Nie jestem pewna czy to w naszym wątku mam pytać o te dziąsła czy bardziej gdzieś przy chorobach jamy ustnej...? Ale pokażę zdjęcia.
Tak jak pisałam mój weterynarz nieźle mnie nastraszył jakimś zapaleniem dziąseł, której nazwy nie pamiętam..

i dziękuję Pani Esterze która już mnie uspokoiła, że przy wyrastaniu ząbków, dziąsła mogą być podrażnione. Poradziła mi zakup żelu DENTISEPT, niestety nigdzie w okolicy go nie znalazłam, więc kupiłam dostępny u mojego weterynarza Vetfood Oral Cleansing Gel dla psów i kotów Maxi Guard żel do higieny jamy ustnej. Może ktoś zna ten żel i go poleca? Czy lepiej zamówić DENTISEPT? Stosuję już tydzień, dziąsła dalej czerwone ale Walter zaczął więcej jeść i gryźć chrupki (wcześniej połykał). Jest wesoły, chętnie się bawi, nie ma gorączki.. czy takie zaczerwienienie może być spowodowane tylko wyrastaniem zębów czy jednak oznacza jakąś chorobę dziąseł? Może powinnam zrobić badania dla Waltera? Jeśli tak to jakie?
Zdjęcia trochę nie wyraźne ale Misiak strasznie się wiercił..
Czy to są rosnące jeszcze ząbki?
Mógłby mi ktoś wyjaśnić co to są te czerwone kropki?
Może ktoś zna i poleca jakiegoś weterynarza w Augustowie, Suwałkach lub okolicy? Ewentualnie Białystok?