DALIA Szkrabek*PL vel Mija
- PyzowePany
- Agilisowy Rezydent
Re: DALIA Szkrabek*PL vel Mija
Najgorsze za wami, dzielna dziewczynka
Ja też nie spuszczałam oka z Pyzy, a w nocy po moim zaśnięciu zdjęła kubrak w ciągu 30 sekund... <roll> <roll> koty to są naprawdę cwane i inteligentne zwierzaki <mrgreen>
Trzymam kciuki, żeby Mija w ogóle nie interesowała się ranką
Ja też nie spuszczałam oka z Pyzy, a w nocy po moim zaśnięciu zdjęła kubrak w ciągu 30 sekund... <roll> <roll> koty to są naprawdę cwane i inteligentne zwierzaki <mrgreen>
Trzymam kciuki, żeby Mija w ogóle nie interesowała się ranką
- komunikacja24
O patrz,nawet nie wiedziałam,że nasza siostrzyczka miała operację.....Dużo sił i zdrówka dla niej
Puchaty jak go kastrowaliśmy był jeszcze młodym kociakiem,miał około 5-6mcy i głosik miał jak "dziewczynka"....po kastracji głos został mu taki sam i teraz kto do nas przyjdzie Puchaty się nie boi i daje się pogłaskać i miauczy domagając się wiecej pieszczot...każdy jak usłyszy jego piskliwy głosik to się śmieje,że ma głos jak kastrat-no bo ma <mrgreen>
Puchaty jak go kastrowaliśmy był jeszcze młodym kociakiem,miał około 5-6mcy i głosik miał jak "dziewczynka"....po kastracji głos został mu taki sam i teraz kto do nas przyjdzie Puchaty się nie boi i daje się pogłaskać i miauczy domagając się wiecej pieszczot...każdy jak usłyszy jego piskliwy głosik to się śmieje,że ma głos jak kastrat-no bo ma <mrgreen>
- Hebe
- Kontakt:
Wet sama jej nie założyła bo od razu sikała w sumie nie wiem jaki to miało związek ale fakt faktem że ją paraliżuje w nim,zwłaszcza na łapkach, spróbuje zrobić taka osłonkę na sam brzuszek bez krępowania łapek,może łatwiej nam to pójdzie..Miss_Monroe pisze:Nie zdejmuj jej kaftanika. Jeśli dostała go od weterynarza to powinna ponosić kilka dni aby rana się trochę zagoiła i nie "kusiła" kotki.Hebe pisze:(...)Ubranko co jej nasza wet założyła to siusiała,więc póki spala zdjęła jej,teraz założyłam ale masakra,chodziła jak na szczudłach,strasznie ją krepuje,więc zdjęłam póki co bo cały czas ją pilnuje i na razie się raną nie interesuje (...)
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Dorosłe koty bardzo źle znoszą kubraczek. Być może Mija łatwiej przystosuje sie do kołnierza. Nie liczyłabym za bardzo, że koteczka nie będzie interesowała się ranką, będzie chciała zwyczajnie umyć brzuch, a język koci jest bardzo szorstki, zupełnie inny, niż psi, chociaż psy swoimi aksamitnymi jęzorkami też potrafią dużo szkód narobić. Roczna kotka na pewno nie będzie chciała się w kubraczku poruszać, trzeba to po prostu przetrwać.
Może Pani spróbować nałożyć skarpetę, ja tego nigdy nie robiłam, ale są osoby, które sobie chwalą takie rozwiązanie, instruktaż znajduje się tutaj >>>>>>>>>> .
Może Pani spróbować nałożyć skarpetę, ja tego nigdy nie robiłam, ale są osoby, które sobie chwalą takie rozwiązanie, instruktaż znajduje się tutaj >>>>>>>>>> .
-
- Hodowca
- Kontakt:
Polecam skarpetki dla mniejszych kotek i rękawy z elastycznych bluzek dla większych. Kotki bardzo szybko przyzwyczajają się do takiego "kubraczka".
- Hebe
- Kontakt:
Mijunia już ma nowy strój :-) nogawka moich leginsów :-) chodzi w nim bez problemu,siusiu też już zrobiła,do jedzenia cały czas idzie,dałam jej odrobinkę i ciągle maszeruje na chwiejnych łapkach do kuchni..mam nadzieję że najgorsze za nami,cieszę się ze jakoś ogarnęłyśmy temat ubranka bo załamałam się jak ona się zachowywała w tym od weta..
Dziękuje Wam bardzo za rady <serce> Jutro będą wyniki bo od razu zrobiłam takie podstawowe morfologia,Alat,Aspat,Kreatynina i Mocznik, to mam nadzieje że będę mogła prosić o zerknięcie na nie <oops>
Dziękuje Wam bardzo za rady <serce> Jutro będą wyniki bo od razu zrobiłam takie podstawowe morfologia,Alat,Aspat,Kreatynina i Mocznik, to mam nadzieje że będę mogła prosić o zerknięcie na nie <oops>
- Hebe
- Kontakt:
Darek pisze:Polecam skarpetki dla mniejszych kotek i rękawy z elastycznych bluzek dla większych. Kotki bardzo szybko przyzwyczajają się do takiego "kubraczka".
to prawda :-)
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Kciuki trzymam za szybki powrót do formy <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Jak się Mijunia dzisiaj czuje?
Z tymi kubraczkami to ja sama nie wiem, nam kubraczka nie kazano zakładać, Khaleesi chodziła z gołym brzuszkiem. Ale też nie była tą ranką mocno zainteresowana, więc nie było potrzeby jej ubierać w nic...
Z tymi kubraczkami to ja sama nie wiem, nam kubraczka nie kazano zakładać, Khaleesi chodziła z gołym brzuszkiem. Ale też nie była tą ranką mocno zainteresowana, więc nie było potrzeby jej ubierać w nic...
- Hebe
- Kontakt:
Wszystko już jest ok,pilnowaliśmy ją na zmianę z mężem,i przysnęliśmy ok 3 na chwilę,Mija tez niby spala ale jak się obudziłam z pól godziny później byla juz bez ubranka,pobudkę mieliśmy straszną bo Emi(mopsiczka) dostala kolejny atak padaczkowy ostatnio bardzo silne i częste...ech...Wracając do Mijuni już normalnie się zachowuje,siusia i chce jeść.takze chyba....uffff...a nam się dalej Wasze magiczne kciuki przydadzą bo idę dziś z córcią na noc do szpitala na pomiar hormonu wzrostu..co pól godz krew do badania...mam nadzieję ze jakoś to dzielnie zniesie....