Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Dla mnie półka za cienka, nie lubię, jak półki wyglądają, jakby ze sklejki były zrobione - w każdym razie w tej cenie oczekiwałabym czegoś ładniej komponującego się.

Ale potwierdzam, bardzo dobry początek, Rufi w końcu też tak kiedyś nie wyglądał, jak teraz, pamiętam, jak na pierwszych wystawach (2004-2005) oglądałam jego drapaki, i nie, no absolutnie, taka tandeta... A teraz właściwie znam tylko jedną firmę, która spokojnie może z nim konkurować, a nawet ma lepsze rozwiązania, jeśli chodzi o pranie, bo prawie wszystkie obicia z półek można ściągać - bardzo marzy mi się ich drapak (fantastyczne obicia!), niestety, to firma niemiecka, i już nie bywa na wystawach w Polsce - a kiedyś w Opolu, Krakowie, byli zawsze. Żałuję bardzo, że nie miałam wtedy pieniędzy ;-(
mały królik

Post autor: mały królik »

Dracanka pisze:
gosiaczek8807 pisze:No właśnie ciekawa rzecz, bo tu http://www.hakan.drapaki.biz/index.php?28,kocie-lowy prosty drapak, cena 199zł i w opisie: "może również być obszyty wykładziną dywanową w cenie 149,99 PLN" <hm>
Może zależy jaki dywan? yyy...znaczy wykładzina?
Może to pomyłka-w zasadzie można byloby zasięgnąć info bezpośrednio u nich...
Hmm, istotnie zagwozdka...
a może chodziło im o to, że to 199zł + 149,99? <mrgreen>
Awatar użytkownika
Yola
Kontakt:

Post autor: Yola »

Tez tak mysle, ze to 149,99 to doplata w stosunku do standardowej ceny :-/
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Dorszka pisze:A teraz właściwie znam tylko jedną firmę, która spokojnie może z nim konkurować, a nawet ma lepsze rozwiązania, jeśli chodzi o pranie, bo prawie wszystkie obicia z półek można ściągać
To by było fantastyczne rozwiązanie. Jeżeli czegokolwiek mi w drapaku Rufiego brakuje, to tej opcji właśnie :-)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dorszko, a jak się nazywa ta niemiecka firma?
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

No właśnie ja też chciałabym wiedzieć :-) .
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Nie pamiętam, ale staram się odszukać - wczoraj przejrzałam różne niemieckie strony, ale tej konkretnej nie znalazłam. Poszperam w starej poczcie, może coś się przypomni :)
Awatar użytkownika
Creme
Hodowca
Hodowla: Isena*PL
Kontakt:

Post autor: Creme »

Może chodzi wam o katzen-deko, tylko tam nie wszystkie części są do prania, chyba że później zmienili projekty na opcje wygodniejsze w użytkowaniu?
http://www.katzen-deko.de/
Awatar użytkownika
Aga12

Zagadka

Post autor: Aga12 »

A ja tu gdzieś na forum,na zdjęciach kotków widziałam taki drapak,który bardzo mi się podobał i teraz nijak nie mogę go znaleźć. Może ktoś z mojego opisu dojdzie co to było.Otóż na tych zdjęciach był to biały drapak ze sztruksu,grubego sztruksu,gdzie obicia półek były bardzo miękkie,niemal poduszkowe i wiem na pewno,że na jednej z poduszek-półek na tym drapaku,była wszyta czerwona metka/wszywka.Ktoś z Was wie co to mogło być?
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Dziękuję, Creme - tak, to o tę panią mi chodziło, to były pierwsze takie drapaki u nas, potem właśnie Rufi dokonał takiego jakościowego skoku, i tamci zniknęli z naszych wystaw. W każdym razie ja ich już chyba 3 lata nie widziałam.

Wiem że nie z każdej półki się ściągało obicia, ale sporo :) i materiał niepowtarzalny, nie wiem, jak w utrzymaniu na dłuższą metę, ale z wyglądu i w dotyku piękny był :)
Zablokowany