PUFA

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

nikaxx pisze:Oprocz Bibi nikt się o nas nie martwi ;-(
to nie tak...martwimy się tu wszyscy o zdrowie Koteczka :hug:
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

oj martwie sie i ja o Pufkę, tylko czasu mało na pisanie
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

dokładnie tak
martwimy się wszystkie

dawaj znać jak najprędzej to będzie możliwe :hug:
Awatar użytkownika
nikaxx

Post autor: nikaxx »

Przepraszam dziewczyny że ja tak wam marudzę ale już sama nie wiem co mam robić. Byliśmy u Weta. Pani wet stwierdziła że Pufa ma podrażnione jelita przez te ciągłe biegunki pomacała posprawdzała oglądnęła i kazała podawać RC gastro intestinal.Wczoraj jak tylko wróciliśmy od weta Pufa znowu biegała z brudnymi portkami tym razem bez krwi ...mamy iśc do kontroli za tydzień albo jak się coś pogorszy to też mamy biec w te pędy.
Pufa o dziwo nic nie schudła z powodu tych biegunek a nawet mi przytyła bo waży 4200 <shock> Pani Wet kazała wydzielać jej karmę ale nie wiem czy to ma sens ona jeszcze jest młoda więc suche ma zawsze dostępne. Jej rodzice należeli do tych większych więc może ona też taka będzie po prostu.Nie zauważyłam żeby Pufa gruba była- żeberka można wyczuć bez problemu.No ale w końcu weterynarz to się chyba lepiej zna ode mnie. Narazie jemy RC gastro tylko i wyłącznie i czekamy na efekty
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Bardzo mi przykro, że aż tak podrażniło jelita. Mam nadzieję, że nie jest to takie stadium jak u Fibi :-( I teraz już kategorycznie zakazuję Ci osobiście podawania jej puszek, saszetek, kabanosków, przysmaczków. NICZEGO poza karmą :-x Nie dopuść przez własną uległość, żeby PUFKa cierpiała.
Awatar użytkownika
Bibi

Post autor: Bibi »

:hug:

Mnie sie wydaje, ze z tym wydzielaniem chodzi raczej o male porcje ze wzgledu na chory
uklad pokarmowy, a nie z dbalosci o jej smukla linie.
Ja bym powiedziala, ze dotad ,az sie wszystko nie unormuje tak, jak karze Wet, a pozniej
znow suche na caly dzien dostepne.
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Zgadzam się z Renią. Bądź wytrwała i podawaj tylko tę karmę.

Co do wydzielania, może tu chodzi o wydzielanie tej karmy leczniczej?
W końcu to karma tymczasowa, byc może tym,co PUFA normalnie zajada nie trzeba sie będzie przejmować -jak już się sprawy jelitkowe unormują.
Pufa może będzie dużą kotką :-D

Głaski dla Koty,zdrówka
wszystko będzie dobrze :kotek:
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Wszyscy ciepło o Was myślimy, i o Pufkę się martwimy :kotek:

Ja też myślę, że chodzi o to, żeby Pufie podawać w małych ilościach - a najlepiej zadwoń do lekarza i się upewnij, dlaczego i na jak długo wydzielanie obowiązuje :)
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

:kotek:
a nie dostała jakiegoś probiotyku, nie wiem ja sie nie znam ale Simon jak miał problemy z brzuchem dostał lakcid i pomogło
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Zobacz na opakowanie jaki masz tym tej karmy, bo są dwa rodzaje Gatro Intestinal zwykły, albo Gastro Intestinal Moderate Calorie. Przy tej pierwszej również otrzymałam polecenie wydzielania, przy zmniejszonej liczbie kalorii już nie miałam takiego ograniczenia, a karma może stać w miseczce cały czas. Dla mnie to wygodniejsze, bo pół dnia siedzę w domu i koty mi przynajmniej nie piszczą z głodu. :-)
Zablokowany