Pazurki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Netiii

Re: Pazurki

Post autor: Netiii »

Czytam i czytam i nie moge odnalesc od jakiego wieku powinno sie zaczac obcinac pazurki kotu?
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Już hodowcy obcinają kociętom więc jeśli masz już kotka w domu to możesz obciąć :-)
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Pewnie jak pazurki są już za długie to należy je przyciąć :-)
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

Mojej małej odcięliśmy w ubiegły weekend, kilka dni przed skończeniem czterech miesięcy (kończy dzisiaj ;-)) ). Widać było gołym okiem, że jej te przydługie pazurki dokuczają, bo podczas zabawy wolała skakać po miękkiej kanapie niż po panelach, a zwykle nie robi jej to różnicy i po obcięciu problem ustał - a zastanawiałam się już, czy wszystko ok, skoro nie chce galopować po mieszkaniu jak zwykle.
My też odczuwaliśmy je na rękach <roll>

Troszkę oponowała, ale po zaserwowaniu ciasteczka po pierwszej łapce z drugą poszło jakby lepiej <lol>
Netiii

Post autor: Netiii »

Dziekuje za odpowiedz;) a wiec dzis sprobuje obciac mojemu 15 tyg kocurkowi;) mam nadzieje ze gladko pojdzie;)
Awatar użytkownika
Karola

Post autor: Karola »

Dziewczyny, Bubcio gdzieś mi zahaczył i naderwał sobie pazurka... liże to nagminnie, myślicie że Octeniseptem mogę mu to zdezynfekować zanim jutro pojedziemy do weta? bo, za przeproszeniem, nie wygląda to ładnie..
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Można octeniseptem, jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Szana
Hodowca
Hodowla: Calm Cats*PL
Kontakt:

Post autor: Szana »

Na początku tego wątku Dorszka napisała o zawinięciu kota w kokon. Kiedyś o tym słyszałam, ale nie stosowałam. Teraz już wiem, że to będzie sposób na moje dziewczyny <mrgreen> Zazwyczaj kładę je sobie na kolanach, do góry "kołami" i "akcja pazur" się zaczyna. Póki co Adelka mało protestuje, ale Mia zawsze paczy na mnie błagającym wzrokiem i warczy <mrgreen> Dzisiaj podeszłam do Miniuty po raz kolejny, z zamiarem obcięcia pazurów. Zawinęłam ją w ręcznik, zostawiając wystające tylne łapki i cyk! Potem prawa przednia i na końcu lewa. Pazurki obcięte a Mia w nagrodę, że dzielną była dostała smakołyk. I tak "wilk syty i owca cała" <mrgreen>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Re: Co nas wkurza?

Post autor: Kasik »

Kaye jestem w stanie utrzymać, mimo, że wije się jak zaskroniec :kotek: Kiedyś myślałam, że gorzej być nie może,
ale Tyson szybko wyprowadził mnie z błędu <diabeł> On jeździ do weta, niestety :kotek:
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Re: Co nas wkurza?

Post autor: manita »

Ja miałam ten problem z Simonem. Masakra jakaś, nie byłam w stanie sobie z nim poradzić. Baz buczy ale siedzi, Apsior- totalny luz a Simon masakra, nie pomagało nawet zawijanie.
Kiedys przypadkiem zobaczyłam w sklepie magiczne klipsy http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=13806. Sama nie kupiłam, ale postanowiłam sprawdzić coś podobnego. Teraz jedna osoba masuje skórę na karku Simona a ja obcinam mu pazury. Działa <shock> . Szybko i sprawnie, zero problemów.
Zablokowany