Bolek i Lolek i ich domek
- norka
- Agilisowy Rezydent
Re: Luty miesiącem Loleczka i trojaczków <3
o to tak jak i ja Asiu... cieszę się ze jest poprawa :-) :-) :-) :-)
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Cieszę się ogromnie z dobrych wieści
<tańczy>
Nóżka wyglądała przecież na początku tragicznie, to teraz to już sobie na pewno Farcik poradzi przy pomocy antybiotyku, tylko troszkę jeszcze musi powcinać tabletek <ok> <ok> <ok> <ok>
Nóżka wyglądała przecież na początku tragicznie, to teraz to już sobie na pewno Farcik poradzi przy pomocy antybiotyku, tylko troszkę jeszcze musi powcinać tabletek <ok> <ok> <ok> <ok>
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Jupi!! Farciku, zdrowiej tak dalej
<ok> 
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
małe ufff i dalej kciuki 
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Super wieści <tańczy> <tańczy> <tańczy> <tańczy>
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Teresa była osobiście u weta. I nie wiem co mam myśleć. Wykupiła kokejny antybiotyk. Plan jest taki żeby podać całe opakowanie i ze względu, że nie stwierdzili zmian nowotworowych, nie będzie konieczności kolejnego Rtg. Po antybiotyku koniec leczenia łapy a później ma umawiać się na kastrację
Dlaczego nie chcą kolejnego Rtg? To normalne? Są już tak pewni, że kość się całkowicie zagoi? Jestem trochę zdezorientowana.
Agnieszko?
Dlaczego nie chcą kolejnego Rtg? To normalne? Są już tak pewni, że kość się całkowicie zagoi? Jestem trochę zdezorientowana.
Agnieszko?
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Na ile dni jeszcze ten antybiotyk ? Tak potężne zapalenia kości leczy się nawet do pół roku tyle ,że antybiotyk zmienia się na " długodziałający " ( pytałam "moich" ortopedów :-) ) Czy Rudy do RTG jest usypiany , czy jakoś inaczej uspokajany ? Ja nalegałabym na kontrolne RTG przed podjęciem decyzji o zakończeniu leczenia , a na pewno przed kastracją . To jest zabieg i kot do niego ma być całkiem zdrowy . Po tym co było wcześniej " dmuchałabym na zimne " zwłaszcza , że zakażenie ciągnęło się bardzo długo na poprzednich nietrafionych antybiotykach . Jeśli teraz nie wyleczą kości do końca to następnym razem już nie będzie czym leczyć . Jedno zdjęcie więcej już nie zaszkodzi , a będzie pewność , chyba , że lekarze mają jakieś mądre uzasadnienie tej decyzji . Ja nie bałam się nowotworu , bo to byłby za duży zbieg okoliczności .
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Już się wszystkiego dowiedziałam. Farcik teraz kończy 1-sze opakowanie antybiotyku (4 tygodnie)
Przez kolejne 4 będzie brał drugie opakowanie. Weterynarz powiedział, że nie ma możliwości podawania tego antybiotyku dłużej niż 8 tygodni <shock> . A antybiotyków na kości dla kotów jest zaledwie parę.
No nic, nie znam się, ale na pewno za miesiąc zrobimy prześwietlenie. Co do dalszego leczenia, to nie wiem czy mam dyskutować z wetem, bo moja wiedza jest zerowa na ten temat
RTG robione było bez usypiania (uspokajania), bo Farcidło siedzi grzecznie
Przez kolejne 4 będzie brał drugie opakowanie. Weterynarz powiedział, że nie ma możliwości podawania tego antybiotyku dłużej niż 8 tygodni <shock> . A antybiotyków na kości dla kotów jest zaledwie parę.
No nic, nie znam się, ale na pewno za miesiąc zrobimy prześwietlenie. Co do dalszego leczenia, to nie wiem czy mam dyskutować z wetem, bo moja wiedza jest zerowa na ten temat
RTG robione było bez usypiania (uspokajania), bo Farcidło siedzi grzecznie
- elsa
Asiu, co tam nowego (dobrego) u Farcisława? <zakochana> <zakochana> <zakochana>
I jak się miewa reszta bandy, czy oczko Henryki już w porządku? Jacek też chyba niedomagał pod tym kątem, czy już mu lepiej? Co z nowym domkiem dla kotków, dojdzie to do skutku?
I jak się miewa reszta bandy, czy oczko Henryki już w porządku? Jacek też chyba niedomagał pod tym kątem, czy już mu lepiej? Co z nowym domkiem dla kotków, dojdzie to do skutku?
- ozon
- Agilisowy Rezydent
Elso, z klawiatury mi wyjęłaś te wszystkie pytania :-)