Gigi aka Silver Surprise
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Re: Gigi aka Silver Surprise
Giguś faktycznie nabiera piękne kształty! Śliczny czarnuszek <serce> <serce> <serce>
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Eeeeeee, tylko jedno zdjęcie
Chcę jeszcze, nie muszą być idealne skoro Pan Gigus i tak jest idealny, piękny, czadowy <zakochana> <serce> <zakochana>
Chcę jeszcze, nie muszą być idealne skoro Pan Gigus i tak jest idealny, piękny, czadowy <zakochana> <serce> <zakochana>
- PyzowePany
- Agilisowy Rezydent
Nieustannie zachwycam się jego futrem <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Podaj przepis na taki błysk
!
Podaj przepis na taki błysk
- Olamakota
Skoro nie muszą być idealne to proszzz...Kasik pisze:Eeeeeee, tylko jedno zdjęcie![]()

<rotfl> <rotfl> <rotfl>
Giguszczak perfekcyjny nie jest - ucho ma sporawe, a w ślepiach jeśli się dobrze przyjrzeć jest mikro zielona obwódka.. ale nic to.. pani hodowca po otrzymaniu porcji ostatnich zdjęć namawia żebym go wzięła w październiku na wystawę, w klasie 'neuter'.. ot tak, bez nastawienia na puchary, żeby go mogła 'po latach' przytulić i wygłaskać.. no i akurat będzie wtedy sędziowała (więc ocena z pewnością nie będzie trzeźwa <lol> ).. Szczerze mówiąc nigdy nie chciałam wystawiać kota, więc sprawa jest do przemyślenia.
Mimo wszystko trzeba przyznać, że Gigi z wiekiem jest coraz piękniejszy, bo za maleńkości to taki był trochę z niego parszywek - dachowiec z przykrótkim nosem i wytrzeszczonymi gałami
Co do sierści...PyzowePany pisze:Nieustannie zachwycam się jego futrem <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Podaj przepis na taki błysk!
Diabeł może tkwić w szczotkowaniu, które Gigi uwielbia.. jak tylko wyjmę szczotkę (nic specjalnego- sztuczne sztywne włosie) kot zaczyna mruczeć jak traktor i przybiega z zadartym ogonem.. siadam na podłodze po turecku, ręka z odwróconą szczotką i Gigi się przechadza w tę i z powrotem ocierając się o włosie, od policzka przez cały bok.. Szczotkujemy codziennie, bo to dla niego wielka przyjemność
Przyznam, że ostatnio przestałam się trząść nad Gigim.. tzn przeszła mi ta gorączka obecna przez pierwsze miesiące posiadania kota, kiedy co chwilę biegałam po sklepach zoologicznych i kupowałam mu nowe preparaty, smakołyki i niepotrzebne właściwie gadżety.. Teraz tylko sprawdzam czy w misce dna nie widać, czy drapaki nie zużyte, kontroluję czy jest odrobaczony, zdrowy i zadowolony.. dbam o niego, lecz nie nadgorliwie.. i chyba ten spokój wychodzi mu na dobre - kocur jest póki co (odpukać) radosny, zrelaksowany i zdrowy jak ryba - sielanka, oby tak dalej
Pozdrawiamy
- Betuś
Uwielbiam Gigiego <zakochana>
Fajnie, ze opisałas co sie u Was dzieje i jak dbasz o kota
Fajnie, ze opisałas co sie u Was dzieje i jak dbasz o kota
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
No minkę to Giguś ma na tym zdjęciu <diabeł>
Śliczny
i jak fajnie, że jest takim radosnym, zdrowym, bezproblemowym koteczkiem <zakochana>
Śliczny
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Piękny jest, bardzo mi się podoba <zakochana>
A ta szczotka to jak wygląda? Może to ona tak pięknie "pastuje" futerko na błysk.
A ta szczotka to jak wygląda? Może to ona tak pięknie "pastuje" futerko na błysk.
- Olamakota
Dokładnie taka.. używamy tylko strony z włosiemSonia pisze: A ta szczotka to jak wygląda? Może to ona tak pięknie "pastuje" futerko na błysk.
http://www.agamazoologiczny.pl/448-635- ... i-kota.jpg
- Olamakota
Giguś w ciągu ostatnich 2 miesięcy po kastracji bardzo się zmienił.. a mianowicie przybrał 1,3kg tym samym przekraczając magiczne 5kg
Martwiąc się żeby nie utył, ograniczyłam mu mokrą karmę do symbolicznych 50g dziennie (ot, żeby przemycić taurynę), ale na szczęście jakieś 2 tyg temu jego żarłoczność zmalała. Obecnie je już normalnie i choć jest grubszy, nadal ma talię - mniejszą, raczej łuk niż wcięcie, ale ma
...widocznie musiał sobie odbić te chude miesiące na fali hormonów.
Nareszcie wygląda jak prawdziwy Brytuś - zrobił się tak miśkowaty, że ciągle łapiemy go za tyłek i miętosimy <mrgreen> Rośnie z dnia na dzień - puce ma boskie <serce> ..acz wystawianie odpuścimy, ponieważ cykor jest z niego straszliwy.. Naszą trójką trzęsie niczym dyktator - wszyscy chodzą jak w zegarku, bawią się, głaszczą i dogadzają na żądanie.. ale kiedy tylko ktoś obcy zawita w nasze progi - kot piorunem czmych do sypialni, doopa za największą doniczkę, uszy po sobie i na boki niczym osiołek i tylko wielkie oczy widać <strach> ..niestety goście odwiedzają nas rzadko więc raczej nie jest towarzyski.
A poza tym nic nowego.. znowu testujemy żwirki - oprotestowałam drewniany Beauticat, bo łazienka pachniała jak tartak a kot jak chomiczek.. jednak wolę świeże zapachy.. nabyłam Catsan Smart Pack (całkiem fajny - 1 mata wystarcza na tydzień), oraz silikonowy Trixie i zobaczymy, który z nich będzie lepszy.
Z fotkami chwilowo posucha.. Póki co mam jedną - ale jaką

Pozdrawiamy
<zakochana>
Martwiąc się żeby nie utył, ograniczyłam mu mokrą karmę do symbolicznych 50g dziennie (ot, żeby przemycić taurynę), ale na szczęście jakieś 2 tyg temu jego żarłoczność zmalała. Obecnie je już normalnie i choć jest grubszy, nadal ma talię - mniejszą, raczej łuk niż wcięcie, ale ma
Nareszcie wygląda jak prawdziwy Brytuś - zrobił się tak miśkowaty, że ciągle łapiemy go za tyłek i miętosimy <mrgreen> Rośnie z dnia na dzień - puce ma boskie <serce> ..acz wystawianie odpuścimy, ponieważ cykor jest z niego straszliwy.. Naszą trójką trzęsie niczym dyktator - wszyscy chodzą jak w zegarku, bawią się, głaszczą i dogadzają na żądanie.. ale kiedy tylko ktoś obcy zawita w nasze progi - kot piorunem czmych do sypialni, doopa za największą doniczkę, uszy po sobie i na boki niczym osiołek i tylko wielkie oczy widać <strach> ..niestety goście odwiedzają nas rzadko więc raczej nie jest towarzyski.
A poza tym nic nowego.. znowu testujemy żwirki - oprotestowałam drewniany Beauticat, bo łazienka pachniała jak tartak a kot jak chomiczek.. jednak wolę świeże zapachy.. nabyłam Catsan Smart Pack (całkiem fajny - 1 mata wystarcza na tydzień), oraz silikonowy Trixie i zobaczymy, który z nich będzie lepszy.
Z fotkami chwilowo posucha.. Póki co mam jedną - ale jaką

Pozdrawiamy
- yamaha
- Genius Loci
<zakochana> <zakochana> <zakochana>
(dobrze, ze ma oczy, bo by nic nie bylo widac na tym zdjeciu <lol> )
(dobrze, ze ma oczy, bo by nic nie bylo widac na tym zdjeciu <lol> )