Niebieska Tamira i ragdoll Timon
- Sylwia
- Hodowca
- Hodowla: Pretty Baloo*PL
- Kontakt:
Re: Tosia [*]
Bardzo smutna historia, bardzo mi przykro
Mnie również płyną łzy po policzkach, wiem dobrze co czujecie
Tosia nie jest sama za TM, ma tam wspaniałą opiekę naszych cudownych przyjaciół, którzy od nas odeszli.
Ona wróci. "Choć może w innym futerku".
[*]
Mnie również płyną łzy po policzkach, wiem dobrze co czujecie
Tosia nie jest sama za TM, ma tam wspaniałą opiekę naszych cudownych przyjaciół, którzy od nas odeszli.
Ona wróci. "Choć może w innym futerku".
[*]
- Monic
Wróci...Już wiem, że wróci i mogę to oficjalnie powiedzieć, bo się potwierdziło:-) Pani Basia z hodowli przeżywała z nami ten koszmar i razem z nami płakała jak Tosia odeszła...i okazała się być hodowczynią przez duże H i zaproponowała nam kotkę z ostatniego miotu Zafirkę. Za dosłownie symboliczny pieniążek, pokrycie kosztów szczepienia. Bardzo się baliśmy bo wirus krąży po mieszkaniu do pół roku nawet, albo i dłużej. Ale mamy już lampy dezynfekujące, aldevir do odkażania i mamy dwa miesiące żeby wykurzyć wirusa z domu i naszego życia! Poza tym Pani Basia zgodziła się przetrzymać kotkę do 16 tygodnia i doszczepić ją trzeci raz dla większego bezpieczeństwa. A więc Nowy Rok - nowe życie. Wątek ten więc zaczynam jednym kończącym się rozdziałem, ale zaczyna się kolejny. Mam nadzieję, że już ze szczęśliwym zakończeniem. Bardzo się cieszę, ale ból po stracie kotki jeszcze jest zbyt silny, więc mam jeszcze te dwa miesiące żeby zacząć cieszyć się tak naprawdę...
- Hebe
- Kontakt:
Witaj...bardzo mi przykro,wiem co oznacza taka strata aż za dobrze
Mam nadzieję,że maleństwo które z Wami zamieszka choć troszkę wypełni w sercu pustkę po TOSI...
Mam nadzieję,że maleństwo które z Wami zamieszka choć troszkę wypełni w sercu pustkę po TOSI...
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Witaj Monic. Przytulam mocno, bo wiem, jak to strasznie boli Ja również w maju straciłam moją pierwszą, ukochaną koteczkę Brysię i mimo, że minęło tyle miesięcy nadal strasznie za nią tęsknię i nie mogę się z tym pogodzić, że tak nagle umarła. No i poryczałam się
Życzę Ci by nowa koteczka wniosła do Waszego domu radość i by ten nowy rozdział był początkiem długiej, szczęśliwej Waszej wspólnej historii <ok>
Chłopczyka też nam pokaż. Na tym forum wszystkie kotki są tak samo kochane i wcale nie muszą być brysiami Ragdolki to moja druga ulubiona rasa :-)
Życzę Ci by nowa koteczka wniosła do Waszego domu radość i by ten nowy rozdział był początkiem długiej, szczęśliwej Waszej wspólnej historii <ok>
Chłopczyka też nam pokaż. Na tym forum wszystkie kotki są tak samo kochane i wcale nie muszą być brysiami Ragdolki to moja druga ulubiona rasa :-)
- Monic
Sonia - od dawna śledziłam Twój wątek ponieważ Brysia była moim ideałem brytyjskiej kotki! Oglądałam jej zdjęcia i wyobrażałam sobie, że moja Tosia tak będzie wyglądać, naprawdę! Bardzo mnie zmartwiło jak ta piękna królowa odeszła:-( Zbyt krótko są z nami te nasze futrzaki, zbyt krótko...
Na tamtym forum prym wiedzie Timonek to tutaj panienka będzie miała swój główny wąteczek
To mój ciapciak
Kiedy byłem małym chłopcem
A potem urosłem i stałem się Panem Kotem:-)
Z moją siostrzyczką, za którą bardzo tęsknię...
Leniwiec okrutny, ciapciak totalny tylko by jadł, spał i był noszony na rękach;-) Jego ulubiona zabawa to machanie łapą na ulubionym hamaczku. Jedynie Tosia mogła zmusić go do gonitwy, dlatego też zdecydowaliśmy się, że nie będzie długo sam. Jest pluszową maskotką z charakterem Garfielda I tak jak Garfield leży na plecach i czeka na atencję i żeby ktoś podał jedzenie;-) Jest kochany i słodki. Ale potrzebuje kogoś, kto go trochę rozrusza. Tosia była jego przeciwieństwem przez co tak pięknie się dopełniali...
Na tamtym forum prym wiedzie Timonek to tutaj panienka będzie miała swój główny wąteczek
To mój ciapciak
Kiedy byłem małym chłopcem
A potem urosłem i stałem się Panem Kotem:-)
Z moją siostrzyczką, za którą bardzo tęsknię...
Leniwiec okrutny, ciapciak totalny tylko by jadł, spał i był noszony na rękach;-) Jego ulubiona zabawa to machanie łapą na ulubionym hamaczku. Jedynie Tosia mogła zmusić go do gonitwy, dlatego też zdecydowaliśmy się, że nie będzie długo sam. Jest pluszową maskotką z charakterem Garfielda I tak jak Garfield leży na plecach i czeka na atencję i żeby ktoś podał jedzenie;-) Jest kochany i słodki. Ale potrzebuje kogoś, kto go trochę rozrusza. Tosia była jego przeciwieństwem przez co tak pięknie się dopełniali...
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Piękny kocurek i te oczy jakie cudne <zakochana> A z Tosieńką jak się przytula <zakochana>
A sposób bycia to wypisz wymaluj mój Tami <mrgreen> Tylko Tami to się nosić nie lubi.
A sposób bycia to wypisz wymaluj mój Tami <mrgreen> Tylko Tami to się nosić nie lubi.
- Monic
Tak, wydaje mi się że tylko ragi nie mają nic przeciwko noszeniu... On jeszcze w ogóle lubi na pleckach być noszony, ewenement :-P Tosia absolutnie nie tolerowala żadnego noszenia! Z czasem dla świętego spokoju wytrzymywala jakieś 2 minuty
Moi znajomi mają identycznego brysia jak Twój Tami:-) No i chłopcy chyba zazwyczaj są tacy bardziej ciapciakowaci niż panny
Timonek nawet jak na ragdolla ma te oczy niesamowite...i jak się można domyślić robi tymi oczami ze mną wszystko...zwłaszcza przy szafeczce ze smakołykami;-)
Moi znajomi mają identycznego brysia jak Twój Tami:-) No i chłopcy chyba zazwyczaj są tacy bardziej ciapciakowaci niż panny
Timonek nawet jak na ragdolla ma te oczy niesamowite...i jak się można domyślić robi tymi oczami ze mną wszystko...zwłaszcza przy szafeczce ze smakołykami;-)
- Hebe
- Kontakt:
Niesamowicie piękny <zakochana> .....tak jak i Tosieńka...
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Piękny <zakochana>
- yamaha
- Genius Loci
Àle cudne futro <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Niech tu sobie "wladca watku" bedzie kto chce, ale musisz obiecac, ze tego kawalera i tak nam bedziesz pokazywac !
CUDOWNY JEST <zakochana> <zakochana>
Niech tu sobie "wladca watku" bedzie kto chce, ale musisz obiecac, ze tego kawalera i tak nam bedziesz pokazywac !
CUDOWNY JEST <zakochana> <zakochana>