Jasper

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Izabela AD

Re: Jasper

Post autor: Izabela AD »

Witamy z opóźnieniem i za zdrówko dla Jasperka . Za parę dni zapomni o wszystkim. <ok> :kotek:
Monika&Jasper

Post autor: Monika&Jasper »

Witajcie,
jednak Jasper nie został wykastrowany (przynajmniej na razie). Mamy problem z ząbkami. Zaczęły mu jakiś czas temu wychodzić kły, już są dość spore, a stare dalej nie chcą wypaść... Nawet się nie ruszają... Weterynarz powiedziała mi, że jak do 2 tyg nie wypadną to trzeba będzie je wyrwać... Wtedy przy okazji kastracja (tudzież odwrotnie).
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Żadnego wyrywania <strach> ! Niektóre koty podczas wymiany zębów mają podwójne kły i po jakimś czasie następuje wymiana zebów bez ingerencji weterynarza. Proszę poczytać wątek o wymianie zębów i niczego nie przyspieszać, szczególnie jeśli mleczaki się nie ruszają. Odpowiedni wątek jest tutaj >>>
Awatar użytkownika
Natashas

Post autor: Natashas »

;-))
U nas maluch też miał podwójne kły na górze i na dole i te stare nic a nic się nie ruszały, a weterynarz nie widziała przeciwwskazań do kastracji :-) w naszym przypadku zabieg nie zrobił na małym wrażenia, wszystko poszło super, a stare kły dopiero po 2 tygodniach zaczęły się ruszać i same wypadły (dzień po kastracji byliśmy na wizycie kontrolnej u innej doktor niż naszej co przeprowadzała zabieg, u "młodszej" pani weterynarz i ona nas postraszyła szybkim wyrywaniem).. Zaniepokojona potem rozmawiałam z naszą doktor i ona uspokajała, że nie ma co przesadzać i spokojnie można jeszcze sporo zaczekać, bo coś takiego stwierdzić.
Monika&Jasper

Post autor: Monika&Jasper »

Chciałam poinformować, że Jasper dziś w nocy stracił oba kły <tańczy>

Tylko szkoda, że ich nie znalazłam... ;-(

A tutaj zdjęcie z piątku jak przeglądaliśmy wątek o wymianie ząbków. Dla kogoś był wyjątkowo nudny :mimbla:

Obrazek
Zablokowany