Pazurki
-
Re: Pazurki
Czytam i czytam i nie moge odnalesc od jakiego wieku powinno sie zaczac obcinac pazurki kotu?
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Już hodowcy obcinają kociętom więc jeśli masz już kotka w domu to możesz obciąć :-)
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Pewnie jak pazurki są już za długie to należy je przyciąć :-)
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Mojej małej odcięliśmy w ubiegły weekend, kilka dni przed skończeniem czterech miesięcy (kończy dzisiaj ). Widać było gołym okiem, że jej te przydługie pazurki dokuczają, bo podczas zabawy wolała skakać po miękkiej kanapie niż po panelach, a zwykle nie robi jej to różnicy i po obcięciu problem ustał - a zastanawiałam się już, czy wszystko ok, skoro nie chce galopować po mieszkaniu jak zwykle.
My też odczuwaliśmy je na rękach <roll>
Troszkę oponowała, ale po zaserwowaniu ciasteczka po pierwszej łapce z drugą poszło jakby lepiej <lol>
My też odczuwaliśmy je na rękach <roll>
Troszkę oponowała, ale po zaserwowaniu ciasteczka po pierwszej łapce z drugą poszło jakby lepiej <lol>
-
Dziekuje za odpowiedz;) a wiec dzis sprobuje obciac mojemu 15 tyg kocurkowi;) mam nadzieje ze gladko pojdzie;)
- Karola
Dziewczyny, Bubcio gdzieś mi zahaczył i naderwał sobie pazurka... liże to nagminnie, myślicie że Octeniseptem mogę mu to zdezynfekować zanim jutro pojedziemy do weta? bo, za przeproszeniem, nie wygląda to ładnie..
- Miss_Monroe
- Moderator
Można octeniseptem, jak najbardziej.
- Szana
- Hodowca
- Hodowla: Calm Cats*PL
- Kontakt:
Na początku tego wątku Dorszka napisała o zawinięciu kota w kokon. Kiedyś o tym słyszałam, ale nie stosowałam. Teraz już wiem, że to będzie sposób na moje dziewczyny <mrgreen> Zazwyczaj kładę je sobie na kolanach, do góry "kołami" i "akcja pazur" się zaczyna. Póki co Adelka mało protestuje, ale Mia zawsze paczy na mnie błagającym wzrokiem i warczy <mrgreen> Dzisiaj podeszłam do Miniuty po raz kolejny, z zamiarem obcięcia pazurów. Zawinęłam ją w ręcznik, zostawiając wystające tylne łapki i cyk! Potem prawa przednia i na końcu lewa. Pazurki obcięte a Mia w nagrodę, że dzielną była dostała smakołyk. I tak "wilk syty i owca cała" <mrgreen>
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Re: Co nas wkurza?
Kaye jestem w stanie utrzymać, mimo, że wije się jak zaskroniec Kiedyś myślałam, że gorzej być nie może,
ale Tyson szybko wyprowadził mnie z błędu <diabeł> On jeździ do weta, niestety
ale Tyson szybko wyprowadził mnie z błędu <diabeł> On jeździ do weta, niestety
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
Re: Co nas wkurza?
Ja miałam ten problem z Simonem. Masakra jakaś, nie byłam w stanie sobie z nim poradzić. Baz buczy ale siedzi, Apsior- totalny luz a Simon masakra, nie pomagało nawet zawijanie.
Kiedys przypadkiem zobaczyłam w sklepie magiczne klipsy http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=13806. Sama nie kupiłam, ale postanowiłam sprawdzić coś podobnego. Teraz jedna osoba masuje skórę na karku Simona a ja obcinam mu pazury. Działa <shock> . Szybko i sprawnie, zero problemów.
Kiedys przypadkiem zobaczyłam w sklepie magiczne klipsy http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=13806. Sama nie kupiłam, ale postanowiłam sprawdzić coś podobnego. Teraz jedna osoba masuje skórę na karku Simona a ja obcinam mu pazury. Działa <shock> . Szybko i sprawnie, zero problemów.