Voldemort i Sméagol

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
bahi

Re: Voldemort i Albus

Post autor: bahi »

:mdleje: :mdleje: :mdleje:
jakie cudne łysolce <zakochana> <zakochana>
to ja sobie przycupnę w tym wątku żeby nie przegapić nowych zdjęć.
Awatar użytkownika
iwus

Post autor: iwus »

Ojejjjjjj <shock> <shock> <shock> Witam bardzo serdecznie :-D Kotki są.... jakby to powiedzieć, tak brzydkie, że aż piękne <mrgreen> Właściwie to spokojnie mogę na nie patrzeć, to i chyba często będę do was zaglądać :-D Fajnie, że zawitaliście do nas <ok>
Corsini

Post autor: Corsini »

Jeszcze tydzień czekania.
Do tej pory to się robiło zakupy dla potworów, sprzątało w mieszkaniu i jakoś czas leciał. A teraz wszystko gotowe i tylko kotów brakuje.
Slonick

Post autor: Slonick »

Mam nadzieje, ze jak beda z Wami, to zdjec bedzie znacznie, znacznie wiecej :ok:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Tydzien to zleci jak z platka !
:ok:
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Jakie kosmetyki kupiłeś dla kociaków?
Corsini

Szampon do mycia włosów i ciała dla dzieci i nawilżone chusteczki. Oba z Nivea.

Zastanawiałem się jeszcze nad preparatem pomagającym czyścić uszy i palce, ale to na przyszłość, jak zauważę problemy w czyszczeniu. Na lato jeszcze zobaczymy jak będą zachowywały się na słońcu - jeśli będą wygrzewać się na balkonie to krem z filtrem się zakupi.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Płyn do mycia uszu niezbędny oraz żel do zębów oryzome bo i na zębach zbiera się sebum,ja używam szamponu i oliwki Johnson :-)
Corsini

O ząbkach hodowca nic nie wspominał. Są one teraz suchożerne więc pewnie od chrupania nic im na zębach się nie dzieje złego. Jak będzie trzeba to pomyślimy o zębach. Zamierzam je przestawić na suche + mokre mniej więcej 50/50 może z lekką przewagą mokrego. Karmę suchą będę zmieniał na bezzbożową. Sporo zmian żywieniowych się szykuje, dlatego trzeba będzie zrobić to spokojnie i z głową. Maluchy są typem odkurzacza więc nie ma opcji żeby suche zostało w misce i było stale dostępne.

Zakupy już zrobione i odebrane. Kolejne planuje po kilku dniach pobytu jak zobaczymy czy testowe puszki podejdą i zakupi się więcej czy jednak szukamy czegoś innego. Niestety jak zamawiałem to miał być jeden potwór więc puszki malutkie po 100g - następnym razem będzie spokojnie można większe i bardziej oszczędne.
Jeszcze w aptece muszę zaopatrzyć się w podkład higieniczny do transporterka no i czekam niecierpliwie na drapak który się lekko spóźni. Na szczęście drapak to była inwestycja docelowa więc dwa koty zmieści :)
Corsini

Och ja sierota nie doczytałem że jednak mokre jedzą i to regularnie. No to trzeba szybko zamawiać to mi w 2-3 dni ściągną.
No i skoro oba są żywione RC vet (suche i mokre) to jak polecacie zmienić karmę?
Tego RC mogą jeszcze przyjmować max 1,5 miesiąca później teoretycznie następny RC vet, jednak wolałbym już do tego czasu zmienić nawyki żywieniowe. Nie sądzę że dobrym pomysłem byłaby zmiana od razu i suchego i mokrego. Trzeba zmienić najpierw mokre bo RC jest paskudnie drogi :( (suchy zresztą wcale nie dużo tańszy)
Mieszać nowe z RC, czy próbować podawać między posiłkami po łyżeczkę/dwie i patrzeć jak reagują? Jak już przestawią się z mokrym to zacznę zmieniać suche.

Docelowo chciałbym Orijen oraz puszki Granata Pet i Catz Finefood.
Póki co mają kupione Granata obie wersje kitten i kitten z Almo Nature (filet na przysmak od czasu do czasu).
Jak GP zasmakuje to dokupię więcej i zamówię sobie pakiet mieszany CF żeby później popróbować. Cały czas wmawiam sobie że to odkurzacze są i nie ma opcji że coś nie smakuje skoro da się jeść :D
Boje się tylko że przy zmianie i mokrego i suchego z RC na bezzbożowe to pojawią się problemy z trawieniem i będą brzuchy bolały :(
Zablokowany