Jaskier
-
Diazo
Re: Jaskier
Nasza nad ranem przenosi się na parapet i grzecznie czeka aż wstaniemy <aniołek>
Dawaj fotki Jaskra.
Dawaj fotki Jaskra.
- BabaJaga
- Agilisowy Rezydent
Ja też mam to szczęście, że moje futerka to istne aniołeczki, jeśli chodzi zachowanie dłuuuuugiej ciszy nocnej. <mrgreen> Dopiero ok. 8-10 rano pojawiają się w sypialni i tylko wzdychają, że niby ich miski mają już błyszczące dna. <lol> <lol> <lol>
- Surimi
Mamy tak samo, i to faktycznie szczęście ;) Nasz w nocy śpi, a krzyczy w ciągu dnia o losowych godzinach, nawet jak ma w misce. Zwłaszcza jak widzi, że ktoś kręci się w pobliżu misek, to zaraz przybiega ochoczo i krzyczy. Często też nas prowadzi noga w nogę, na wypadek gdybyśmy zapomnieli którędy wiedzie droga do koryta. Kot przewodnik, ot coBabaJaga pisze:Ja też mam to szczęście, że moje futerka to istne aniołeczki, jeśli chodzi zachowanie dłuuuuugiej ciszy nocnej. <mrgreen> Dopiero ok. 8-10 rano pojawiają się w sypialni i tylko wzdychają, że niby ich miski mają już błyszczące dna. <lol> <lol> <lol>
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Jaskier też daje mi pospać do ok 8:00, później sam wstaję, spijam kawę a on dokazuje. Na ile to możliwe będąc porannym zombie staram się go zabawić.
Co do zdjęć - miałem mało czasu by fotografować a komórką się nie da bo mój mały szatan jest za szybki dla jej obiektywu
Można tylko podczas snu a takich fotek już mu narobiłem. Jutro jedziemy do weta na przegląd, ważenie itp i na pewno coś pstryknę, niestety komórką - może Jaskier będzie spokojniejszy i fotki się udadzą 
Co do zdjęć - miałem mało czasu by fotografować a komórką się nie da bo mój mały szatan jest za szybki dla jej obiektywu
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Właśnie wróciliśmy od weterynarza.
Pan doktor obciął pazurki, wyczyścił uszka, zważył - Jaskier waży 2600g, odrobaczył.
Podał pierwszą dawkę (pół tabletki) hmmm... nie pamiętam jak się nazywała) a drugą mam podać za 10 dni. Pokazał jak to się robi - hardcore <shock> nie wiem czy sobie poradzę <strach>
W związku z odrobaczeniem nie zaszczepił kociastego. Na szczepienie mam się stawić za kilka dni jeśli po podaniu tabletki nie wystąpią żadne sensację żołądkowe. Szczepią Purevaxem trój....elementowym, czy jakoś tak - w skrócie RCP.
W ocenie weta kot odważny, śmiały, ciekawy otaczającego go świata.
Wizyta była krótka, szybka i nie ma z niej zdjęć.
Pan doktor obciął pazurki, wyczyścił uszka, zważył - Jaskier waży 2600g, odrobaczył.
Podał pierwszą dawkę (pół tabletki) hmmm... nie pamiętam jak się nazywała) a drugą mam podać za 10 dni. Pokazał jak to się robi - hardcore <shock> nie wiem czy sobie poradzę <strach>
W związku z odrobaczeniem nie zaszczepił kociastego. Na szczepienie mam się stawić za kilka dni jeśli po podaniu tabletki nie wystąpią żadne sensację żołądkowe. Szczepią Purevaxem trój....elementowym, czy jakoś tak - w skrócie RCP.
W ocenie weta kot odważny, śmiały, ciekawy otaczającego go świata.
Wizyta była krótka, szybka i nie ma z niej zdjęć.
-
Diazo
Fajnie że kot się szybko zaaklimatyzował. Trochę się martwię, bo moja kota jest ciut starsza od Jaskra (bodaj 25 X), wczoraj na wagę wniosła 2100. A wet mówi że jest tłusta. Czy to dobra waga dla kotki w tym wieku?
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Nie wiem. Mój to sama skóra i kości. Jak go głaszczę po boku to jakbym po fortepianie dłonią przesuwał - same żebra. Je ile zechce, sucha w misce oporowo, mokre dwa razy dziennie.Diazo pisze:Fajnie że kot się szybko zaaklimatyzował. Trochę się martwię, bo moja kota jest ciut starsza od Jaskra (bodaj 25 X), wczoraj na wagę wniosła 2100. A wet mówi że jest tłusta. Czy to dobra waga dla kotki w tym wieku?
- Surimi
Ja bym wrzuciła na luz
Nie jestem znawcą ale wydaje mi się, że jak kot ma ciągle suche i mokre dwa razy dziennie, to głodny nie chodzi i nie trzeba się przejmować tym, że jest chudy, zwłaszcza że apetyt ma. Nastolatki chyba zazwyczaj są szczupakowate.
Teraz ciężko uwierzyć, ale kiedyś też mogłam liczyć żebra <lol>
https://www.youtube.com/watch?v=VN_Y3zXaphk
Teraz ciężko uwierzyć, ale kiedyś też mogłam liczyć żebra <lol>
https://www.youtube.com/watch?v=VN_Y3zXaphk
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Wszystkim Cioteczkom najserdeczniejsze życzenia z okazji Dnia Kobiet od dwóch facetów 
Surimi, ależ Ty masz cierpliwego kota... I jaki ładny :-)

Surimi, ależ Ty masz cierpliwego kota... I jaki ładny :-)
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Dziękujemy
Ale ten drugi facet to mógłby się tu pokazać <gwiżdże>
Ale ten drugi facet to mógłby się tu pokazać <gwiżdże>