Chyba ze mna niedobrze śniłaś mi się dzisiaj razem z kotkami <roll> <oops> <mrgreen>
Bella & Carlos
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Re: Bella & Carlos
Aguś i jak ten przeglad miśków 
Chyba ze mna niedobrze śniłaś mi się dzisiaj razem z kotkami <roll> <oops> <mrgreen>
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Też bym się chętnie dowiedziała, że wszystko u bliźniaków jest ok 
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Tez czekam na pomyślne wieści
<ok>
- Barlog
- Hodowca
- Hodowla: AsPaBri*PL
- Kontakt:
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Puk puk Aguś co tam słychać? Jak tam misie?

- Becia
- Agilisowy Rezydent
Też chętnie poczytałabym co u Was :-) Agnieszko, buziaki przesyłam 
- Miss_Monroe
- Moderator
U Agnieszki wszystko dobrze, z tego co wiem to u Carlosa i Belli również. Pisałam z Agnieszką półtora tygodnia temu. Badania wyszły ok. Agnieszka obiecała się odezwać jak będzie miała chwilę :-)
Zapomniałam wymusić wstawienia zdjęć, ale wszystko w swoim czasie <lol>
Zapomniałam wymusić wstawienia zdjęć, ale wszystko w swoim czasie <lol>
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Dziewczyny kochane, dzięki za pamięć
Dużo się u nas ostatnio dzieje, doba za krótka. Mam nadzieję, że po świętach będę miała trochę więcej czasu na przyjemności, w tym na forum
Moje misie miały ostatnio przegląd generalny.
Zrobiłam im profil rozszerzony krwi + profil tarczycowy, bo w badaniu ogólnym wetka nie była pewna, czy u Bellci z tarczycą wszystko OK. Na szczęście badania krwi obu kotów są dobre.
Gorzej z moczem
Oba koty mają za duży ciężar właściwy Bella - 1, 060; Carlos - 1,066 (norma do 1,060)
PH - Bella aż 7,5; Carlos - 6,5, więc u niego jeszcze nie jest źle
Kryształy (trójfosforany amonowo-magnezowe) - Bella - dość liczne; Carlos - pojedyncze (mimo że przez 2 miesiące dostawał L-Methiocid, w drugim miesiącu nawet 2 tabletki)
No i białko <diabeł> U obu kotów niestety rekordowo wysokie (+++)
Z wetką ustalone na razie, że bardziej zakwaszamy mocz UrinoMetem, oba dostają Uroval Manosę, co drugi dzień ampułkę Lakcidu, dopajam strzykawką - nie ma zmiłuj. Za miesiąc powtarzamy badanie i patrzymy, czy jest coś lepiej. Jeśli nie, robimy posiew i pewnie trzeba będzie wprowadzić Urinary, bo te kłopoty z moczem ciągną się już strasznie długo.
Belluchna miała jeszcze w poniedziałek robione USG powłok brzusznych (wyczułam u niej dość spore zgrubienie). Na szczęście okazało się, że to nic poważnego, najprawdopodobniej pozostałość po nacięciu podczas sterylki. Przy okazji dr obejrzał nerki (OK), pęcherz moczowy (OK) i wątrobę - musimy uważać, bo jest nieco otłuszczona. Czekam jeszcze na dokładny opis USG
Pozdrawiamy :-)
Dużo się u nas ostatnio dzieje, doba za krótka. Mam nadzieję, że po świętach będę miała trochę więcej czasu na przyjemności, w tym na forum
Moje misie miały ostatnio przegląd generalny.
Zrobiłam im profil rozszerzony krwi + profil tarczycowy, bo w badaniu ogólnym wetka nie była pewna, czy u Bellci z tarczycą wszystko OK. Na szczęście badania krwi obu kotów są dobre.
Gorzej z moczem
Oba koty mają za duży ciężar właściwy Bella - 1, 060; Carlos - 1,066 (norma do 1,060)
PH - Bella aż 7,5; Carlos - 6,5, więc u niego jeszcze nie jest źle
Kryształy (trójfosforany amonowo-magnezowe) - Bella - dość liczne; Carlos - pojedyncze (mimo że przez 2 miesiące dostawał L-Methiocid, w drugim miesiącu nawet 2 tabletki)
No i białko <diabeł> U obu kotów niestety rekordowo wysokie (+++)
Z wetką ustalone na razie, że bardziej zakwaszamy mocz UrinoMetem, oba dostają Uroval Manosę, co drugi dzień ampułkę Lakcidu, dopajam strzykawką - nie ma zmiłuj. Za miesiąc powtarzamy badanie i patrzymy, czy jest coś lepiej. Jeśli nie, robimy posiew i pewnie trzeba będzie wprowadzić Urinary, bo te kłopoty z moczem ciągną się już strasznie długo.
Belluchna miała jeszcze w poniedziałek robione USG powłok brzusznych (wyczułam u niej dość spore zgrubienie). Na szczęście okazało się, że to nic poważnego, najprawdopodobniej pozostałość po nacięciu podczas sterylki. Przy okazji dr obejrzał nerki (OK), pęcherz moczowy (OK) i wątrobę - musimy uważać, bo jest nieco otłuszczona. Czekam jeszcze na dokładny opis USG
Pozdrawiamy :-)
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Miejmy nadzieję, że za miesiąc sytuacja się unormuje i badania będą przynajmniej poprawne <ok> <ok> <ok> <ok>
Głaski dla miśków

Głaski dla miśków
- yamaha
- Genius Loci
<ok> <ok> <ok> <ok> <ok> za zdrowko, blizniaki, nie martwcie Panci i cioteczek
(no dobra, to teraz je jeszcze POKAZ
) <mrgreen>
(no dobra, to teraz je jeszcze POKAZ