Kitka, Teddy, Muff, Coco

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Monic

Re: Kitka, Teddy, Muff, Coco

Post autor: Monic »

Super o nich opowiadasz, widać że je dobrze znasz:-) Zazdroszczę takiej ekipy, nic bym nie robiła tylko siedziała w domu i na nie patrzyła ;-)
maj-a28
Hodowca
Hodowla: Z Zielonego Gaju*PL
Kontakt:

Post autor: maj-a28 »

Zdjęcie chlopakow na balkonie super!
KiMMiK

Post autor: KiMMiK »

Monic.
Odkąd mam te sierściuchy nie robię nic poza gapieniem się na nie. Przestałem pracować, nie dbam o dom, zerwałem wszystkie relacje. To się nie ma prawa dobrze skończyć. Nic jednak na to nie poradzę, to jest silniejsze ode mnie.
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

I ja to rozumiem :)
Nie dość, że koty szczęśliwe, Ty szczęśliwy i spełniony, to jeszcze jedno miejsce pracy się zwolniło. Popieram :D
KiMMiK

Wspominałem wcześniej, że Teddy ma czasem fazę na udawanie dominującego samca. Wszystko wskazuje jednak na to, że już niedługo Coco zajmie tę pozycję i to być może na stałe. Zapowiada się na niezłego żulika. Z początku nieźle się maskował i udawał nieporadne kocię. Już wiadomo, że ma nie tylko trywialne zainteresowania (piwo, mecze), ale też fatalne maniery i zupełny brak zahamowań. Potrafi gramolić się do kuwety, kiedy jest zajęta. Lekceważy niekwestionowane autorytety i potrafi np. zabierać się do zapasów z Kitką, a na to nie pozwala sobie nawet Teddy, nie mówiąc już o Muffim. Coco objawia też brak poszanowania dla dóbr kulturowych i lubi niszczyć książki. Może nie te z półki, ale kiedy jakąś czytam.
Przede wszystkim jednak jak każdy ulicznik lubi bójki i awantury.

To niestety nie miłość, ale napaść Coco na stateczną Kitkę.
Obrazek
Obrazek

Tu prowokuje Muffinka.
Obrazek

Niestety, te skłonności Coco udzielają się innym.
Obrazek
Obrazek

Na szczęście, przeważnie jednak panuje sielanka i niezmącona przyjaźń.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
beev

Post autor: beev »

Ale tu wesoło u Was <ok> :kwiatek: z Teddiego niezły rozrabiaka rośnie ;-))
Awatar użytkownika
Monic

Post autor: Monic »

Przedostatnie zdjęcia wymiata, piętrowe koty :-D Co za mały zaczepiacz, no ale wiadomo - dzieciakowi wolno więcej, poza tym dzisiaj był dzień dziecka to już w ogóle ;-)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Nie pozwalaj im na takie zapasy, to już nie jest zabawa. Wiadomo, że zawsze się ich nie upilnuje, ale jak będziesz widział, że młody się za bardzo rozzuchwala, to odwracaj jego uwagę na coś innego piórka, albo laserek. Też mam takiego rozbójnika w domu, jak Twój Coco <mrgreen>
KiMMiK

Wiem, wiem. Wprawdzie w trakcie tych zapasów krew się nie leje i nie lata sierść, ale faktycznie staram się interweniować. Generalnie jednak jest raczej spokojnie, nikt nikogo nie unika, koty wchodzą ze sobą stale w interakcje, a ewentualne spinki to jedynie zabawy. Jedynie Teddy lubi czasem manifestować swoje przewagi. Niektóre jego reakcje ewidentnie mają wymiar symbolicznego zaznaczenia dominacji. W takich razach podchodzi do mniejszego od siebie kotka i niezwykle spokojnym ruchem zaczyna wgryzać się w niego. Wydaje się to nawet mniej koci, a bardziej człowieczy rytuał, taki z więzienia trochę. Wtedy reaguję od razu.
KiMMiK

Koty poszły w plenery. To znaczy Teddy i Muffin.
Obrazek

Bardziej zainteresowany eksploracjami był oczywiście Teddy.
Obrazek

Szybko się jednak grubas zmęczył.
Obrazek

Było jeszcze nieoczekiwane spotkanie z egzemplarzem niższego gatunku, ale nie zrobił na Teddy'ym większego wrażenia.
Obrazek
Zablokowany