Milton, Watson i Julian

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Re: Nasz Britek

Post autor: Julcik »

CMQ pisze:Dex z jednej strony przejął się rolą brata i odstąpił Miltonowi ulubione miejsce na kanapie, z drugiej zaś zaczepia go nieustannie. Noc była pełna przygód <rotfl>
Mam nadzieję, że te zaczepki to tylko takie do zabawy były ;-)
CMQ pisze:Dex też był bardzo wycofany w hodowli, przynajmniej przy nas. Zobaczymy jak będzie z Miltonem, ja nie tracę nadziei, czytałem że takie coś może potrwać więc się nie stresuję.
Dexter to się pierwszy pchał na kolanka :) Co teraz pieknie widać na zdjęciach jak śpi na rękach <zakochana>
Milton przyjechał wczoraj, więc ma jeszcze czas, żeby się aklimatyzować. Będzie dobrze :ok: <ok>
Awatar użytkownika
annart

Post autor: annart »

Gratulacje
:radocha: czarny kot to podstawa ! :kotek:
Mam ten sam komplet kolorystyczny :-D
Jestem pewna ze wszystko będzie ok, w końcu to braciszek i zapach tez znany.
Bardzo się z wami ciszę <ok>
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Piękny węgielek :-)
Za szybką aklimatyzację i miłość ,a przynajmniej tolerowanie się kociaków <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Brawo, piękne połączenie rodziny :)
Kciuki za jak najszybsze dotarcie się braci :) <ok>
CMQ

Post autor: CMQ »

Chłopaki trochę się kotłują, nic poważnego, krzywdy sobie nie robią, sierść nie lata. Wszystko dzieje się z inicjatywy Dexa, który w formie zabawy chyba skacze na Miltona i zaczynają się zapasy i podgryzanie. Jedyne co mnie martwi to to, że Milton jest w defensywie i chyba nie do końca podoba mu się ta zabawa, powarkuje, fuka, tuli uszy, trochę miauczy. Ale zaraz potem schodzą się, nawołują i reagują na siebie. Potrafią się o siebie otrzeć, Dex daje Miltonowi przestrzeń, czasami podejdzie by go polizać. Zrobili spory postęp od Niedzieli. Moje pytanie brzmi czy to wszystko co opisałem jest OK i czy to jest jeszcze zabawa? Jak wspomniałem to dość spontaniczne zapasy i podgryzanie ale nie dostrzegam tam wrogości.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Nie wolno pozwalać na podgryzanie, należy rozdzielać koty. To jest "zabawa" tylko dla jednej, silniejszej strony.
CMQ

Siłą rzeczy gdy nie ma nas w domu lub śpimy to się nie da. Poza tym - nie ma problemu, będziemy wkraczać.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Nie mówię o sytuacjach, kiedy nie ma Was w domu, lub śpicie ;-)) , ale skoro opisujesz sytuację, to byłeś jej świadkiem. Dex podgryza Miltona, ktory jak opisałeś kuli uszy, fuka itp. po prostu się boi rezydenta. To nie jest zabawa.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Ja przez pierwsze tyg w nocy rozdzielałam koty mały spał z synem w pokoju a reszta wszędzie :-) tylko nie tam gdzie mały
CMQ

CMQ pisze:Siłą rzeczy gdy nie ma nas w domu lub śpimy to się nie da. Poza tym - nie ma problemu, będziemy wkraczać.
Jasna sprawa, opisuję to co widziałem a martwi mnie to, czego nie widzę a tym samym nic nie mogę z tym zrobić. To się z czasem skończy?
Zablokowany