Effy i Tori :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Cudownie razem wyglądacie.
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Wspaniała dwójka :)
Awatar użytkownika
Alicja
Hodowca
Hodowla: BRITALISE*PL
Kontakt:

Post autor: Alicja »

Fajnie w tym wątku :-)
Zdjęcie super :roza:
Awatar użytkownika
Molly

Post autor: Molly »

Effy: Dziękuję, pani się troszkę wstydzi, albo udaje. Pytanie mam: czy surowa wołowinka jest pyszna? Bo dostałam, Pani się na mnie boczy, nie wiem czy chce mi ja zjeść czy chce żebym ja zjadła... tragedia z tymi człowiekami.
Awatar użytkownika
monia85

Post autor: monia85 »

Wołowinka jest najsmakowsza na świecie! Oczywiście surowa!
Podpisano: Innarek <mrgreen>
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

ale śliczny duet ... <zakochana>
no nie dość że śliczne koty na forum to jeszcze na dodatek ich Pańcie ... :ok: <mrgreen>
Fajna ta Twoja Pani M ... <mrgreen>
Awatar użytkownika
Molly

Post autor: Molly »

martwię się trochę o Effy, wiem, wiem, ciągle się martwię, ale ta dziadyga idzie w zaparte i je bardzo mało. Karmy suchej ma pod dostatkiem i odkąd jest na talerzykach zjada więcej, ale też szału nie ma. ta karma mnie uspakaja, bo wiem, że to najważniejsze co powinna jeść, ale mięsa ... nie wiem czy zjada 5 dag dziennie, strasznie dziubie, w nocy zjada więcej, bo wojuje, ale nigdy nie zjadła pełnej porcji. Dostaje ugotowane albo przemrożone surowe mięsko z kurczaka, indyka i pieczeniowe wołowe...
Jak dam jej z tacki Animondy to zje niecałą 1/4 takiej tacki, w ciągu dnia może się uzbiera polowa tacki, ale to w porywach.
Wody pije dużo, rozrabia na potęgę, nie mam wrażenia, żeby była chora. Nigdy dużo nie jadła, tylko dopóki nie mogłam jej porównać wagowo do innych kotów brytyjskich to było ok, a teraz wiem, że to niejadek. Mam nadzieję, że jej się odmieni :)
Śmiesznie wygląda, bo karczycho ma takie masywne, i ogólnie przód taki dość mocny, a tyłu laska tak szczupła z grubym ogonem ;)
Zmykam, postaram się was odwiedzić, ale mam dziś mieć super gościa i chcę ogarnąć mieszkanie :) I przygotować się na wizytę :)
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Moim zdaniem nie masz o co się martwić, jak je mało to znaczy że tyle potrzebuje ;-)) Może po prostu jest drobniejszej budowy albo tak jak powiedziałaś trafił Ci się niejadek <mrgreen> A co do mięska... o ile pamiętam to pisałaś, że dajesz jej w całym kawału, może pokrój jej w paseczki albo w kosteczkę? Może tak chętniej zje :-P Po zdjęciach nie wydaje mi się, żeby Twoja Effy była chudzinką :hug:
A jeśli tak bardzo martwi Cię ta sucha karma, spróbuj dać jej inną może akurat bardziej jej zasmakuje ;-))
Przesyłam miziaki dla ślicznotki :kotek:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Lepiej jest, jak koteczka sobie je tyle ile potrzebuje i nie jest za gruba, niż ograniczać kotu jedzenie i odchudzać go potem :-)
A Effy bardzo dobrze wygląda, ciałka to ma czas nabierać przez 3 lata.
Awatar użytkownika
monia85

Post autor: monia85 »

Margit, może ona teraz, w lato, jak jest ciepło, je mniej. Albo po prostu woli chrupki niż mokrą karmę, a mówisz, że chrupek je sporo.
Zablokowany