam nadzieję, że ilość podszerstka jeszcze się u niego zwiększy...

Emily już zapomniała na dobre o zabiegu, ranka zagoiła się bardzo ładnie, młoda szaleje jak przed sterylką a nawet bardziej.... :-?

Ale bardziej mnie martwi to, że od jakiegoś czasu nie je już mięsa... a wcześniej nie było problemów, na zmianę była przemrożona wołowinka albo indyk i wcinane było na potęgę!
A teraz mięsko wcale ale też saszetki prawie nic, dosłownie skubnie minimalnie, potem dopada się do miseczki Colin i on zjada za siebie i za nią...
a Emi skubie suche, trudno mi nawet powiedzieć ile bo część znika w nocy a ja nie wiem które zjadło, pije dużo wody ale mokre jest beee...
Czy mam się zacząć martwić? sama nie wiem ale na wszelki wypadek już zaczęłam... :-(
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

anias pisze:Ale bardziej mnie martwi to, że od jakiegoś czasu nie je już mięsa... a wcześniej nie było problemów, na zmianę była przemrożona wołowinka albo indyk i wcinane było na potęgę!
A teraz mięsko wcale ale też saszetki prawie nic, dosłownie skubnie minimalnie, potem dopada się do miseczki Colin i on zjada za siebie i za nią...
a Emi skubie suche, trudno mi nawet powiedzieć ile bo część znika w nocy a ja nie wiem które zjadło, pije dużo wody ale mokre jest beee...
Czy mam się zacząć martwić? sama nie wiem ale na wszelki wypadek już zaczęłam... :-(
Może za jakiś czas jej się odmieni. W przypadku Belli widzę, że niektóre saszetki jej się przejadają, ale po trochę dłuższej przewie chętnie do nich wraca. Ostatnio przestała lubić gotowanego kurczaka, natomiast wołowina jest wciąż ok.
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Ależ ja mam zaległości! Trochę tu nie zaglądałam a takie cudowne wieści! Gratuluję super dokocenia, Colin jest jak na czekoladę przystało - słodki i apetyczny :-) Natomiast Emily...Po prostu jest przepiękna! Prawdziwa Misia - słodzinka kochana <serce> A waga jej jak najbardziej w normie :-) Pozdrawiam ciepło całą Rodzinkę :-)
Zablokowany