Karmelek - nasze maleństwo
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Karmelek - nasze maleństwo
Karmelciu, mocno zaciskam <ok> <ok> <ok> za twoje zdróweczko

- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Tu też trzymam za Karmelka <ok> <ok> <ok>
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Dzwoniła pani doktor z laboratorium. Karmelek ma pojedyncze leukocyty i erytrocyty w moczu. Sa też pojedyncze bakterie.
Ogólnie pani doktor nie widzi nic niepokojącego. Twierdzi,ze mogło to być ze stresu lub przypadek.
Może to być lekkie zapalenie
Mocz jest lekko kwaśny nie ma osadu czyli pozbyliśmy się krzyształkow trójfosforanowo-amonowo-magnezowych
Poleciła karmę Hills Urinary Stress
http://www.ezoo.pl/pl_PL/p/HILLS-FELINE ... 5-KG-/4057
Nic więcej. Żadnego leczenia. Najpierw karma.
Karmelek dostaje karmę Nova Food Personal Trainer Hairball. Lubi ją. Niekoniecznie chciałabym ją zmieniać.
Dostaje teraz 1 tabletkę na dwa dni Urinometu. Nic więcej.
no jeszcze witaminki, immunodol, kwasy omega 3 i Multilac
Co proponujecie?
Mam z nim lecieć do lekarza czy wystarczy konsultacja z wetką nasza?
Mam w domu Urosept - podać mu ? 1 tabletkę raz dziennie czy więcej?
Badanie pierwsze z 25 sierpnia

badanie drugie 27 październik

ciocie pomożecie?

wyniki dzisiejsze wstawię po powrocie do domu.
Ogólnie pani doktor nie widzi nic niepokojącego. Twierdzi,ze mogło to być ze stresu lub przypadek.
Może to być lekkie zapalenie
Mocz jest lekko kwaśny nie ma osadu czyli pozbyliśmy się krzyształkow trójfosforanowo-amonowo-magnezowych
Poleciła karmę Hills Urinary Stress
http://www.ezoo.pl/pl_PL/p/HILLS-FELINE ... 5-KG-/4057
Nic więcej. Żadnego leczenia. Najpierw karma.
Karmelek dostaje karmę Nova Food Personal Trainer Hairball. Lubi ją. Niekoniecznie chciałabym ją zmieniać.
Dostaje teraz 1 tabletkę na dwa dni Urinometu. Nic więcej.
Co proponujecie?
Mam z nim lecieć do lekarza czy wystarczy konsultacja z wetką nasza?
Mam w domu Urosept - podać mu ? 1 tabletkę raz dziennie czy więcej?
Badanie pierwsze z 25 sierpnia

badanie drugie 27 październik

ciocie pomożecie?

wyniki dzisiejsze wstawię po powrocie do domu.
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Karmelku, ciocia się nie zna absolutnie :-) Ale mocno zaciskam <ok> <ok> <ok> za twoje zdróweczko

- Becia
- Agilisowy Rezydent
Ja również na wynikach się nie znam, ale w to słodkie pysio to bym Cię wycałowała <serce> <serce> <serce> <serce> <serce>
Zdrówka życzę <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Zdrówka życzę <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Karmelku, pomogłabym Ci jakbym wiedziała co tam jest napisane 
Ale jeśli buziak w sam środek pysia sprawi Ci radość to jestem do Twojej dyspozycji <zakochana> <serce>
Ale jeśli buziak w sam środek pysia sprawi Ci radość to jestem do Twojej dyspozycji <zakochana> <serce>
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Ciocie buziaki również Wam przesyłam
Moja mamcia też zna się średnio, ale może zajrzą tu wyedukowane siuśkowo i pomocne cioteczki <mrgreen>
Moja mamcia też zna się średnio, ale może zajrzą tu wyedukowane siuśkowo i pomocne cioteczki <mrgreen>
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Elwisko, łącze się w bólu, u mnie też tydzień temu miał być "lekki stan zapalny", który faktycznie szybko ustąpił, ale na chwilę
Kitunia znów ma problem z siusianiem, dla mnie w ogóle nie podlega to dyskusji, bez względu na to, jak dobre miała wyniki badania i jak bardzo wetowi wydaje się, że cuduję. Jadę dziś do weta przekonać go o tym.
Karma skład ma bardzo kiepski. Chyba bez większego sensu ją stosować, w składzie ma L-metioninę, czyli to co jest w Urinomet, oraz tryptofan, który jest głównym składnikiem takich specyfików jak KalmVet (na kocią spokojność).
Kitunia znów ma problem z siusianiem, dla mnie w ogóle nie podlega to dyskusji, bez względu na to, jak dobre miała wyniki badania i jak bardzo wetowi wydaje się, że cuduję. Jadę dziś do weta przekonać go o tym.
Karma skład ma bardzo kiepski. Chyba bez większego sensu ją stosować, w składzie ma L-metioninę, czyli to co jest w Urinomet, oraz tryptofan, który jest głównym składnikiem takich specyfików jak KalmVet (na kocią spokojność).
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Z pewnością zajrzą i pomogą :-)elwiska3 pisze: może zajrzą tu wyedukowane siuśkowo i pomocne cioteczki <mrgreen>
- Joanna P.
Elwirko, zajrzyj do mojego wątku (str. 241) i porównaj wyniki Karmelka z wynikami Gucia - moim zdaniem są porównywalne. A tutaj >>>>>> komentarz Dorszki do wyników Gucia.
My w tej chwili zakwaszamy mocz Guciowi i za jakiś tydzień zrobimy badanie kontrolne z posiewem włącznie w Diagnovecie w Chorzowie na ul. Szczecińskiej 10 (tam robią wszystko na miejscu).
Trzymam za przesłodkiego Melka <ok> <ok> <ok>
My w tej chwili zakwaszamy mocz Guciowi i za jakiś tydzień zrobimy badanie kontrolne z posiewem włącznie w Diagnovecie w Chorzowie na ul. Szczecińskiej 10 (tam robią wszystko na miejscu).
Trzymam za przesłodkiego Melka <ok> <ok> <ok>