Oby kubraczek nie stanowił jednak problemu <ok> <ok> <ok>
Cleo i Tosia Agilis Cattus*PL
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Re: Cleo i Tosia Agilis Cattus*PL
Szybko doszła do siebie koteczka
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Takie wieści to ja lubię :-) 
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Tosia chodzi tyłem <mrgreen> na kontroli idealnie , w brzuszku sucho , w pęcherzu robi się skrzep na ranie i jest czyściutko , siusia z krwią , ale to normalne,temperatura 39,5 bez leków . Dostałyśmy antybiotyk i lek przeciwbólowy w zastrzykach do poniedziałku, kontrola moczu plus usg za dwa, trzy tygodnie :-) jest super , a Tośka powolutku radzi sobie z kubraczkiem . Je , pije , kuwetkuje nawet delikatnie zapolowała na nowe piórka sunące po podłodze
Teraz muszę odespać anginę Paulinki ( czuje się całkiem dobrze tylko gardło jeszcze brzydkie ) i operację Tosi . Dziękuję Wam za wszystkie kciuki i dobre słowa
jak zwykle pomogły :-)
- Beate
- Agilisowy Rezydent
<tańczy> <tańczy> <tańczy>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Tosieńko, super... ciocia głaski przesyła

- Kamila
- Agilisowy Rezydent
no i fajnie <mrgreen>
Aga a napisz jeszcze skąd się ten złóg wziął, wet coś Ci tłumaczył?, czy to od diety czy samoistnie takie dziadostwo sie pojawia?
Aga a napisz jeszcze skąd się ten złóg wziął, wet coś Ci tłumaczył?, czy to od diety czy samoistnie takie dziadostwo sie pojawia?
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Cieszę się razem z Wami, super wieści
Tak na wszelki wypadek <ok> <ok> <ok>
Tak na wszelki wypadek <ok> <ok> <ok>
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Bardzo się cieszę, że Tosia tak dzielnie zniosła operację i pierwsze godziny po. A czy dostała naklejkę Super Dzielny Pacjent? <mrgreen>
Głaski dla kotuni

Głaski dla kotuni
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Kamila w osadzie moczu wyszły fosforany amonowo magnezowe , w ostatnim badaniu kiedy mocz był bardzo krwisty i Tosia posikiwała po kilka kropli te fosforany wyszły nieliczne ,wet powiedział mi , że widocznie zbiły się w kamień lub złóg i stąd nagle jest ich niewiele . W usg rzeczywiście widoczny był duży cień , po otwarciu Tosi okazało się ,że przesunął się on do cewki i był problem ze swobodnym wprowadzeniem cewnika . Teraz Tosia ma dostawać uropet po pół łyżeczki dwa razy dziennie i urinodol po tabletce , mam paski , więc będę sprawdzać ph , a mocz tak jak pisałam za dwa , trzy tygodnie kiedy pęcherz się wygoi . Skąd to się wzięło ? To chyba tak jak u ludzi , że są tacy którzy mają taką skłonność . Cleo je identycznie , a mocz ma idealny . Nie zgodziłam się na zmianę karmy ,więc będziemy suplementować jak to nie pomoże to wtedy będę myśleć . Ja wiem , że te złogi można rozpuszczać , ale u Tośki nie było czasu , za duże ryzyko zatkania cewki. Naklejki nie dostałaKamila pisze:no i fajnie <mrgreen>