Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Re: Drapaki

Post autor: Mago »

Popieram podpowiedź Leny :-)
Awatar użytkownika
niesia

Post autor: niesia »

Półki mamy dwie a dodatkowo przydałaby się większa przestrzeń na drapaku
bo koty najczęściej śpią na najwyższej rozecie i chciałyby zwykle wszystkie naraz :-)
monikowa26
Kontakt:

Post autor: monikowa26 »

haha wiadomo musi być sprawiedliwie ;)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Dokupcie rozety na ścianę - napisz do forumowej Rmoni, moja znajoma ma dwie rozety od Niej. Są nawet lepiej i staranniej wykonane niż rozety od Rufiego i co również istotne- są tańsze ;-))
Jak będzie zamontowanych kilka rozet (np. trzy) dość wysoko, to każdy kotek będzie miał swoją miejscówkę i będzie szczęśliwy. Wam to miejsca nie zajmie, a dla kotów będzie raj <ok> Jak będzie przejście np. z półek na rozety to byłoby idealnie. Półki by Was w zasadzie grosze kosztowały.
Taki układ jest u Asi od Kacperka i Majeczki- zamieszczała nawet zdjęcia jak to u Niej wygląda i uważam, że wygląda to rewelacyjnie. Szkoda pieniędzy na nowy drapak, serio.
Awatar użytkownika
niesia

Post autor: niesia »

Bardzo dziękuję za rady jeszcze się nad tym zastanowię :-)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Zobacz sobie rozplanowanie przestrzeni w wątku u Asi :-)
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Post autor: Jaskier »

yamaha pisze:Tylko koniecznie sie pochwal, jak juz zrobisz, my tu bardzo lubimy Zosie-Samosie <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen>
Na początek będzie mały drapak http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/49259 bo i kotek mały. Jak się obrobię z moją częścią chaty to zajmę się Królestwem Jaskra i powiększę drapak. Mam już dwie dwumetrowe tuby tekturowe i materiału na półki, półeczki itp. Najgorzej będzie wyglądała współpraca z maszyną do szycia, to jednak jest narzędzie, którego nie używałem od lat... ;-)
Jak się uda coś zrobić to i fotorelacja będzie :-D
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Ten drapak to strata pieniędzy. Brytki są duzymi kotami szybko rosna. To wiesz bo czytałeś to forum. Budki na ziemi sa uzywane sporadycznie albo wcale. Potrzebne 70 cm słupa do drapania, solidna półka by bryt sie podłożył.
Czesto widzę jak ludzie probuja sprzedać taki drapak, bo kotek kompletnie nie korzystal.
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Tak jak Maga pisze, nie ma sensu kupować malutkiego drapaczka na 1-2 miesiące, bo dłużej nie będzie pewnie używany. Jeśli chodzi o budkę na dole to faktycznie, koty z nich nie korzystają. Mam jeden drapak z budka na dole i dopiero po 2 latach i wyniesieniu na balkon koty używają jako schronienie przed słońcem ;-))
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Dziewczyny maja racje :ok:
Jak chcesz cos malego, na szybko, na poczatek, radze raczej to (w cenie jak ten "Twoj") :
http://pupilexpert.pl/mykotty-drapak-vi ... 26015.html
Zablokowany