Queen Holly Agilis Cattus*PL

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dodo21x

Re: Queen Holly Agilis Cattus*PL

Post autor: dodo21x »

Bawimy się laserem, sznurówką, piłeczką czy piórami łącznie dwie godziny dziennie. W sumie cały wolny czas spędzam na zabawie z Holly a Ona ciągle ma siłę na więcej.

P. S. Nie wiem jak kończyć zabawę z laserem, Ona go przecież nigdy nie łapie. Kieruje punkt w jedną z zabawek ale nie daje się nabrać.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Najlepiej przejść po laserku na jakąś zabawkę, którą można złapać, piórka, albo jakieś myszki na sznurku. Żeby mogła to złapać i sobie tarmosić już sama. Tobi to lubi takie zabawki, które mają ogonki z piórek i on potrafi dość długo leżeć i wylizywać te piórka, aż są całe mokre. Wtedy daje już sobie spokój.
Awatar użytkownika
dodo21x

Jak wspomniałem na Holly to nie działa, podbiega do zabawki, łapie i zdaje sobie sprawę że to nie był laser, szuka wzrokiem gdzie uciekł.
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

Super się bawi :milosc:
A może laserek na przysmaczka? Jedzonka chyba nie zignoruje i będzie miała "upolowane" :)
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Widzę ,że Agilisiaki mają podobne upodobania :lol:
Super rewelacyjna jest koteczka będzie przepiękna :milosc:

Moja Kalutka nawet dostała profesjonalny laser :devil: tylko ona już jako dorosła taki najmniejszy z profesjonalnych że sklepu z laserami .
U mnie po prostu po pół godzinie biegania w amoku za laserkiem wyłączałem w środku pudła :lol:
Teraz najbardziej kocha zabawki które mają dużo odnóg :lol: mrówa z nóżkami ze sznurka ostatni hit :mrgreen: w zęby i nosi po domu jakieś pseudo robale z nogami bo jest za co złapać. Piórek jako zabawek ja się boję bo mi się kiedyś najadła ich i okropnie wymiotowała ,więc na piórka trzeba uważać :) zawsze pod naszą kontrolą :mrgreen:

Filmiki :ok: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :milosc:
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

U mnie Liluch też nie daje się nabrać na upolowanie laserka, dlatego rzadko jej puszczam światełko, bo mi szkoda jej potem jak szuka punkcia. Ale spróbuj tak jak Luin sugeruje, na przysmaczek, może to na Holly zadziała.
Awatar użytkownika
dodo21x

Dziękuję Wam za rady, w nagrodę

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

O rany :shock: ja widzę poduszeczkę w kształcie diabełka :devil: :serce: :serce: :serce: To chyba będzie niezłe ziółko :lol:

P.S. Nie wszystkie koty dobrze znoszą zabawę laserkiem, np. moja Kaya. Bardzo jest potem sfrustrowana, chwilę pobiega, a potem tylko wodzi wzrokiem, jest strasznie zawiedziona, że nie upolowała zdobyczy mimo kończenia zabawy na misce, przysmakiem itd... Niestety nie trwa to u nas chwilę tylko kilka dni, miaukiem sie domaga wyciągnięcia zabawki, a przy tym jest bardzo nieszczęśliwa potem, dlatego u nas musiałam zrezygnować z tej formy zabawy. Szkoda, bo to dobra okazja do wybiegania kota :kotek:
Awatar użytkownika
dodo21x

Sam preferuje sznurówkę (choc czasem zakręci mi się w głowie) lub piłkę - sam się przy tym ruszam
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Diabełek :milosc: :milosc: :devil: ,a może to nowy tajny znak Agilisowa muszę stopersiki Kalutki obejrzeć :hidden: :lol:
ODPOWIEDZ