Och ja sierota nie doczytałem że jednak mokre jedzą i to regularnie. No to trzeba szybko zamawiać to mi w 2-3 dni ściągną.
No i skoro oba są żywione RC vet (suche i mokre) to jak polecacie zmienić karmę?
Tego RC mogą jeszcze przyjmować max 1,5 miesiąca później teoretycznie następny RC vet, jednak wolałbym już do tego czasu zmienić nawyki żywieniowe. Nie sądzę że dobrym pomysłem byłaby zmiana od razu i suchego i mokrego. Trzeba zmienić najpierw mokre bo RC jest paskudnie drogi

(suchy zresztą wcale nie dużo tańszy)
Mieszać nowe z RC, czy próbować podawać między posiłkami po łyżeczkę/dwie i patrzeć jak reagują? Jak już przestawią się z mokrym to zacznę zmieniać suche.
Docelowo chciałbym Orijen oraz puszki Granata Pet i Catz Finefood.
Póki co mają kupione Granata obie wersje kitten i kitten z Almo Nature (filet na przysmak od czasu do czasu).
Jak GP zasmakuje to dokupię więcej i zamówię sobie pakiet mieszany CF żeby później popróbować. Cały czas wmawiam sobie że to odkurzacze są i nie ma opcji że coś nie smakuje skoro da się jeść

Boje się tylko że przy zmianie i mokrego i suchego z RC na bezzbożowe to pojawią się problemy z trawieniem i będą brzuchy bolały