Jak pomóc kotu w upał?
- Molly
Re: Jak pomóc kotu w upał?
Moje biedy strasznie się męczą Mieszkamy na ostatnim piętrze i teraz mocno już nagrzane mury i dach oddają ciepło 24 h/d - dziewczyny nie zczaiły idei z wiatrakiem, nie lubią go. Dużo wody staram się udostępniać i mają święty spokój cały dzień, tak robię, żeby im udostępnić wszystko na co mają ochotę, bo wiem, że same najlepiej znajdą sobie najchłodniejsze miejsce, choćby to było takie, które nie do końca mnie odpowiada - np. blat w kuchni - trudno umyję porządnie jak się kot wyśpi :-)
- Molly
mamy system dla kotów- może się komuś przyda. Dwa naprzeciw siebie rozstawione pudła, otworami skierowane do siebie- tak żeby koty miały takie budki - na pudła zarzucony mokry ręcznik, tak że powstaje namiocik, a pośrodku miska z kostkami lodu - moje dziewczyny siedzą w pudełkach, a od ręcznika i lodu mają tam chłodek.
- yamaha
- Genius Loci
Niektorzy tez zamykaja na noc na balkonie kota, ale nie wiem czy to godne polecenia <gwiżdże> <gwiżdże> <gwiżdże>
(zaraz mnie stad wywala )
- SZYLKRECIA
hahahahaha, jak ktoś ma balkon, to pewnie, świetna metoda <mrgreen>yamaha pisze:Niektorzy tez zamykaja na noc na balkonie kota, ale nie wiem czy to godne polecenia <gwiżdże> <gwiżdże> <gwiżdże>
Moja Muffisia leży na pralce w łazience, na sznurach wiszą mokre ręczniki...
Oczywiście chodzą wentylatory, Muffiś poleguje zwykle gdzieś w ich promieniu <mrgreen> W ogóle przesypia cały dzień, czasem się martwię, że coś jej dolega.... wychodzi na piciu, siku i jedzonko, głównie wieczorem, podziwia pejzaże za oknem <rotfl>
Też mieszkam niestety w bloku, na ostatnim piętrze, od blachy z dachu bije żar!
- Nowalijka
Ja na moim balkonie nie mam za chłodno.. jest od zachodu więc grzeje niemiłosiernie :p najchłodniejsze miejsce w domu to chyba łazienka
- Molly
Nowy patent się pojawił, pod koszyczkiem Effy zawinięty w ręcznik lód, lubi to
U mnie balkon nagrzany do nieprzytomności , ale nawet jakby było na nim chłodno, nie zamknęłabym tam dziewczyn, chociaż teraz widzę, że Effy śpi na płytkach w kąciku, gdzie najszybciej znika słońce, więc pewnie się już trochę wychłodziły.
Dziewczyny za to w nocy co się dzieje - stado słoni biega - całą noc - sąsiedzi złożą na nas skargę <strach>
U mnie balkon nagrzany do nieprzytomności , ale nawet jakby było na nim chłodno, nie zamknęłabym tam dziewczyn, chociaż teraz widzę, że Effy śpi na płytkach w kąciku, gdzie najszybciej znika słońce, więc pewnie się już trochę wychłodziły.
Dziewczyny za to w nocy co się dzieje - stado słoni biega - całą noc - sąsiedzi złożą na nas skargę <strach>
- Betuś
Ja zauważyłam, ze Forrest lubi leżeć na balkonie po suszarka z mokrym praniem
-
U nas mieszkanie jest na 1 stronie od rana do wieczora slonko zaglada namietnie.. rolety sa zasunięte ale są białe wiec za dużo nie dają chłodku ani cienia..
Księciunio - nie ważne jak na parapecie jest gorąco leży i patrzy się w swój TV
Grubcio - preferuje leżenie pod prysznicem w łazience..
Wodę maja porozstawianą w kilku miejscach w domku..probowalam z kostkami lodu ale bardziej traktują to jako zabawę...pt. wyławiamy to co tam pływa i w ogólnym rozeznaniu cała podłoga pływa
Księciunio - nie ważne jak na parapecie jest gorąco leży i patrzy się w swój TV
Grubcio - preferuje leżenie pod prysznicem w łazience..
Wodę maja porozstawianą w kilku miejscach w domku..probowalam z kostkami lodu ale bardziej traktują to jako zabawę...pt. wyławiamy to co tam pływa i w ogólnym rozeznaniu cała podłoga pływa
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
Re: Karmy mokre
Czy ktoś używał już SnuggleSafe Cool Pad mata chłodząca???
http://www.zooplus.pl/shop/koty/legowis ... yki/553930
http://www.zooplus.pl/shop/koty/legowis ... yki/553930
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
Jak kotu się spodoba i schłodzi się na sopel?