Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki
- yamaha
- Genius Loci
Re: Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki
<strach> ta cena !
- Miss_Monroe
- Moderator
Bezpieczeństwo naszych podopiecznych jest najważniejsze :-) . W dodatku to nie jest montaż na jeden sezon tylko na lata, więc mocowania siatki itp. widać, że są bardzo porządnie wykonane a za jakość się płaci
. Wchodziłam na stronę, którą podała Mago i firma daje bardzo długi okres gwarancji na siatkę jak i jej montaż także to ogromny plus <ok> . W lato mają nam wymieniać balkony także po tym całym zamieszaniu też będę się umawiać na osiatkowanie.
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Słuchajcie, ale ja nikogo nie zmuszam do wydawania takich, czy jakichkolwiek innych pieniędzy. Na pewno można taniej! Jak ktoś potrafi zrobić to wszystko sam, to brawo :-) Ja nie planowałam skakać po drabinie na 7 piętrze, nie chciałam sieci rybackiej i nie chciałam parapetu z tworzywa sztucznego, tylko właśnie ze stali nierdzewnej. Rozumiem też, że zlecając te prace komuś, muszę mu za to zapłacić. Mam co chciałam, podzieliłam się z Wami swoimi doświadczeniami i tyle :-)
- Mruczysko PL
- Hodowca
- Hodowla: Mruczysko *PL
- Kontakt:
Ładnie to wygląda, oby siatka ci się trzymała długie lata. Ja miałam podobną wcześniej na balkonie i jeśli się nie mylę, że to taka sama, to Pixelek ją przegryzł w kilku miejscach, ostrzył sobie ząbki. Najpierw ją cerowałam a teraz zamieniłam na cieniutką metalową. Tej nie ruszy. Ale takie czarnowidztwo tutaj uprawiam, przepraszam.
Niech się długie lata w dobrym stanie trzyma dla dobra kociastych i waszego <mrgreen>
Niech się długie lata w dobrym stanie trzyma dla dobra kociastych i waszego <mrgreen>
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
Mago super. U nas nadal funkcjonuje siatka z zooplusa, wzmocniona drutem. Robiłam sama więc nie jest tak pięknie, ale najważniejsze, że kolejny rok nam służy.
- mayero
Zabudowa balkonu
Ludziki, potrzebuję porady. Mieszkam na 4-tym piętrze i mam prawie rocznego brytka. Właśnie obudowalem siatka balkon zeby kicior nie próbował nauczyć się latać. Jest jednak jeszcze szpara przy podłodze. Wydaje mi sie że jakby się Norman postarał to się przecisnie. Pytanko jest następujące - czy obudowuje się balkony zeby kot podczas instynktownego ataku np na ptaka, nie wyleciał? Zastanawiam sie poprostu czy kot może być aż takim kamikadze zeby sie przeciskac przez szparę i wypaść.
Poradzcie coś proszę bo nie chciał bym bezsensowne szpecic balkonu dechami :-)
Poradzcie coś proszę bo nie chciał bym bezsensowne szpecic balkonu dechami :-)
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Przecisnąć się może z czystej ciekawości. Dołączyłam Twój post do istniejącego wątku, kilka postów wcześniej temat był poruszany, zerknij :-)
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Nie sądzę, aby była produkowana w takim kształcie, ale zawsze można dociąć, a docięcie zamaskować za np. kątownikiem.kinus pisze:Chyba nie ma wzmacnianej metalowej siatki, która miałaby taki dziwny kształt?
- mayero
Mago, ale ta moja szpara przy podłodze ma 5 cm. Myślisz ze przelezie?
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Nie sądzę :-) U mnie siatka na balkonie ma właśnie 5x5cm. Gdybyś miał malutkiego kociaczka, to trzeba by się zastanowić, ale prawie roczny brytek powinien być bezpieczny. Poobserwuj, czy będzie się tam wciskałmayero pisze:Mago, ale ta moja szpara przy podłodze ma 5 cm. Myślisz ze przelezie?