Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

madziulam2 pisze:
Dracanka pisze:Dodam tylko, że rozeta o średnicy 45 cm jest naprawdę wielka, w zasadzie jeśli kot lubi spać wtulony w drugiego- to i dwa się zmieszczą.
tak, tak <!> <!>
Kotuśki świetnie razem wyglądają. Fajna parka.
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

Agnieszka7714 pisze:
madziulam2 pisze:
Dracanka pisze:Dodam tylko, że rozeta o średnicy 45 cm jest naprawdę wielka, w zasadzie jeśli kot lubi spać wtulony w drugiego- to i dwa się zmieszczą.
tak, tak <!> <!>
Kotuśki świetnie razem wyglądają. Fajna parka.
uwielbiam je razem i każdego z osobna i nie ważne że są tak inni
Awatar użytkownika
Patrycja
Kontakt:

Post autor: Patrycja »

Estera, jak tam Twoj drapak? robi sie ?

ja wyslalam maila z prosba o wycene drapaka mojego projektu do rufiego i do hakana, rufi w sztruksie wyszedl taniej niz hakan, ale zamowie u hakana

jestem pod wielkim wrazeniem tym jak sie zajeli moim mailem, dostalam kilka maili, z dokladnymi opisami, rysunkami - super :)

i robia te drapaki modulowo, czyli tak ze bede mogla pozniej domowic jakis slupek czy cos i dokrecic :)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Patrycja to pochwal się potem, jak już dotrze do Ciebie.
Awatar użytkownika
Patrycja
Kontakt:

to jeszcze troche, bo najpierw musze na niego uzbierac :)
Awatar użytkownika
EsteraR
Hodowca
Hodowla: EstiBri*PL
Kontakt:

Post autor: EsteraR »

Dzisiaj do mnie dzwonił właściciel firmy Hakan, że mój drapak jest już w końcowej fazie - w piątek mam dostać zdjęcia ze wszystkich stron - jeśli będę chciała coś jeszcze poprawić, zmienić - mam do nich napisać lub zadzwonić to naniosą wszystkie poprawki wg moich uwag - chcą żeby klient był zadowolony :)

Patrycja sprawdź sobie jaką średnicę słupów wyceniał Ci Rufi - z tego co się orientowałam to Rufi podstawowe słupy jakie daje to średnica 12 cm, a Hakan 14 cm - stąd też różnica w cenie może być - słup grubszy, więcej sizalu na owinięcie idzie :)
sprawdź w kosztorysie jakie Ci policzyli słupy i napisz - ciekawa jestem :)
Awatar użytkownika
Patrycja
Kontakt:

w Hakanie policzyli mi slupy 15mm - zapytali sie mnie jakie chce
w Rufim pewnie standardowe tak jak mowisz 12mm

ale super w tym Hakanie, pytaja sie o kazdy szczegol, a Rufi odpisal mi na odwal sie mam wrazenie <suchy>
Awatar użytkownika
EsteraR
Hodowca
Hodowla: EstiBri*PL
Kontakt:

Post autor: EsteraR »

poproś teraz Rufiego, żeby Ci zrobił wycenę ze słupami średnicy 15 cm - ciekawe jaka teraz wyjdzie różnica w cenie i gdzie taniej :)
Awatar użytkownika
Patrycja
Kontakt:

i tak jestem zdecydowana na Hakana - podejscie do klienta mnie urzeklo :)
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Patrycja pisze:ale super w tym Hakanie, pytaja sie o kazdy szczegol, a Rufi odpisal mi na odwal sie mam wrazenie <suchy>
Oj już tak nie złorzeczcie na tego Rufiego, bądź co bądź Hakan dopiero goni Rufiego :-)
Ja nie narzekałam na kontakt, nie był na "odwal się".

Podejście musi byc super na starcie, Hakan zaczyna, muszą wyrobic sobie "markę", skakac nad klientami, bo opinia się szerzy.
EsteraR pisze: z tego co się orientowałam to Rufi podstawowe słupy jakie daje to średnica 12 cm, a Hakan 14 cm
Z tym, że tylko PODSTAWOWE.
Większośc osób tu na forum zamówiło drapak z przedziału DLA DUŻYCH KOTÓW,
a brytki niewątpliwie takimi kotami są,gdzie jednak w standardzie jest słup 14 cm...
:-)
Zablokowany