Flora wita wszystkich :)
- Betuś
Re: Flora wita wszystkich :)
Witajcie!
Piękną macie Florcię <zakochana>
Piękną macie Florcię <zakochana>
-
Witam,
Zapalenie od miesiąca na dziąśle nadal nie ustępuje, byłem w przychodni weterynaryjnej już 3 krotnie, los tak chciał, że akurat u 3 innych wetów, jest to jedna z lepszych przychodni w Warszawie więc słyszałem, że to bez znaczenia do kogo się zgłoszę ponownie, ale w sumie to dobrze bo poznałem 3 różne diagnozy.
Ludziska moje drogie, proszę czy możecie rzucić okiem na zdjęcie i doradzić, czy jest się czym przejmować, może ktoś z Was miał podobny przypadek? czy szukać pomocy gdzieś indziej?
Jest to 7 miesięczna kicia, która waży prawie 4kg, dbam o nią jak tylko mogę.
Postawione 3 diagnozy:
1. Pierwsza wizyta u weta: 2 zastrzyki, jeden z antybiotykiem, drugi przeciwzapalny, jeżeli nie pomoże, wizyta u kociego stomatologa i szlif zęba, za tydzień do kontroli.
2. Po tygodniu zalecenie stosowania maści przeciwzapalnej Solcoseryl i za dwa tygodnie kontrol.
3. Dziś byłem na kontroli i Wet mi powiedział, że może to być choroba genetyczna (bardzo się przestraszyłem), ale na szczęscie była Pani z mojej drugiej wizyty, pokazała ruch trakcyjny szczęką kota i ewidentnie widać że zab z góry rani dolne dziąsło.
Rana jest również symetrycznie po drugej stronie szczęki, ale o wiele wiele mniejsza i powoli ginie.
Ogólne zalecenie po dzisiejszej wizycie, poczekać 1 miesiąc- półtora i ponownie przyjść na kontrol i zobaczymy czy się poprawia, bo kotu nadal rosną zęby i być może dolny ząb uniescie szczeke do góry co sprawi że rana zniknie.
Ogółem kot podczas wizyt zbadany, osłuchany i wszystko wzorcowe.
Rozmawiałem również z hodowcą, mamy bardzo dobry kontakt, mogę liczyć na pomoc, w hodowli nigdy nie było przypadków z takim zapaleniem dziąsła.
Bardzo się martwię o stan zdrowia mojego skarba..

Zapalenie od miesiąca na dziąśle nadal nie ustępuje, byłem w przychodni weterynaryjnej już 3 krotnie, los tak chciał, że akurat u 3 innych wetów, jest to jedna z lepszych przychodni w Warszawie więc słyszałem, że to bez znaczenia do kogo się zgłoszę ponownie, ale w sumie to dobrze bo poznałem 3 różne diagnozy.
Ludziska moje drogie, proszę czy możecie rzucić okiem na zdjęcie i doradzić, czy jest się czym przejmować, może ktoś z Was miał podobny przypadek? czy szukać pomocy gdzieś indziej?
Jest to 7 miesięczna kicia, która waży prawie 4kg, dbam o nią jak tylko mogę.
Postawione 3 diagnozy:
1. Pierwsza wizyta u weta: 2 zastrzyki, jeden z antybiotykiem, drugi przeciwzapalny, jeżeli nie pomoże, wizyta u kociego stomatologa i szlif zęba, za tydzień do kontroli.
2. Po tygodniu zalecenie stosowania maści przeciwzapalnej Solcoseryl i za dwa tygodnie kontrol.
3. Dziś byłem na kontroli i Wet mi powiedział, że może to być choroba genetyczna (bardzo się przestraszyłem), ale na szczęscie była Pani z mojej drugiej wizyty, pokazała ruch trakcyjny szczęką kota i ewidentnie widać że zab z góry rani dolne dziąsło.
Rana jest również symetrycznie po drugej stronie szczęki, ale o wiele wiele mniejsza i powoli ginie.
Ogólne zalecenie po dzisiejszej wizycie, poczekać 1 miesiąc- półtora i ponownie przyjść na kontrol i zobaczymy czy się poprawia, bo kotu nadal rosną zęby i być może dolny ząb uniescie szczeke do góry co sprawi że rana zniknie.
Ogółem kot podczas wizyt zbadany, osłuchany i wszystko wzorcowe.
Rozmawiałem również z hodowcą, mamy bardzo dobry kontakt, mogę liczyć na pomoc, w hodowli nigdy nie było przypadków z takim zapaleniem dziąsła.
Bardzo się martwię o stan zdrowia mojego skarba..

- beev
Bidulka kochana
trzymam kciuki za zdrówko <ok> <ok> <ok>
Nic nie doradze niestety

Nic nie doradze niestety

- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Przeniosłam się tutaj, i jeszcze raz napiszę, że piękne zęby ma Flora 

-
Zaraz wrzucę aktualne zdjęcie 

-
- beev
Śliczny Miś <serce> Zdrówka kochana <ok> <ok> <ok>
-
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
Myślę, że raczej zmęczona po wizytach u weta. To zawsze jest stres.
Śliczny kotek <zakochana>
Śliczny kotek <zakochana>
-
Ludziska dziś pierwszy raz od przybycia mojej kici do domu, chciałem podać surowa pocwiartowana pierś z kurczaka i nie chce jeść mięsa, natomiast z puszek normalnie jada. Jak ja zachęcić?
- beev
u mnie jeden kot je mięso a drugi nie tyka ani gotowanego ani surowego. I nic go nie jest w stanie zachęcićLibra pisze:Ludziska dziś pierwszy raz od przybycia mojej kici do domu, chciałem podać surowa pocwiartowana pierś z kurczaka i nie chce jeść mięsa, natomiast z puszek normalnie jada. Jak ja zachęcić?