Arya i Eddie

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Re: Iskierka

Post autor: nmin »

Od początku było jasne, że kotki mają być dwa, ale drugi jakoś po Bożym Narodzeniu - już po okołoświątecznym zamieszaniu, ale jeszcze dopóki Arya jest młodziutka i zabawowa. Drugi ma być niebieski kocurek, bo takie podobają się Chłopu najbardziej. No i dzisiaj wyszukałam sobie ogłoszenie z takimi małymi niebieskimi myszkami gotowymi do odbioru na przełomie grudnia i stycznia i myślimy z Chłopem, że może by tak zadzwonić i pogadać z hodowlą... <gwiżdże>
Na stronie mają przepiękne dorosłe koty z poprzednich miotów <zakochana>
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

A co to? Nowa wędka?

obrazek

Chwila! Duża niczego nie trzyma i patrzy na mnie z boku, więc to nie może być wędka. Ha! To musi być prawdziwy kaczor!

obrazek

Dorwę cię, kaczorze jeden...

obrazek

Już się nie wywiniesz!

obrazek

Ale może zanim cię wybebeszę, troszkę sobie odpocznę...

obrazek

Do ostatniego zamówienia w Zooplusie na sam koniec wrzuciłam jeszcze kaczorka, bo w sumie niedrogi był, a Arya uwielbia wszelkiego rodzaju wiszące rzeczy, wędki, sznurki, kulkę zwisającą z drapaka itp. Powiesiłam to na framudze i na początku Arya szła wszędzie za mną, bo myślała, że to rodzaj wędki, którą trzymam <lol> Ale jak już załapała, to nieźle z nim walczyła przez parę minut... aż padła ;-)) Cud, że w ogóle udało się uwiecznić na fotkach coś poza rozmazanymi kształtami.

EDIT: O, ledwo opublikowałam post, obudziła się, rozejrzała zaspana i pierwsze kroki skierowała do kaczorka <mrgreen>
Awatar użytkownika
Aga12

Post autor: Aga12 »

Śliczna Iskiereczka <zakochana>
Awatar użytkownika
beev

Post autor: beev »

Ale ona ma energię <serce> <serce> slicznosci :kwiatek:
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

No nie, ta Duża jest totalnie beznadziejna, musiałam odkopać własny wątek z drugiej strony... Ale jestem wreszcie i możecie mnie podziwiać! Duża mówi, że bardzo urosłam. Zjadam wszystko, co dadzą mi do miseczki rano i wieczorem, i to takie suche też często chrupię. Tutaj widać najlepiej, jak urosłam, między zdjęciami jest tydzień różnicy:

obrazek

obrazek

Duża patrzy mi przez ramię i mówi, że mam nie ściemniać z pudełkami, ale nie wiem, o co jej chodzi... ;-))

Ostatnio Duża wróciła do pracy po kotkowym urlopie i przez to musiałam zostawać sama w domu na ponad dwanaście godzin przez cztery dni z rzędu. Nie wiem, ile to jest dwanaście godzin, ale Duża mówi, że to bardzo długo dla takiego małego kotka jak ja. Małego kotka?! Przecież skończyłam już cztery miesiące! Byłam bardzo grzeczna, niczego nie popsułam i codziennie witałam Dużą i Dużego w drzwiach.

A to jedna z moich ulubionych zabawek do zabawy samej (bo wiadomo, że wędki są najfajniejsze):

obrazek

W weekend Duzi przywieźli coś w paczce, wyjęli, pogrzebali trochę przy oknie i teraz często stamtąd wieje i hałasuje... Nawet fajnie jest.

obrazek

Wolę jednak spać na sofie.

obrazek

obrazek

Lubię też na stole, ale zdjęć nie mam, bo leżę tam tylko, gdy nie patrzą...

Ale i tak naj, naj, najfajniejszy do spania jest mój drapaczek. Niedawno zdobyłam szczyt!

obrazek

Wtedy Duzi zdecydowali, że pora, by drapak stanął przy oknie (chyba mówili coś o tym, że z rozety byłoby zbyt blisko na półkę, która zarwałaby się pod moim zadkiem, ale musiałam się przesłyszeć...). A co tam półka, przy oknie jest najfajniej! Teraz śpię w rozecie cały czas.

obrazek

Duża była nawet wczoraj zazdrosna, bo zawsze wieczorem oglądałam z nimi filmy z sofy, a wczoraj wolałam oglądać z góry...

obrazek

Niższe półeczki też są całkiem spoko.

obrazek

No to pa!

obrazek
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<zakochana> <zakochana> <zakochana> cudnie rosniesz, maluszku :kotek:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

<zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

No pięknie urosłaś <zakochana>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Dziewczyna Wam rośnie w oczach! No i chyba też pysio ciemnieje ślicznie :) <zakochana>
Awatar użytkownika
norka
Agilisowy Rezydent

Post autor: norka »

nie dość że śliczna to jeszcze na dodatek grzeczna ...mały skarbuś <zakochana>
Zablokowany