Jasper
- Izabela AD
Re: Jasper
Witamy z opóźnieniem i za zdrówko dla Jasperka . Za parę dni zapomni o wszystkim. <ok>
-
Witajcie,
jednak Jasper nie został wykastrowany (przynajmniej na razie). Mamy problem z ząbkami. Zaczęły mu jakiś czas temu wychodzić kły, już są dość spore, a stare dalej nie chcą wypaść... Nawet się nie ruszają... Weterynarz powiedziała mi, że jak do 2 tyg nie wypadną to trzeba będzie je wyrwać... Wtedy przy okazji kastracja (tudzież odwrotnie).
jednak Jasper nie został wykastrowany (przynajmniej na razie). Mamy problem z ząbkami. Zaczęły mu jakiś czas temu wychodzić kły, już są dość spore, a stare dalej nie chcą wypaść... Nawet się nie ruszają... Weterynarz powiedziała mi, że jak do 2 tyg nie wypadną to trzeba będzie je wyrwać... Wtedy przy okazji kastracja (tudzież odwrotnie).
- Miss_Monroe
- Moderator
Żadnego wyrywania <strach> ! Niektóre koty podczas wymiany zębów mają podwójne kły i po jakimś czasie następuje wymiana zebów bez ingerencji weterynarza. Proszę poczytać wątek o wymianie zębów i niczego nie przyspieszać, szczególnie jeśli mleczaki się nie ruszają. Odpowiedni wątek jest tutaj >>>
- Natashas
U nas maluch też miał podwójne kły na górze i na dole i te stare nic a nic się nie ruszały, a weterynarz nie widziała przeciwwskazań do kastracji :-) w naszym przypadku zabieg nie zrobił na małym wrażenia, wszystko poszło super, a stare kły dopiero po 2 tygodniach zaczęły się ruszać i same wypadły (dzień po kastracji byliśmy na wizycie kontrolnej u innej doktor niż naszej co przeprowadzała zabieg, u "młodszej" pani weterynarz i ona nas postraszyła szybkim wyrywaniem).. Zaniepokojona potem rozmawiałam z naszą doktor i ona uspokajała, że nie ma co przesadzać i spokojnie można jeszcze sporo zaczekać, bo coś takiego stwierdzić.
-