Tummy & Pillow

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
annart

Re: Tummy & Pillow

Post autor: annart »

Dawno nie pisałam, ale skończył się urlop i czas się skurczył o 1000% :(

dziewczynki rosną jak grzybki po deszczu
kilka nowych foteczek :-D

na początek coś dla cioci Madzi
ciociu ciociu, piórkowy chłopek jest EXTRA, choć niedługo raczej wyłysieje do reszty <lol>

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

u pańci na stołeczku, jest ciasno ale przytulnie

Obrazek
Obrazek

Tummiczek nic nie robi normalnie, jak przystało na kota na kwasie nawet pije od drugiej strony

Obrazek
Obrazek

albo odstawia jakiś skomplikowany koci zwis..

Obrazek

i na koniec kochany nasz króliczek Pillow

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Aga G.

Post autor: Aga G. »

No wreszcie ;) Już miałam wpaść i upominać się o zdjątka prześlicznych futerek :D
Annart czym Ty je karmisz??? One rosną jak grzyby, a nie grzybki po deszczu <shock> (może podebrałaś Madziulam te gigantyczne kocie kabanosy <rotfl> )
Niesamowite jakie już duże, a jakie piękne <zakochana> cuda dwa <serce>
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

cudne są <zakochana> <zakochana>

a może Pańcio już wyjął sprzęta i dziewczynkom professional sesyje foto zrobił??? pogoń tego Mateusza!!!
Awatar użytkownika
annart

Post autor: annart »

oj na brak apetytu u dziewczynek nie narzekam.
Właśnie miałam kiedyś pisać ile tego mokrego dajecie na kolacje? moje wsuwają spokojnie po 60g np. gotowanego indyka w kosteczkach + wodę spod gotowania <shock> a mają 5miesięcy!
wczoraj dałam Applaws saszetkę (tuńczyk i krewetki tygrysie) po 70g dla każdej i wciągnęły, no nie na raz, ale w ratach..
Pillow je znacznie więcej mokrego wieczorem lubi duuuużżżżoooo mięcha, Tummik za to częściej chrupki w ciągu dnia podjada, a o surowiźnie absolutnie nie ma mowy - tylko gotowne i rozdrobnione.

chrupek (RC kitten) to im nawet nie liczę, kończą się dosypuje, kończą, dosypuje..

po sterylce będę bardziej uważać na to ile jedzą, teraz nich zdrowo rosną, ospałe nie są, po kolacji drzemka, a potem głupawka całą noc:) wiec swoje spalają:)

krótkie pytanie, jak kupujecie puszkę 85g to ile dajecie kotu na raz? pół czy więcej?

Madzia, Ty mi kiedyś mówiłaś,ile Twoje koty mięska wcinają i oczywiście zapomniałam

a Mateusz też im robi zdjęcia czasem,moim kompakcikiem, raczej woli się bawić z kitałkami i głaskać i głaskać i głaskać.. i ciągle mówi do mnie "skąd Ty wzięłaś takie fajne koty", "czemu one są takie pluszowe.." <mrgreen>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Urosły nieźle, jakieś nawozy stosujesz, czy co? :D
Piękniutkie są, nie wiem która mi się bardziej podoba <zakochana>
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Piękne, kochane koteńki <serce> <serce>
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Śliczne te Twoje koteńki <zakochana> <zakochana> <zakochana>
krótkie pytanie, jak kupujecie puszkę 85g to ile dajecie kotu na raz? pół czy więcej?
Ja moim chłopakom daję zawsze jedną puszkę lub saszetkę na pół. Obojętnie czy jest to puszeczka lub saszetka 80g czy 100g :-)
Awatar użytkownika
Aga G.

Post autor: Aga G. »

Ja daję rano pół puszki i wieczorem albo w południe drugie pół, to zależy kiedy rozmrozi mi się surowe :-) Lilu jest miesiąc po sterylce. Teraz je ładnie ale nie rzuca się na jedzenie, w ciagu miesiąca przytyła 300g. Dziś kończy 10 miesięcy i waży 3,5kg.
Suche też dosypuję jej jak widzę braki choć wydaje mi się że je go ciut za mało, ale znika więc chyba jest ok (bardziej martwię się Bonusiem bo pani z hodowli staje na głowie żeby zachęcić go do suchego a ten mały gad <zakochana> jako jedyny z miotu nie chce go tknąć :( )
Jeśli chodzi o Lilu i mokre to potrafi wsunać calą puszkę czy saszetkę dziennie ale np teraz testowo kupiłam pakiet startowy miamor (i nie smakuje jej) i dwa pakiety cosmy (wcina aż się uszy trzęsą :-) ) więc nie wszystko co dobre jej podchodzi (mam nadzieję że Bono jako fan mokrego wsunie niechciane przez Lilu miamorki ;))
Dziś popołudniu jedziemy go zobaczyć pierwszy raz na żywo :radocha: :radocha:
Awatar użytkownika
Barlog
Hodowca
Hodowla: AsPaBri*PL
Kontakt:

Post autor: Barlog »

Witam serdecznie tak słodki duet, trochę późno . Ale za to cały wątek przeczytałam od razu i zachwycona jestem koteczkami. Śliczne rozrabiaki dochodzę do wniosku że dwa koty to jest właśnie to :ok: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

U nas puszka jest na 2-4 razy. Zależy od puszki, te mniejsze na dwa razy, a takie ok. 200 g to już na cztery :) Wcześniej dawaliśmy mokre 2 razy dziennie po trochę, ale od wczoraj dostaje raz dziennie, bo zaniedbała jedzenie suchego i trzeba ją zdyscyplinować ;)
Zablokowany