Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Re: Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości
Ja mam takie drzwiczki już od dawna ale muszę małża zapytać :-) wiem ,że zupełnie bezproblemowo małż. wyciął dziurę i zamontował drzwiczki które kupiłam Zooplusie dla dużych kotów :-) tam zresztą była dokładna instrukcja.
- Marika
Danusiu jeszcze raz bardzo kochana Ci dziękuję ,zaraz wchodzę na stronkę Zooplusa i szukam :-)
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
- Marika
Danusiu bardzo fajne te drzwiczki i muszę przyznać, że są nawet i ładne, a przede wszystkim PRAKTYCZNE 
- *Basia
Dziękuję ślicznie za odpowiedź. Może wyda się to dziwne ale w jakiej odległości od siebie umieścić kuwetę i misi żeby nie nazywało się to, ze stoją za blisko siebie ? <shock> Myślałam, żeby kuwetę ustawić w pod jedną ścianą (będzie za kanapą) a na przeciwległej ścianie chciałam umieścić drapak, myślę że to będzie około 3,5m odległości. Miski chciałam postawić na ...parapecie. Tylko czy kociak je tam odnajdzie? Parapety są przedudownie szerokie, jeśli trafi mi się egzemplarz lubujący siedzenie na parapetach będzie miał rajSonia pisze:Na pierwsze dni kotek, kuweta i miseczki umieść w jednym pokoju. Tylko nie stawiaj misek z jedzeniem i z wodą koło kuwet, muszą stać w innym miejscu. Dopiero jak kotek się zadomowi i zacznie zwiedzać resztę mieszkania i będzie już się normalnie wszędzie poruszał, wtedy możesz mu tą kuwetę przestawić w docelowe miejsce, pokazując mu ją, żeby wiedział, że ona tam stoi. Myślę, że to przestawienie kuwety to możesz zrobić dopiero jak kot zaakceptuje psa i nie będzie czuł obawy przed nim, żeby sobie iść do łazienki.
- beev
Ja mam tak ustawione i kotkowi i się podoba. A miski mam tak po środku prawie. A parapetu takiego Ci zazdroszczę bo u mnie wąskie, jak Moris urośnie to się nie zmieści*Basia pisze:Dziękuję ślicznie za odpowiedź. Może wyda się to dziwne ale w jakiej odległości od siebie umieścić kuwetę i misi żeby nie nazywało się to, ze stoją za blisko siebie ? <shock> Myślałam, żeby kuwetę ustawić w pod jedną ścianą (będzie za kanapą) a na przeciwległej ścianie chciałam umieścić drapak, myślę że to będzie około 3,5m odległości. Miski chciałam postawić na ...parapecie. Tylko czy kociak je tam odnajdzie? Parapety są przedudownie szerokie, jeśli trafi mi się egzemplarz lubujący siedzenie na parapetach będzie miał rajSonia pisze:Na pierwsze dni kotek, kuweta i miseczki umieść w jednym pokoju. Tylko nie stawiaj misek z jedzeniem i z wodą koło kuwet, muszą stać w innym miejscu. Dopiero jak kotek się zadomowi i zacznie zwiedzać resztę mieszkania i będzie już się normalnie wszędzie poruszał, wtedy możesz mu tą kuwetę przestawić w docelowe miejsce, pokazując mu ją, żeby wiedział, że ona tam stoi. Myślę, że to przestawienie kuwety to możesz zrobić dopiero jak kot zaakceptuje psa i nie będzie czuł obawy przed nim, żeby sobie iść do łazienki.. Miski na parapecie też ze względu na psa. Żeby małemu nie wyżerał <roll>.
-
slawekrejek
Witam wszystkich...za 2 miesiące odbierzemy swojego ukochanego kocurka brytyjskiego...Jesteśmy w trakcie tworzenia wyprawki...Jaką kuwetę polecacie...krytą czy nie?? Jaki żwirek preferujecie??
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Poczytaj sobie kolego :-)slawekrejek pisze:Witam wszystkich...za 2 miesiące odbierzemy swojego ukochanego kocurka brytyjskiego...Jesteśmy w trakcie tworzenia wyprawki...Jaką kuwetę polecacie...krytą czy nie?? Jaki żwirek preferujecie??
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Na początek kotek powinien mieć taki rodzaj kuwety (odkrytą lub krytą) i taki rodzaj żwirku, jaki stosuje hodowca.
-
slawekrejek
Dziękuję bardzo:)Sonia pisze:Na początek kotek powinien mieć taki rodzaj kuwety (odkrytą lub krytą) i taki rodzaj żwirku, jaki stosuje hodowca.