Tak, zwykle pointy są mniejsze od solidów, ale właśnie - zwykle nie oznacza, że wszystkie, są już pointy, które spokojnie dorównują solidom. Allurka jest z tych mniejszych kotków, ale za to rodziła duże dzieci, takie po 130-150gr, które jako dorosłe kicie są wyraźnie od niej większe, chyba tylko Baltica będzie wielkości mamy, choć i tego nie byłabym pewna na 100%.cheshire pisze:To reszta chłopaków jest obecnie sporo większa od Balootka? Gdzieś mi się obiło, ze pointy BSH generalnie bywają mniejsze, ale chyba jak widać nie zawsze. A Baltisia na zdjęciach wcale jak miniaturka się nie prezentuje <mrgreen>
cheshire - u mnie to niestety Baloot jest rodzynkiem, o dziwo to samiczki były większe, choć spokojnie, w tej chwili raczej żadna ponad 5kg nie ma, Balooś jest największy, z tym, że jednej koteczce naprawdę niewiele brakuje do niego, a do roczku jeszcze 4 miesiące... podsumowując - po ważącej 3,5kg Allurce mam (a właściwie będę miała, bo tej drugiej już niewiele brakuje) dziewczyny takie wyraźnie ponad 5kg, w kierunku 6kg <strach> <mrgreen> ale mam też takie po 3,5-4kg, więc cały przekrój gabarytów. Balooś nie ma w tej chwili żadnej męskiej konkurencji, no poza Asterixem z poprzedniego miotu, ten jest wyraźnie większy, ale też starszy o 10 miesięcy, więc nie ma co porównywać.