Kacper w nowym domu

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
J'adore Jasmine
Hodowca
Hodowla: Ars Britannica*PL
Kontakt:

Re:

Post autor: J'adore Jasmine »

Dracanka pisze:Ahaaa...skoro tak twierdzisz...
Jasminka będzie miała w kwietniu dopiero 3 lata... nie wiedziałam, ze już wysłużyła się jako kotka hodowlana, nie pisała o tym ani Kasia, ani Ania... NIe wiedziałam, że już mają Ci ją sprezentować, jak to określasz... No cóż, może zwyczajne zapytam następnym razem :-) Ponieważ Jasminka jest z jednej z moich ukochanych hodowli, czytam ze zrozumieniem ...

Ja Ci dobrze życzę Bożenko kochana, ale ludzie na forum gratulują Ci wyimaginowane dokocenie, które nie wiadomo kiedy i czy wogóle dojdzie do skutku... Kacper poszedł do adpocji, bo źle dogadywał się z innymi kotami. A Jasia jest jeszcze taka młoda i zdecydowanie w planach hodowlanych... Tak więc nic nie rozumiem z tego wszystkiego...

I wiem też oczywiście, że Kacper jest u Ciebie rozpieszczany i bardzo kochany <serce>
Niemniej nie zawsze jest nam dane tyle kotów, ile sobie wymarzymy :-)
Oj, dawno tu nie zaglądałam. Dracanka, nie martw się, Bożenka jest dla mnie prawie jak Rodzina i sposób w jaki podchodzi do Kacperka totalnie rozbroił moje obawy. Kacperek nie akceptował naszych chłopców, a potem było mu zwyczajnie za ciasno..bo czym skorupka nasiąknie za młodu...
Poza tym, znasz numer, jak masz wątpliwości, dzwoń. Bardzo mi miło, że troszczysz się o bezpieczeństwo i dobre imię naszych kociaków.
No a jeśli chodzi o to, które kotki zmieniają domki i kończą karierę..cóż, nie zawsze piszemy o tym na forum. Tak to już jest, że kotki będą się zmieniać, a ja jestem zwolennikiem niezbyt długiej kariery hodowlanej u dziewczynek - gdy są młodsze łatwiej adaptują się w nowych domkach:)
Jasio trafiła razem z Twoją ulubienicą Sweety do Grażynki. Jest im tam dobrze, a Solisia zdaje się opanowała Pana Obrażalskiego.
Nie widziałam Cię ostatnio w naszym wątku, już nie lubisz naszych srebrek?
pozdrowienia
Ania
Awatar użytkownika
J'adore Jasmine
Hodowca
Kontakt:

Re: Kacper w nowym domu

Bożena pisze:Solcia już ma ładniejsze oczka tylko plamki pod oczkami ale płyn już zamówiony.Ato mój mały śpioszek

obrazek
Bożenko Kochana, niech Ci się Solisia dobrze chowa:) Cieszę się, że Kacper przełknął ten dramat:) Bohater nasz:)
Solcia ma brachycefaliczny krótki pysk i oczka przy każdej zmianie diety i otoczenia jej szwankują. Ot taka uroda. Jak już się zadomowi, to przejdzie z pomocą kropelek, a my przy sprzyjającej okazji podjedziemy w odwiedziny. Tęsknię za malutką i niedobruchem:)

Buziaki Bożenko i uściskaj nasze ogonki :)

ps. na zdjęciu miś Soli, którego ma od Światówki w Poznaniu. Wtedy przyjechała do Polski, a ja zgarnęłam misia z domu.. no i miłość rozkwitła. W jej skutek miś stracił nos, oko i ucho, ale i tak Soli zapakowała go ze sobą w podróż do nowego domu:) Był przy niej w tych dobrych i gorszych chwilach <3
Bożena

Post autor: Bożena »

Aniu Kochana Solcia w dzień się troszkę boi <strach> bo jej dosyć często przemywam oczka 3-4x zakrapiam 2x ,czyszczę uszka i Kacpuś czasem pogoni a w nocy opanowała mnie na maxsa.Śpi wtulona we mnie lub na mnie a Księciunio obok .Jak Kacperek ją goni to ona na niego mocno krzyczy i pazurki wyciąga ,ale nie jest żle,posłuchałam Twoich rad.Do przemywania mam optex i na zabarwienia specjalny płyn EYE CARE .Jeszcze raz Aniu dziękuję Ci <pokłon> za zaufanie i za te Moje kochane pieszczochy.Wygłaskaj :kotek: :kotek: :kotek: Waszą całą gromadkę ,którą miałam zaszczyt poznać.
Bożena

Post autor: Bożena »

Wypraszam sobie Aniu Kacpuś nie jest "niedobruchem"on jest zrozpaczony ;-( że musi się mną dzielić .Jeśli chodzi o odwiedziny to zapraszamy ,bardzo będzie nam miło.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Bożenko a mąż jak sobie radzi z kotami?mój cały czas powtarza że on kotów nie lubi <lol> ale widzę jak się z nimi bawi robi zabawki dla Misi bo ona lubi takie robione,nawet to małe łyse lubi siedzieć u niego na kolanach :-)
Awatar użytkownika
J'adore Jasmine
Hodowca
Kontakt:

Bożena pisze:Aniu Kochana Solcia w dzień się troszkę boi <strach> bo jej dosyć często przemywam oczka 3-4x zakrapiam 2x ,czyszczę uszka i Kacpuś czasem pogoni a w nocy opanowała mnie na maxsa.Śpi wtulona we mnie lub na mnie a Księciunio obok .Jak Kacperek ją goni to ona na niego mocno krzyczy i pazurki wyciąga ,ale nie jest żle,posłuchałam Twoich rad.Do przemywania mam optex i na zabarwienia specjalny płyn EYE CARE .Jeszcze raz Aniu dziękuję Ci <pokłon> za zaufanie i za te Moje kochane pieszczochy.Wygłaskaj :kotek: :kotek: :kotek: Waszą całą gromadkę ,którą miałam zaszczyt poznać.
Bożenko, pierwsze koty za płoty. Solniczka to mała bohaterka, da radę:)) A Kacper jak wiesz ma specyficzne potrzeby, więc jego ulubiony klaps za karę w nagrodę mu nie zaszkodzi:)) Byle nie za często, bo będzie męczył Soli, żeby dostać ulubioną "pieszczotę".

Wiesz, że jesteś u nas zawsze mile widzianym gościem:) Ściskam Was wszystkich serdecznie,
Ania
kotku

Post autor: kotku »

J'adore Jasmine pisze:
więc jego ulubiony klaps za karę w nagrodę mu nie zaszkodzi:)) Byle nie za często, bo będzie męczył Soli, żeby dostać ulubioną "pieszczotę".
No proszę proszę <lol> <lol> o S/M u kotów dotychczas nie słyszałam :haha:
Awatar użytkownika
J'adore Jasmine
Hodowca
Kontakt:

kotku pisze:
J'adore Jasmine pisze:
więc jego ulubiony klaps za karę w nagrodę mu nie zaszkodzi:)) Byle nie za często, bo będzie męczył Soli, żeby dostać ulubioną "pieszczotę".
No proszę proszę <lol> <lol> o S/M u kotów dotychczas nie słyszałam :haha:
Kacper to zdecydowanie SM, a może i BDSM ale to już podchodzi pod paragrafy:) Nie próbowałam, ale na szelkach lubił chodzić, więc ...hahah, sorry za okropne poczucie humoru.
A na poważnie, ma tak grubą skórę, że dopiero przy mocnym klepaniu coś czuje... taki z niego dziwny kot. Na pocieszenie dla Bożenki, znamy takich kotów więcej i to niekoniecznie z naszej hodowli.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Klapsy czy klepanie uwielbia Boguś myślałam że to normalne <lol>
kotku

Post autor: kotku »

Nie no, spoko :) Teraz uznaje się normę partnerską, czyli jeżeli drugiej stronie odpowiada to SM jest dozwolone <lol>
Jeśli zatem Boguś i Kacper lubią takie "pieszczoty" nikt nie powinien się czepiać <lol> <lol> <lol>
Zablokowany