Wafelek
- fado123
- Agilisowy Rezydent
Re: Wafelek
Słodziaczek
- BabaJaga
- Agilisowy Rezydent
Witam i ja na forum Kociaczek jest obłędny w tych swoich rozkoszniackich pozach
- fjolka
Przychodzę ze świeżą porcją zdjęć , kot zawładnął wszystkimi w kilka dni
Miłego weekendu dla wszystkich
Miłego weekendu dla wszystkich
- fado123
- Agilisowy Rezydent
Świetny jest ,a miauczenie przejdzie musi trochę popłakać zanim się przyzwyczai będzie dobrze
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
Słodki maluszek
Kanapa idealnie wybrana pod kolor kota
Za szybką aklimatyzację
Kanapa idealnie wybrana pod kolor kota
Za szybką aklimatyzację
- fjolka
Prawda
Przychodzę z kolejną porcją zdjęć I pytań
Najpierw zdjęcia
Kotek fajnie się zaaklimatyzował, lubi się bawić, a czasem nawet przytulić ;), sporo śpi. Ładnie je i pije więcej niż zadowalającą ilość wody. No i mam pytanie - Wafelek ma teraz 3,5 miesiąca, je suchą karmę RC Kitten, od wczoraj daję mu na spróbowanie saszetki Catz Finefood http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ood/607090, zaczęłam od drobiu, pół saszetki na dzień. Jadł chętnie, ale mało, a potem już nie podszedł, więc większość wyrzuciłam. Będę podawała mu kolejne, żeby sprawdzić, czy coś mu zasmakuje, ale generalnie wydaje mi się, że to będzie rasowy chrupkożerca Chciałabym, żeby jadł lepszą karmę niż RC, bezzbożową z dobrym składem, zastanawiam się nad Power of Nature. Ale nie wiem, kiedy powinnam zacząć próby wprowadzania tej nowej i czy jeszcze przed nią coś zaserwować, żeby szoku nie było. Może najpierw PoN Active Cat, a potem Natural Cat? Tzn. wiem, że po zmianie domku to lepiej poczekać te 2-3 miesiące, ale czy później już mogę próbować? Może jak jest jeszcze mały, to aż tak się nie przyzwyczai do tej karmy RC i łatwiej pójdzie?
I pytanie o mięso - mogę mu już dawać przemrożoną wołowinkę? W jakiej ilości?
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
Wafelek jest śliczny, taki maluszek jeszcze Nowa karmę powinno się wprowadzać stopniowo dosypując po kilka chrupków i stopniowo zwiększając ilość tych docelowych. Ja do roku trzymałam kota na mieszance RC growth i Orijenie, bo z tego co pamiętam ten RC (ale growth) wcale nie jest taki zły dla kociąt, szczególnie w połączeniu z jakąś dobrą bezzbożówką.
Wołowinkę możesz już podawać, albo indyka czy serduszka.
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Co za słodziak i jak pilnie na forum siedzi
Wołowinkę może już jeść, ale nie mam pojęcia ile takie maleństwo naraz zje
Wołowinkę może już jeść, ale nie mam pojęcia ile takie maleństwo naraz zje
- fjolka
Kamila pisze: ↑08 maja 2017, 09:12 Wafelek jest śliczny, taki maluszek jeszcze Nowa karmę powinno się wprowadzać stopniowo dosypując po kilka chrupków i stopniowo zwiększając ilość tych docelowych. Ja do roku trzymałam kota na mieszance RC growth i Orijenie, bo z tego co pamiętam ten RC (ale growth) wcale nie jest taki zły dla kociąt, szczególnie w połączeniu z jakąś dobrą bezzbożówką.
Kamila, piszesz o suchej karmie RC Growth https://royalcanin.pl/produkt/pediatric-growth-new? To nic, że to weterynaryjna? No i trochę dziwnie producent napisał, że dla kociąt od 4 tygodnia do 4 miesiąca, a dawkowanie do roku rozpisał A jaki konkretnie Orijen dawałaś?
O mieszaniu wiem, czytałam
Indyk i serduszka też muszą być po zamrożeniu?
Luinloth, Tobie też dziękuję za odpowiedź Kot pilnie czyta forum razem z pańcią
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Moje koty były do roku właśnie na tym Royalu Growth . Po skończeniu roku zaczęłam przestawiać je na PON-a fee's favorite , ale powoli po kilka chrupek dziennie na przestrzeni ok. półtora miesiąca . Wszystko na polecenie Dorszki efekty diety możesz oglądać na zdjęciach w naszym wątku