Borgia, Arabica, Fado, Gatta, Negra, Raya, Ori, Perla, Vesper, Django, Ina, Bunia, Queenie, Junior i Kokido

Awatar użytkownika
agniecha
Agilisowy Rezydent

Re: Wątek dla "Starych"

Post autor: agniecha »

Tak było u Cleo . Przecież to córka Gatty :) Rok temu był kamień ,więc umówiłam się na jego zdjęcie i podczas zabiegu dwa zęby praktycznie wyleciały.Ponieważ mój wet mnie zna i wiedział ,że będę chciała je zobaczyć to zostawił pokazać mi te cuda . Zęby praktycznie nie miały korzeni. Wtedy zawiozłam Cleo do Pani doktor Klim (zęby zabrałam ze sobą).Na miejscu Pani doktor zrobiła prześwietlenie i wyszła z laptopem do mnie pokazać mi co jest .Cała prawa strona szczęki była zajęta absorbcją . Cleo nigdy nie straciła apetytu ,jest kotem głównie chrupkożernym ważącym 6,2 kg niezależnie od tego ,czy zęby po prawej stronie były ,czy ich nie ma . Jedyne co się zmieniło po usunięciu zębów to to,że z kota towarzyskiego ,będącego przy nas ,ale gdzieś obok zrobił się kot upierdliwy do bólu w żądaniu pieszczot i głaskania ,a do tego kot wiecznie zadowolony,chodzący po domu z ciągle zadartym ogonem i dupką nastawioną do miąchania .Tą zmianę ja absolutnie wiążę z usunięciem chorych zębów ,bo nastąpiła w niedługim czasie po tym i trwa . Kontrola na jesieni ,zabieram ze sobą przy okazji Tosię i nie ukrywam,że boję się ,choć u Cleo lewa strona paszczy była idealna,ale to było jakiś czas temu ..
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dziękuję Dorotko za tą obszerną relację :kwiatek:
Będę musiała się zabrać za ten temat. Cały czas to odsuwalam, bo strasznie przeżywamy z Tamisiem ten cyrk z wyjazdem do weta :zalamka:
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Moja Gattula :serce:
Gatta-2019lipiec17-02.jpg
Gatta-2019lipiec17-01.jpg
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

I Perełka :serce:
Perla-lipiec17-01.jpg
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Kocie córki absolutnie piękne, do tego Gatta jaka oczytana :shock: :serce: :serce:

Pół dnia przeżywam ten post, przeczytałam z zapartym tchem, dziękuję. Mąż też czytał i ciśnienie mu skoczyło, najchętniej wysłałby to od razu do wszystkich wetow, ale on wyrywny ;-)) U mnie podejrzanym jest Tysonek. Znalazłam już weta stomatologa, umówię.
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

Kochane :milosc: :milosc:
Nasza Eris miała długo niby tylko osad, potem niby tylko troszeczkę kamienia, aż w końcu na przeglądzie zeszłej jesieni okazało się, że już jest kamień, który wypadałoby usunąć. I przy okazji usuwania tego kamienia okazało się, że trzeba było też usunąć trzy zęby, w tym jeden górny kieł.
A od czasu posprzątania pyszczka Eris w ogóle się nie ślini, chyba że przy głaskaniu. Wcześniej zdarzało jej się ślinić - po tej stronie, gdzie był ten popsuty kieł - i żałuję, że się nie uparłam, żeby czyścić wcześniej, bo ją musiał ten ząb boleć, ale dałam się zwieść małemu osadowi :(
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Cudne obie :serce: :milosc:
A Gatta to nóżki trzyma ślicznie jak Elżbieta Jaworowicz :D
Awatar użytkownika
Justi_x
Agilisowy Rezydent

Post autor: Justi_x »

Dziękuję za ten wpis. Tak, właśnie moja Luna nie do końca mi się podoba. Biegnę umawiać do doktor Klim. Tajfun ma ząbki czyściutkie, więc na razie dam mu spokój, bo to dzieciak jeszcze.
Awatar użytkownika
Anka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Anka »

To ja tutaj robię poczytam itd
Dzisiaj byliśmy w serwisie u weta. Pomijam, że pani nadal twierdzi, że oba koty grube, bo to chyba jedyne Brytyjczyki, które widuje. Lucek zęby ok, trochę osadu, kamień podobno nie, więc luzik. Nori, cóż... podobno kwalifikuje się do zdejmowania kamienia. Podczas poprzedniej wizyty było jeszcze ok. Skorzystałam z okazji i powiedziałam co i jak było u Gatty i Perli, i usłyszałam, że faktycznie trzeba Nori pilnować, tym bardziej że kamień itd, nasza wet podobno kamień zdejmuje, ale rentgena zębów nie robi.
Ponieważ podejrzewam, że całe forum aktualnie tu zagląda, to może ktoś wie, gdzie w Poznaniu dobry koci dentysta się znajduje?
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Oba koty sprawdziłabym z RTG, Lucka ze względu na wiek, a Nori ze względu na mamę. Spróbuję się dowiedzieć :)
ODPOWIEDZ