Jak pomóc kotu w upał?
- Paulina
- mimbla
- Kontakt:
Mój TŻ wpadł na chwilę do domu w środku dnia- na termometrze wewnątrz prawie 30 stopni! <shock>
Koty ledwo dyszą, Ozz chyba kombinował z namaczaniem się w misce z wodą, bo miał mokre futerko. TŻ nalał im trochę wody do wanny, żeby mogły się same chłodzić pod naszą nieobecność. Dawno nie było takich temperatur i tak goracego wiatru...
Koty ledwo dyszą, Ozz chyba kombinował z namaczaniem się w misce z wodą, bo miał mokre futerko. TŻ nalał im trochę wody do wanny, żeby mogły się same chłodzić pod naszą nieobecność. Dawno nie było takich temperatur i tak goracego wiatru...
- dźinx
- Hodowca
- Hodowla: Magic Galaxy*PL
- Ania
Ja widziałam na internecie takie maty chłodzące dla zwierząt:
Wyjątkowa mata pomaga w utrzymaniu niższej temperatury naszym pupilom podczas upalnych letnich dni oraz izoluje je przed zimną podłogą podczas zimy. Po zamoczeniu maty w zimnej wodzie na 30 minut, kryształy w niej zawarte utrzymają ją chłodną przez kilka dni. Aby zapewnić pupilowi ciepło w zimne dni wystarczy zamoczyć matę na 30 minut w gorącej wodzie.
Dostępne rozmiary:
S - 45 x 35 cm
M - 60 x 50 cm
L - 91 x 66 cm
Producentem tych mat jest BODYCOOL. Kosztują ok 100zł.
Co sądzicie, chyba produkt warty rozpatrzenia.
Moje kociaste jak narazie leżą na mokrym ręczniku.
Wyjątkowa mata pomaga w utrzymaniu niższej temperatury naszym pupilom podczas upalnych letnich dni oraz izoluje je przed zimną podłogą podczas zimy. Po zamoczeniu maty w zimnej wodzie na 30 minut, kryształy w niej zawarte utrzymają ją chłodną przez kilka dni. Aby zapewnić pupilowi ciepło w zimne dni wystarczy zamoczyć matę na 30 minut w gorącej wodzie.
Dostępne rozmiary:
S - 45 x 35 cm
M - 60 x 50 cm
L - 91 x 66 cm
Producentem tych mat jest BODYCOOL. Kosztują ok 100zł.
Co sądzicie, chyba produkt warty rozpatrzenia.
Moje kociaste jak narazie leżą na mokrym ręczniku.
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Jak pomóc kotu w upał?
Macie jakieś sprawdzone (tudzież niesprawdzone) pomysły jak ulżyć kotom w taką pogodę? Na razie jedyne co trochę pomaga to otwarta łazienka, z innych udogodnień, typu mokry ręcznik na podłodze nie chciała skorzystać..
- Zafira
Re: Jak pomóc kotu w upał?
Moje chętnie leżą w zasięgu wentylatora, ale takiego z umiarkowanym nawiewem.
Mam to szczęście, że mój dom ma parter wykonany z kamienia. Tam jest chłód jak w klimatyzowanym pomieszczeniu, więc popołudniami kociambry przenoszą się w te rejony, rozłożyłam im tam nawet legowiska.
Mam to szczęście, że mój dom ma parter wykonany z kamienia. Tam jest chłód jak w klimatyzowanym pomieszczeniu, więc popołudniami kociambry przenoszą się w te rejony, rozłożyłam im tam nawet legowiska.
- magix
Też jestem ciekawa jak można ulżyć kociastym w te upalne dni.
Wetka poradziła mi chłodzić/przecierać futerko wilgotna szmatką, ale to pomaga na chwilę.
Wetka poradziła mi chłodzić/przecierać futerko wilgotna szmatką, ale to pomaga na chwilę.
- Nowalijka
Witam tu bardzo ciekawy artykuł jak pomóc kotu w upał http://www.koty.pl/porady/art225,uff-jak-goraco-.html