Gilotynka ustawiona pionowo to właśnie cięcie z góry na dół, nie tak, jak nożyczkami.yona pisze:To gilotynka też chyba powinna być pionowo ( jak linia pokazuje) w kierunku do pazurka. U psa obcina się od dołu pazura w górę, a czy u kota tez to ma znaczenie czy od dołu czy od góry? Dzięki za pomoc
Pazurki
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Re: Pazurki
-
Zanim kotki przybyly zakupilam Nożyczki do pazurów, dedykowane sa malym zwierzątkom (male psy, koty, gryzonie).
Od poczatku robilismy seanse pazurkowe, ciasteczko..mizianie..obcinanie pazurkow, ciasteczko i mizianie
Chlopaki maja prawie rok czasu i nie protestuja podczas obcinania, jest to dla nich juz chyba taki rytual..
Mam chyba nawet filmik jak ladnie daja sobie obcinac pazurki.
Jedynym utrudnieniem jest, ze jak jednemu obcinam to ten drugi probuje lapac te obcinane pazurki a pozniej pol mieszkania trzeba odkurzac
Od poczatku robilismy seanse pazurkowe, ciasteczko..mizianie..obcinanie pazurkow, ciasteczko i mizianie
Chlopaki maja prawie rok czasu i nie protestuja podczas obcinania, jest to dla nich juz chyba taki rytual..
Mam chyba nawet filmik jak ladnie daja sobie obcinac pazurki.
Jedynym utrudnieniem jest, ze jak jednemu obcinam to ten drugi probuje lapac te obcinane pazurki a pozniej pol mieszkania trzeba odkurzac
- Łatka
U nas obcinanie szło dobrze do ostatniego razu....
Nie wiem co odbiło Łacie ale za chiny ludowe nie chciała dać sobie obciąć pazurów. Jakie to żale wylewała, a jak próbowała się wyrwać. Wsteczny włączała co chwila ale ja silna babka jestem (chociaż drobnej postury) <mrgreen> No i po chwilowym szarpaniu dało redę obciąć jedną łapkę. Potem znowu wsteczny na całego i po chwili jednak stwierdziła, że poczeka aż skończę. No a potem to był foch na całego nawet bawić się ze mną nie chciała. TŻ musiał się pobawić bo kot ostentacyjnie pokazał, że mnie ma gdzieś ale z chłopem to on się pobawi. Muszę tylko jeszcze tylne łapki dorwać bo odpuściłam jej już ostatnio. Ale nie podrapała mnie i nie gryzła chociaż próbowała się wyrywać.
Nie wiem co odbiło Łacie ale za chiny ludowe nie chciała dać sobie obciąć pazurów. Jakie to żale wylewała, a jak próbowała się wyrwać. Wsteczny włączała co chwila ale ja silna babka jestem (chociaż drobnej postury) <mrgreen> No i po chwilowym szarpaniu dało redę obciąć jedną łapkę. Potem znowu wsteczny na całego i po chwili jednak stwierdziła, że poczeka aż skończę. No a potem to był foch na całego nawet bawić się ze mną nie chciała. TŻ musiał się pobawić bo kot ostentacyjnie pokazał, że mnie ma gdzieś ale z chłopem to on się pobawi. Muszę tylko jeszcze tylne łapki dorwać bo odpuściłam jej już ostatnio. Ale nie podrapała mnie i nie gryzła chociaż próbowała się wyrywać.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Tylne łapki to najlepiej na śpiocha robić.
- yamaha
- Genius Loci
Odpusc jej czasem w takiej sytuacji.
Sa chwile, kiedy moja Missy tez "nie ma ochoty" na obcinanie i sie wyrywa.
Odkladam wtedy "na jutro".
Moze koty tak jak my, czasem na cos NIE MAJA OCHOTY ?
Sa chwile, kiedy moja Missy tez "nie ma ochoty" na obcinanie i sie wyrywa.
Odkladam wtedy "na jutro".
Moze koty tak jak my, czasem na cos NIE MAJA OCHOTY ?
-
Eeee.....Tylne też się obcina?Sonia pisze:Tylne łapki to najlepiej na śpiocha robić.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
eweli pisze:Eeee.....Tylne też się obcina?Sonia pisze:Tylne łapki to najlepiej na śpiocha robić.
<diabeł> Można obgryzać <lol>
-
Mam nadzieję, że smaczne <lol>Danusia pisze:eweli pisze:Eeee.....Tylne też się obcina?Sonia pisze:Tylne łapki to najlepiej na śpiocha robić.
<diabeł> Można obgryzać <lol>
- Łatka
He he dobre
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
U nas obcinanie zawsze w dwie osoby :-)