Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Re: Drapaki

Post autor: yamaha »

:lol: Najpierw zmienilo kolor jeszcze :rotfl:

Ale NA KONCU jednak wrocilo, uffffff :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

te drapaki można tez montowac jako półki http://www.pakamera.pl/dla-zwierzat-was ... 736746.htm
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Post autor: Jaskier »

yamaha pisze: 26 lip 2017, 14:58 Hmmm... promocja podrzucona przez Kamile na drapaki LUI sprawila, ze przypadkiem trafilam na to :
https://hubuform.pl/pl/p/Drapaklegowisk ... a-Wasy/858

Przy mojej lobuzicy, przy ktorej LUI wyglada jak po wojnie po 2 tygodniach uzywania, rozwiazanie ze sklejka wydaje mi sie super :serce:

Ktos probowal ? :yamaha:
Ale te wąsy też z tektury więc po 2 tyg będzie wyglądał tak samo :mrgreen:
Powieszenie tego jest dla ludzi o mocnych nerwach - wg mnie klej sklejka<->tektura lub między którąś​ z warstw tektury puści i kot wyląduje na glebie.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Jaskier pisze: 27 lip 2017, 08:54
yamaha pisze: 26 lip 2017, 14:58 Hmmm... promocja podrzucona przez Kamile na drapaki LUI sprawila, ze przypadkiem trafilam na to :
https://hubuform.pl/pl/p/Drapaklegowisk ... a-Wasy/858

Przy mojej lobuzicy, przy ktorej LUI wyglada jak po wojnie po 2 tygodniach uzywania, rozwiazanie ze sklejka wydaje mi sie super :serce:

Ktos probowal ? :yamaha:
Ale te wąsy też z tektury więc po 2 tyg będzie wyglądał tak samo :mrgreen:
Powieszenie tego jest dla ludzi o mocnych nerwach - wg mnie klej sklejka<->tektura lub między którąś​ z warstw tektury puści i kot wyląduje na glebie.

Sklejka jest tylko po bokach a od góry jest tektura :)
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Urządzam Kalutce jej koci raj i jestem na etapie :devil: szukania ciekawych półek wyłącznie i rozet wszystko musi być montowane do ściany ale to totalna porażka oczywiście jest Rufi ale oprócz niego ;-)) :roll: jak coś znacie lub macie bardzo proszę o linki :serce: :kwiatek:
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

Danusia pisze: 01 sie 2017, 06:54 Urządzam Kalutce jej koci raj i jestem na etapie :devil: szukania ciekawych półek wyłącznie i rozet wszystko musi być montowane do ściany ale to totalna porażka oczywiście jest Rufi ale oprócz niego ;-)) :roll: jak coś znacie lub macie bardzo proszę o linki :serce: :kwiatek:
Mozna na wymiar zrobic cos takiego jak ma np. Maga :) pewnie gdzies były zdjecia w watku drapaki-galeria. Fajnie to u niej wyglada, jak normalne polki, wg mnie duzo ładniej niz rufi, bo nie rzuca sie tak w oczy ze te polki sa kocie :)
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

sandra pisze: 01 sie 2017, 07:15
Danusia pisze: 01 sie 2017, 06:54 Urządzam Kalutce jej koci raj i jestem na etapie :devil: szukania ciekawych półek wyłącznie i rozet wszystko musi być montowane do ściany ale to totalna porażka oczywiście jest Rufi ale oprócz niego ;-)) :roll: jak coś znacie lub macie bardzo proszę o linki :serce: :kwiatek:
Mozna na wymiar zrobic cos takiego jak ma np. Maga :) pewnie gdzies były zdjecia w watku drapaki-galeria. Fajnie to u niej wyglada, jak normalne polki, wg mnie duzo ładniej niz rufi, bo nie rzuca sie tak w oczy ze te polki sa kocie :)
Sandra wszystko można :) mój mąż Kali i Kolorkowi już zrobił koci raj tu w Warszawie w mieszkaniu różne półki i półeczki ale teraz zupełnie nie ma czasu na takie rzeczy ,więc ja sama Kalutce muszę urządzić jej świat w naszym domu pod Warszawą likwiduje klasyczne drapaki :roll: i zamiast mają być słupy i słupiska :mimbla: i różne półki :devil: tak żeby spokojnie mogła wchodzić na szafy i witryny :mrgreen:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

To chyba najprościej i ładnie będą wyglądały półki z desek sosnowych a pod nie kupić takie kątowniki kute, jakiegoś fajnego kształtu. To chyba najtaniej i najszybciej wyjdzie. Tylko byś musiała sobie oszlifować deski i pomalować.
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

A ja myślę o drapaku zewnętrznym, w sensie na balkon - jakiś prosty typu słupek i półka, wysokość mniej więcej balustrady... tylko żeby nie zniszczył się od razu, jak tylko deszcz go smagnie. Kiedyś chciałam wynieść na balkon obecny nieco zdezelowany Trixie, ale Luby mnie przekonał że to kiepski pomysł, bo i to pluszowe obicie, i kartonowe słupki nie wytrzymają pierwszej mżawki. Może po prostu bez obić? Ale nie wiem, czy nie musiałby być jakoś specjalnie lakierowany?
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Moja Dorotka ma taki (trzeba trochę w dół przewinąć):

viewtopic.php?f=8&t=532&start=640

Trzeba by do niej napisać, jak się sprawuje jeśli chodzi o deszcz.
Zablokowany