Poidła automatyczne, fontanny
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
Re: Poidła automatyczne, fontanny
Ja tez tak robie, i po dwukrotnym płukaniu Liluszka pije.
- BabaJaga
- Agilisowy Rezydent
My wyjmujemy samą pompkę a poidła i serwujemy jej kąpiel w occie, po czym wielokrotne płukanie wodą. W tym czasie w poidle chodzi pompka zamienna, natomiast ta pierwotna "czeka" aż ta pracująca się zakamieni i będzie do regeneracji.
-
Czesc,
Kupiłam miesiąc temu poidło catit. Zaczęło przeciekać przy kablu. Czy ja robie błąd przy czyszczeniu i źle go składam? Wydaje mi sie, ze robie wszystko dobrze bo części przylegają.
Kupiłam miesiąc temu poidło catit. Zaczęło przeciekać przy kablu. Czy ja robie błąd przy czyszczeniu i źle go składam? Wydaje mi sie, ze robie wszystko dobrze bo części przylegają.
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Który ? Mały ,czy duży ? Duży mam od dawna na małym sie nie znam
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Obejrzałam dużego Catita i jedyne co mi przychodzi do głowy to , że wlałaś za dużo wody . U góry misy jest otwór którym kabel wychodzi na zewnątrz i może tą dziurką przelała się woda ? Bo rozumiem , ze cieknie przy podłodze od strony kabla ?
-
Mam taki duży, niebieski. Tam jest taki czerwony znaczek który sie podnosi. Wlewalam wodę tak zr byl na maksa ten guziczek podniesiony i wtedy zaczęło sie wylewać na dole przy kablu.
-
Mam 2l ten niebieski wiec chyba to ten mniejszy. Ciagle cieknie od spodu... a znowu w instrukcji jest napisane, ze czerwony guziczek powinien byc na gorze co oznacza, ze jest wystarczająca ilośc wody w poidełku
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Przepraszam, ale nie wiem dlaczego umyśliłam sobie, że Catit to wyłącznie te stokrotki i o nich piszę. Teraz sprawdziłam, że nie tylko. Przykro mi, ale nie pomogę, ja mam stokrotki.
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Wiem, że ktoś już znalazł rozwiązanie zepsutej pompki w poidełku Drinkwell 360, ale nie pamiętam, jakie Jeśli powtórzę to samo, to przepraszam, ale nie umiem znaleźć. Zastąpiłam tę oryginalną pompką z poidełka Cat Mate, wszystko działa i NIE BUCZY Ta sama pompka pasuje też do poidełka z Tchibo, jeśli ktoś je ma. Tak sobie myślę, że będzie tak naprawdę pasować do różnych innych
- BabaJaga
- Agilisowy Rezydent
My mamy poidełko Cat Mate. Kupiliśmy je od razu z dodatkową (na zapas) pompką. Systematycznie raz na pół roku pompkę odkamieniamy, zastępując ją tą zapasową. W ten sposób poidełko działa już ponad dwa lata bezawaryjnie i cicho. Oczywiście, regularnie jest czyszczone wraz z filtrem przy każdej wymianie wody. Chwalę sobie ten sposób