Gigi aka Silver Surprise

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Re: Gigi aka Silver Surprise

Post autor: Fusiu »

Giguś faktycznie nabiera piękne kształty! Śliczny czarnuszek <serce> <serce> <serce>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Eeeeeee, tylko jedno zdjęcie :((((
Chcę jeszcze, nie muszą być idealne skoro Pan Gigus i tak jest idealny, piękny, czadowy <zakochana> <serce> <zakochana>
Awatar użytkownika
PyzowePany
Agilisowy Rezydent

Post autor: PyzowePany »

Nieustannie zachwycam się jego futrem <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Podaj przepis na taki błysk :)!
Awatar użytkownika
Olamakota

Post autor: Olamakota »

Kasik pisze:Eeeeeee, tylko jedno zdjęcie :((((
Chcę jeszcze, nie muszą być idealne skoro Pan Gigus i tak jest idealny, piękny, czadowy <zakochana> <serce> <zakochana>
Skoro nie muszą być idealne to proszzz...

Obrazek

<rotfl> <rotfl> <rotfl>

Giguszczak perfekcyjny nie jest - ucho ma sporawe, a w ślepiach jeśli się dobrze przyjrzeć jest mikro zielona obwódka.. ale nic to.. pani hodowca po otrzymaniu porcji ostatnich zdjęć namawia żebym go wzięła w październiku na wystawę, w klasie 'neuter'.. ot tak, bez nastawienia na puchary, żeby go mogła 'po latach' przytulić i wygłaskać.. no i akurat będzie wtedy sędziowała (więc ocena z pewnością nie będzie trzeźwa <lol> ).. Szczerze mówiąc nigdy nie chciałam wystawiać kota, więc sprawa jest do przemyślenia.
Mimo wszystko trzeba przyznać, że Gigi z wiekiem jest coraz piękniejszy, bo za maleńkości to taki był trochę z niego parszywek - dachowiec z przykrótkim nosem i wytrzeszczonymi gałami :brzydal:
PyzowePany pisze:Nieustannie zachwycam się jego futrem <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Podaj przepis na taki błysk :)!
Co do sierści... :kotek: Żadnych cudownych diet nie stosujemy - karma sucha Applaws Kurczak & Łosoś a mokre karmy to obecnie: saszetki natures:menu, Miamora ragout i puszki Cosmy.. do tego zestaw witamin z wapniem, tauryna Felini i ciasteczka na kłaki.. Czasem jak rozmrażam mięsiwo na obiadokolację, dodaję mu odrobinę mielonej wołowiny lub indyka do mokrej karmy, czasem rzucę kawałeczek surowego łososia czy krewetkę.
Diabeł może tkwić w szczotkowaniu, które Gigi uwielbia.. jak tylko wyjmę szczotkę (nic specjalnego- sztuczne sztywne włosie) kot zaczyna mruczeć jak traktor i przybiega z zadartym ogonem.. siadam na podłodze po turecku, ręka z odwróconą szczotką i Gigi się przechadza w tę i z powrotem ocierając się o włosie, od policzka przez cały bok.. Szczotkujemy codziennie, bo to dla niego wielka przyjemność :)

Przyznam, że ostatnio przestałam się trząść nad Gigim.. tzn przeszła mi ta gorączka obecna przez pierwsze miesiące posiadania kota, kiedy co chwilę biegałam po sklepach zoologicznych i kupowałam mu nowe preparaty, smakołyki i niepotrzebne właściwie gadżety.. Teraz tylko sprawdzam czy w misce dna nie widać, czy drapaki nie zużyte, kontroluję czy jest odrobaczony, zdrowy i zadowolony.. dbam o niego, lecz nie nadgorliwie.. i chyba ten spokój wychodzi mu na dobre - kocur jest póki co (odpukać) radosny, zrelaksowany i zdrowy jak ryba - sielanka, oby tak dalej :kotek:

Pozdrawiamy :roza: <zakochana>
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Uwielbiam Gigiego <zakochana>
Fajnie, ze opisałas co sie u Was dzieje i jak dbasz o kota :kotek:
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

No minkę to Giguś ma na tym zdjęciu <diabeł>
Śliczny :kotek: i jak fajnie, że jest takim radosnym, zdrowym, bezproblemowym koteczkiem <zakochana>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Piękny jest, bardzo mi się podoba <zakochana> :kotek:
A ta szczotka to jak wygląda? Może to ona tak pięknie "pastuje" futerko na błysk.
Awatar użytkownika
Olamakota

Sonia pisze: A ta szczotka to jak wygląda? Może to ona tak pięknie "pastuje" futerko na błysk.
Dokładnie taka.. używamy tylko strony z włosiem :kotek:

http://www.agamazoologiczny.pl/448-635- ... i-kota.jpg
Awatar użytkownika
Olamakota

Giguś w ciągu ostatnich 2 miesięcy po kastracji bardzo się zmienił.. a mianowicie przybrał 1,3kg tym samym przekraczając magiczne 5kg :kotek:

Martwiąc się żeby nie utył, ograniczyłam mu mokrą karmę do symbolicznych 50g dziennie (ot, żeby przemycić taurynę), ale na szczęście jakieś 2 tyg temu jego żarłoczność zmalała. Obecnie je już normalnie i choć jest grubszy, nadal ma talię - mniejszą, raczej łuk niż wcięcie, ale ma ;-)) ...widocznie musiał sobie odbić te chude miesiące na fali hormonów.

Nareszcie wygląda jak prawdziwy Brytuś - zrobił się tak miśkowaty, że ciągle łapiemy go za tyłek i miętosimy <mrgreen> Rośnie z dnia na dzień - puce ma boskie <serce> ..acz wystawianie odpuścimy, ponieważ cykor jest z niego straszliwy.. Naszą trójką trzęsie niczym dyktator - wszyscy chodzą jak w zegarku, bawią się, głaszczą i dogadzają na żądanie.. ale kiedy tylko ktoś obcy zawita w nasze progi - kot piorunem czmych do sypialni, doopa za największą doniczkę, uszy po sobie i na boki niczym osiołek i tylko wielkie oczy widać <strach> ..niestety goście odwiedzają nas rzadko więc raczej nie jest towarzyski.

A poza tym nic nowego.. znowu testujemy żwirki - oprotestowałam drewniany Beauticat, bo łazienka pachniała jak tartak a kot jak chomiczek.. jednak wolę świeże zapachy.. nabyłam Catsan Smart Pack (całkiem fajny - 1 mata wystarcza na tydzień), oraz silikonowy Trixie i zobaczymy, który z nich będzie lepszy.

Z fotkami chwilowo posucha.. Póki co mam jedną - ale jaką :yoda:
Obrazek

Pozdrawiamy :roza: <zakochana>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<zakochana> <zakochana> <zakochana>
(dobrze, ze ma oczy, bo by nic nie bylo widac na tym zdjeciu <lol> )
Zablokowany