Yolla pisze:Danusia pisze:A jak ten Pine wychodzi pod katem wydajności ?
Danusie , ja się nie wypowiem bo "przed chwilą" wsypałam do kuwety
Miss_Monroe pisze:według mnie gorzej maskuje zapachy
na zapachy najlepsze częste sprzątanie, więc to nie problem :-)
Zupełnie się z Tobą nie zgadzam
Systematyczne sprzątanie kuwet to podstawa dla każdego właściciela kota bez względu co do nich nasypiemy i to jest pewnik bez dyskusyjny ( chyba ,że ktoś lubi gdy urobek kota sięga daszku <diabeł> ),natomiast zapachy które się z nich wydobywają to zupełnie inny problem .
Ja mam dwie kuwety w różnych pokojach , no jakby mi zapach lawendy jeździł po nosie na okrągło to moja alergia dobrze dałaby mi popalić ,natomiast delikatny zapach pudru dziecięcego kompletnie mi nie przeszkadza tym bardziej ,ze jestem mamą i takowy puder kiedyś używałam.
A teraz pozostaje kwestia z czego jest wykonany dany żwirek , jak dana baza wchodzi w reakcję z moczem i fekaliami kotka czyli jak pochłania i jak maskuje te zapachy.
I tu bywa bardzo różnie , dzisiaj jak porównuje CBE+ sama siebie podziwiam ,że takie wonie potrafiłam tolerować , Golden Grey jest bardzo dobrym żwirkiem jak dla mnie ,bentonit jest świetnym materiałem tylko każdy z nas ma inne powonienie i mamy inne koty w rożnych kolorach , różnie siadające w kuwecie to wszystko ma ogromne znaczenie .
Mocz naszych pupili też rożnie pachnie i to wszystko składa się na nasz problem i odpowiedż na pytanie który żwirek będzie najlepszy :-)
Także podnoszenie problemu sprzątania kuwety jako takiego ( przy ocenie danego rodzaju żwirku) jest co najmniej naprawdę nie na miejscu i bardzo brzydko pachnie