Bolek i Lolek i ich domek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Re: Domek dla bezdomniaków-przydomniaków

Post autor: Sonia »

Trudno stwierdzić co lepsze. Może dobrze by było zostawić dwa pokoiki, ale z małym przejściem, jeżeli kotki będą chciały być razem i się przytulać to przejdą do siebie, a jak nie będą miały ochoty na towarzystwo, to pójdzie każdy za ściankę i będą miały poczucie, że są osobno, choć blisko. Sama nie wiem, co by było najlepsze. Z drugiej strony, czy jak będą dwa wejścia, a w środku przejście, to czy nie będzie wtedy większa cyrkulacja powietrza na około, a tym samym trudniej będzie się zagrzać? <hm>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Tutaj znalazłam fajny wątek na temat budowy domków dla kotów: http://www.fundacjalepszyswiat.pl/schro ... acych.html
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Jak ma byc super wypasiony domek dla gorali, to i ja dorzucam moj cencik (bo nie grosik <mrgreen> ).
Atomeeeeeeeeeeeeerio, sprawdzaj konto, przybywam ! :haha: :haha: :haha:
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

<pokłon>

Dzwoniłam aby dopytać, czy od spodu nie będzie zimno leciało. Pani powiedziała,że domek w całości ma 80 cm.. więc ta luka między ziemią jest niewielka, ale za to zimno od podłogi nie będzie miało wpływu na ciepło w środku. Śnieg też nie zakryje wejścia, ani nie będzie się nosił do środka :)

Doczytam u ekspertów ile optymalnie wejść i jak rozdzielić pokoiki, aby koty miały tak jak trzeba..
Poproszę też o grubszy styropian :)

Idę czytać co i jak.. ojjj nie wiedzą bliźniaki co im tu ciocie szykują! <serce>
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Dzisiejsze nowe wpłaty:

Aga L. - 20
PyzowePan(n)y- 30
Ula- 20
Norka- 25
MoniQ- 30
Kajtek- 50

Ania z Gdańska- 10
Audrey- 15
Snusia- 40
Ozon-25
madziulam2- 30
Danusia- 20
Kasik- 50
Atomeria- 20

---------------
385 zł

"Im da­jesz więcej, tym większym się sta­jesz.
Ale pot­rzeb­ny jest ktoś, aby przyj­mo­wać.
Bo­wiem da­wać to nie znaczy tracić."

/Antoine de Saint-Exupery/
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

BARDZO WAM DZIĘKUJĘ.

Nie muszę pisać,iż jestem bardzo wzruszona,że postanowiłyście mi pomóc przy kupnie domku dla chłopaków. Dzięki WAM, nie będzie to zwykła budka, ale ciepły dom, gdzie im już ani wiatr, ani deszcz nie straszny.

Będę rozliczać wszystko na bieżąco. Jeśli pozwolicie, to za ewentualną resztę dokupię chłopakom jedzenie <oops> /zjadają około 400 gr mokrej karmy dziennie/

Jeszcze raz dziękuję. Obiecuję zdjęcia przydomniaków - bo szczęście w ich oczach będzie pewnie najlepszym co mogę Wam pokazać, za okazaną dobroć <serce>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Tylko pamietaj tez kupic kanape, dywan, ekspres do kawy i takie tam, no bo jak chlopaki beda gosci przyjmowac ? :haha:
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

yamaha pisze:Tylko pamietaj tez kupic kanape, dywan, ekspres do kawy i takie tam, no bo jak chlopaki beda gosci przyjmowac ? :haha:

<lol> <lol> <lol>
poproszę w takim razie dom z wyposażeniem.. jak któraś w Was mnie odwiedzi, to wasze koty pójdą do przydomniaków zwiedzać salony ( a zwiedzania będzie co najmniej na 45 min), a my u mnie pić kawę ..
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Fusiu aż strach pomyśleć, co się będzie działo, jak się w okolicy reszta kotków dowie, że u Ciebie takie apartamenty mają kotki. Gotowe się jeszcze przeprowadzić do Ciebie i będziemy musieli całe osiedle zakładać <lol> <lol> <lol>
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Sonia pisze:Fusiu aż strach pomyśleć, co się będzie działo, jak się w okolicy reszta kotków dowie, że u Ciebie takie apartamenty mają kotki. Gotowe się jeszcze przeprowadzić do Ciebie i będziemy musieli całe osiedle zakładać <lol> <lol> <lol>
<gwiżdże> <gwiżdże> <gwiżdże>
Zablokowany