Kaya & Tyson

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Re: Kaya & Tyson

Post autor: Kasik »

Zosiak pisze:Super - puk puk w drewno - nie zapeszajac - ale chyba idzie juz ku dobremu :) <ok>
Ciekawe, ze po karmie widzisz taka zmiane w siersci Kayki! Mnie sie Maggie sypie non stop od jakis 5 miesiecy... Ale to co jej zostaje na grzbiecie wydaje mi sie byc geste i ladne :-)
Kciukaski dalej potrzymam, zeby sie wszystko pieknie unormowalo. No i super, ze juz niedlugo bedzie drapaczek! :-D No i TZ tez oczywiscie :->
Zosiu, zmianę w sierści widać, u mnie już prawie dojadają ten worek ToTW bo juz jakiś czas im mieszałam z RC...
Trzymaj, trzymaj kciuki zebym nie musiala zmieniac tej karmy :kwiatek:
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Kathi, u mnie oba wrażliwce na karmy, Kaya nam dlugo chorowała, miala zapalenie jelit. W końcu jak ją przestawilam na Power of Nature i przywiezlismy młodego to on się po 3 tyg rozchorowal na tej karmie,
byly biegunki z krwia, wrocilismy do RC gastro intestinal, a potem probowalam innych.
Chce zeby ta sie przyjela bo sily juz nie mam na te kocie brzuszki :-/////
Awatar użytkownika
Kathi

Post autor: Kathi »

A Kaya na PONie jakim byla?
To mowisz ze jak Kaya byla na POnie to bylo wszystko ok?
Oj, szkoda ze Tysonowi nie pasowala karma bo mialabys swiety spokoj a Futrzaki byly by zadowolone ze zdrowymi brzuszkami. ;-))
Ciekawe co nie sluzylo Tysonowi w PONie?
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Kathi, jadly PoNa kurczaka z ryżem, u Kayi było OK, aczolwiek smierdząco, a u Tysona
makabra, z kazdym dniem gorzej aż sie pojawila biegunka z krwią. Każdy brzuszek inny niestety.
Awatar użytkownika
Kathi

Post autor: Kathi »

Masz racje co kot to inne brzuszki i inne karmy do zaakceptowania przez wrazliwe brzuszki. :-/////
Ale trzymam kciuki <ok> ze ci sie w koncu uda i bedziesz zadowolona z ToTW rybnej oraz kotkom bedzie dobrze sluzyc ;-))
Awatar użytkownika
Olamakota

Post autor: Olamakota »

Przepiękne koty :kotek: :kotek:

Ja jestem zagorzałą miłośniczką pasków, cętek, dymów, cieni, etc etc etc.. :-) a dziś mój TŻ stwierdził, że jeśli kiedykolwiek zdecydujemy się na drugiego kota, to przekopiemy wszystkie hodowle w poszukiwaniu identycznego kotka jak Tyson - cudo <zakochana>

btw widzę, że macie drapak Natural Home II i koty chętnie z niego korzystają.. zastanawiam się czy go zamówić.. warto? <roll>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Witaj Olu :-)

Tayson pęka z dumy i dziękuje za komplement :-D

Drapak jest OK, teraz będzie na balkonie bo Rufi jest w fazie montazu.

Po roku użytkowania przez jednego kota troche wylaza nitki z pluszu.
polka gorna fajna i wygodna, ale z dolnej budki nikt nie korzysta.
Powinien byc tez lekko wyższy bo ciężko wyciągnąć sie kotu na
stojaco. Mimo tego oba koty go lubią i chętniej drapia te słupki niż grubasy Rufiego.
Jesli masz duzego, skocznego brytka lubiącego wysokość to musisz rozejrzeć
się za wyższym modelem, takie jest moje zdanie. No i nie jest zbyt ciężki, czasem
jak kot skoczy z rozpędu to się trochę chwieje. Nie wiem, czy pomoglam...
Awatar użytkownika
Olamakota

Post autor: Olamakota »

Kasik pisze:Witaj Olu :-)

Tayson pęka z dumy i dziękuje za komplement :-D

Drapak jest OK, teraz będzie na balkonie bo Rufi jest w fazie montazu.

Po roku użytkowania przez jednego kota troche wylaza nitki z pluszu.
polka gorna fajna i wygodna, ale z dolnej budki nikt nie korzysta.
Powinien byc tez lekko wyższy bo ciężko wyciągnąć sie kotu na
stojaco. Mimo tego oba koty go lubią i chętniej drapia te słupki niż grubasy Rufiego.
Jesli masz duzego, skocznego brytka lubiącego wysokość to musisz rozejrzeć
się za wyższym modelem, takie jest moje zdanie. No i nie jest zbyt ciężki, czasem
jak kot skoczy z rozpędu to się trochę chwieje. Nie wiem, czy pomoglam...
..a pewnie, że pomogłaś :-D

Waham się między Natural Home II i III.. trójka ma super wysokość - mój łobuz jest skoczny i podsufitowy, ale bocianie gniazdo w tym modelu ma tylko 40cm średnicy (zmierzyłam wczoraj śpiącego Gigiego - 40cm jak nic.. i to bez kończyn a przecież jeszcze urośnie) a dwójeczka właśnie ma fajną, górną platformę.. Budki Gigi też uwielbia - co noc śpi w swoim przyciasnym już domku :hidden: Podobają mi się takie lżejsze konstrukcje i plecionki w stylu eco więc chyba na któryś się zdecyduję :-)

Całuję słodkie kociambry :kotek: <zakochana> :kotek: <zakochana>
Aga L.
Agilisowy Rezydent

Post autor: Aga L. »

Ja mam III w dwóch mieszkaniach i zapewniam Cię, że brytyjczyk sześciokilowy mieści się w tej rozecie bez problemów, wszystkie cztery koty lubią ten drapak i korzystają z wszystkich półek, dodoatkowo ten model ma długi słup na którym mogą się swobodnie rozciągać. Ja jestem zadowolona, polecam <mrgreen>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Aga L. pisze:Ja mam III w dwóch mieszkaniach i zapewniam Cię, że brytyjczyk sześciokilowy mieści się w tej rozecie bez problemów, wszystkie cztery koty lubią ten drapak i korzystają z wszystkich półek, dodoatkowo ten model ma długi słup na którym mogą się swobodnie rozciągać. Ja jestem zadowolona, polecam <mrgreen>
Też kiedyś rozwazalam III i potem troche zalowalam, bo jednak II jest niska , wiec Aga dobrze radzi <ok>
Zablokowany