Holly & Bibi Nagada*PL i Lulu Agilis Cattus*PL

Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Holly & Bibi Nagada*PL i Lulu Agilis Cattus*PL

Post autor: asiak »

Kotusie prześliczne <zakochana> życzonka również :-)
Zazdroszczę umiejętności fotograficznych, oczywiście w pozytywnym słowa znaczeniu :-)
Bartolko, cudowne są Twoje zdjęcia :ok: :ok: :ok:
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Bartolko, piękna sesja z kwiatkiem <zakochana> Lulusia to już ma takie pucie wielkie, że szok <serce>
Czytałam w innych wątkach, że Bibulek ostatnio chorowała. Mam nadzieję, że już jest dobrze. Wygłaszcz ją mocno ode mnie :kotek:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja też trzymam mocno kciuki za koteńkę, niech się już odczepią choróbska wstrętne od dziewczynki <ok> :kotek:
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Dziękuję Wam :-) Jest już dobrze z Bibusią, ale od początku maja coś jej się ciągle paprało. Najpierw myślałam, że węzły powiększone, potem zdiagnozowano po badaniu USG torbiel ślinianki, a w nocy po badaniu drapnęła szyję i normalnie krew z ropą tryskała. Była to rzeczywiście torbiel, ale wypełniona ropą. W tym miejscu zrobiła się martwica i z dziurą w szyi dwa tygodnie się goiło paskudztwo. A tydzień temu wyczułam takiego samego guzka na plecach. I znów to samo się stało, tylko nie mogąc się drapnąć zaczęła to lizać. Ropa wypłynęła i ponownie otwarta rana, ale na szczęście nie ma martwicy. Jest duży strup i wetka dobrze rokuje :-) W jednym i drugim przypadku skóra była sina jakby krwiak. To pierwsze nie wiadomo od czego się stało. Mogło być ugryzienie, zadrapanie, stłuczenie. I wytworzył się stan zapalny. W drugim przypadku najprawdopodobniej nastąpiła reakcja po kroplówce podskórnej, jaką dostała pierwszego dnia, kiedy byliśmy z nią na dyżurze z guzkiem na szyi.
A w ogóle to nazywa się to hot spot. Dla mnie to totalna nowość, ale jak poczytałam, jest to często spotykane u kotów z alergią. W necie zdjęcia takich ran wyglądają dokładnie jak u Bibi (kółko jak od cyrkla odrysowane). Jak wyjdziemy na prostą, opiszę w dziale Zdrowie to schorzenie i zamieszczę fotoreportaż z Bibusiowym hot spotem. :-)
A dziś? A co tam. Niech się panienki polansują.
Zaczniemy od pierworodnej ;-))

Pudzian Holinek <serce>
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bibutek <serce>
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I Lulutek Bambino <serce>
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słonecznego weekendu :-)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Dziewczynki jak zwykle piękne <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Dla Bibi dużo zdróweczka <ok>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Noskowa plamka Holly bedzie mi poki co robic za sloneczko (bo leje u mnie jak z cebra) <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Dużo zdrówka życzę Bibi <ok> <ok> <ok>
Dziewczyny cudowne, piękną mają sierść. Czy one linieją? Bo na zdjęciu ta sierść tak gruba, przepiękna <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Biedny Bibulek <serce> dużo zdróweczka dla dziewczynki , Moniko straszny ten maj był dla Ciebie wyobrażam sobie ile te problemy koteńki Ciebie kosztowały - koszmar :(((( :hug:

Holinek bardzo okazała dziewczynka <zakochana> jaki piękny pysiaczek

Lulutek <zakochana> to zawsze będzie już moja słabość co Fadusia dzieci to Fadusia <zakochana> <serce> pysiaczki i oczki te same <mrgreen>
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Cieszę się, że z Bibutkiem już wszystko w porządku, ale czytając, aż się przestraszyłam. <strach> Biedactwo się nacierpiało.
Dziewczyny są prześliczne i jak zawsze pięknie uchwycone przez Ciebie Moniko <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Świetne zdjęcia <zakochana>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Moniko, i Ty nic nie pisałaś... jak Ci musiało być trudno. Choć teraz przytulam mocno :hug: Dobrze, że już na prostą wychodzicie...
Jeszcze raz tulę :hug: ...

Dziewczęta jak zawsze piękne :kotek:
ODPOWIEDZ