Wczoraj Bella niestety znów zaczęła kuleć (po 6., ostatniej dawce leku Onsior). Udało mi się umówić ją na dziś rano do Lecznicy "Bokserska" do dr Karoliny Pilak na RTG. Bella została bardzo dokładnie zbadana, łącznie z każdym kręgiem kręgosłupa. Odczuwała ból przy badaniu przedniej lewej łapki i uciskaniu kilku tylnych, najdłuższych kręgów. RTG na szczęście nie wykazał żadnych zmian w kościach. Wg dr Bellę bolą mięśnie przylegające do kości. Dostała zastrzyk leku Cartrophen (na zapalenie kości i stawów, w Polsce zatwierdzony na razie tylko dla psów). Kolejne 3 dawki tego leku podam w odstępie tygodniowym, później min. pół roku przerwy. Przechodzimy też na Hill's Metabolic, żeby Bellę odchudzić.
Z USG u dr Marcińskiego zrezygnowałam, gdyż badanie to nie wniosłoby nic dodatkowego.
Przy okazji zbadałam dziś mocz Carlosowi i jest gorzej, niestety

PH mimo podawania Urinometu wzrosło z 6,5 do 7,5 i kryształy z nielicznych mamy dość liczne. No szlag by to .....
Plan:
1. Bella - odchudzić, wyjść na prostą z moczem, pozbyć się zalegającej głęboko w uchu woskowiny (płyn Otifree).
2. Carlos - odchudzanie przy okazji

(też przechodzi solidarnie na nową karmę), wyjść na prostą z moczem.