Ozzy i Iggy
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
- Matyldonka
- Agilisowy Rezydent
- Gosia i Ira
- Hodowca
- Kontakt:
- Kamiko
- Hodowca
- Hodowla: Mazuria*PL
- Kontakt:
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Kamiko do czekolady jak ulał będzie kremowe tło pasowało, albo jakieś beże.Kamiko pisze:Mimblo , czy mogłabyś poprosić Ozza o radę , jak elegancko sfotografować czekoladę <mrgreen>
Mam taką jedną w domu , której każde tło nie służy , w związku z tym nie doczekała się jeszcze prezentacji i chyba z tej zgryzoty wyszło jej całe futro <lol>
- mimbla
- Kontakt:
Niestety jakiś rok zajęło mi dochodzenie do tego, jak robić Ozzowi foty...Kamiko pisze:Mimblo , czy mogłabyś poprosić Ozza o radę , jak elegancko sfotografować czekoladę <mrgreen>
Mam taką jedną w domu , której każde tło nie służy , w związku z tym nie doczekała się jeszcze prezentacji i chyba z tej zgryzoty wyszło jej całe futro <lol>
To nawet nie chodzi o to na jakim tle czekolada wygląda ładnie... Tło nie może być zbyt kontastowe- na kremie, białym i jasnoszarym- słabo. Blade kolory odpadają. Najlepiej Ozzowi było na zielonej narzucie, bo kolor był kontrastowy jeśli chodzi o barwę, ale poziom jasności był podobny- i chyba trzeba iść tym tropem, ale wtedy odpada przekształcanie zdjeć na skalę szarości, bo wszystko się zleje w jeden kolor. Jakiś niebieski mocny też byłby dobry- pięknie podbije brąz. Zwykle fotografuję w półautomacie wybierając albo priorytet migawki, albo przesłony, ale do Ozza zawsze muszę skorygować ekspozycję o minus dwa punkty. Igor jest fotografowany na domyślnej ekspozycji. Ten sposób focenia Ozza redukuje pręgi do rzeczywistego stanu
Pokazuj czekoladę!!!
- gosiaczek8807