Lumi :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

ja też w takim razie dołączam do dalszych kciuków .... i za mamę aby w piątek wyszła do domu :-)
i za wyniki Lumi ... aby wszystko było dobrze ... :kotek:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Lumi, masz rację, wiara czyni cuda! Będzie dobrze <ok> :hug:
Awatar użytkownika
kosanna

Post autor: kosanna »

Z całego serca trzymam mocno kciuki, żeby się wszystko dobrze ułożyło! I dużo zdrowia mamie życzę :hug: <serce> Wiara naprawdę czyni cuda! Wiara, nadzieja i miłość. <serce>
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

Lumi pisze: A poza tym, zauważyłam, że jej futerko zmienia kolor <hm> co prawda nie widać tego na zdjęciach, ale brzuszek robi się siwi, ma też siwą plamke między łopatkami i dwa siwe placki po bokach na doopce <roll> na początku myślałam, że się pobrudziła, ale widze, że ciągle się myje, a futerko siwe jak było tak jest... tak powinno być?
To jak najbardziej normalne, nie ma się czy przejmować .
U pointów bardzo często kolor wychodzi na korpus, jasne znaczenie typu lila , liliowy szylkret itp. najczęściej wyłazi właśnie w postaci takich łatek na dupce i lekkiego przypruszenia na korpusie .
Lumisia wygląda ślicznie , ale wet ma rację - również bardzo okrągło :kotek:
Kto widział moją Sarę ten wie, że daleka jestem od krytykowania tuszy kociej <roll>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Dzięki Kamiko za odpowiedź, bo nie byłyśmy z Agą pewne, jak powinna wyglądać sierść u pointów.
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

Korpus powinien być w kolorze ecru , kolor znaczenia powinien być tylko we właściwych miejscach ale to nie realne , jeszcze takiego ideału nie widziałam :-D
Oczywiście kiedy kociaki są małe jest to bliskie ideału głównie jednak u jasnych kolorków ale z wiekiem i one puszczaja kolorek na dalsze partie ciała.
To jest tak zwany kontrast czyli znaczenie ładnie odcinające się od reszty ,
a nie zlewające się z korpusem.
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

Kamiko, dziękuje za wyjaśnienie <pokłon> teraz z Agnieszką, mamy jasną sytuacje :-)

dobra wiadomość! MAMA JEST JUŻ W DOMU <klaszcze> <serce> <klaszcze> <serce> bardzo się ciesze i mam nadzieje, że już wszystko będzie dobrze!

W piątek zadzwonił do nas weterynarz, wynik badania pod kątem FIP, słabo pozytywny :-( powiedział, że nie jest to powód do niepokoju, że to wcale nie znaczy, że koteczka może zachorować i żebyśmy nie panikowali. Została jeszcze krew i zlecił w labolatorium jeszcze jedno (inne) badanie. Wynik będzie w połowie tygodnia. Zmartwiłam się...

Lumi wczoraj skończyła 10 miesiecy <serce> <serce> <serce>
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pozdrawiam wszystkich serdecznie :kwiatek:
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Cieszę się Lumi, że Mama jest już w domu <ok>

a co do badań Lumi... trzeba być dobrej myśli, bo przecież wynik badań nie jest jednoznaczny z tym, że jest chora. Po prostu lekarze chcą sprawdzić drugi raz, żeby być 100% pewni ;-)) Trzeba być nastawionym pozytywnie i cierpliwie czekać na wyniki drugich badań które na pewno Cię ucieszą <klaszcze>

Trzymam kciuki za Twoją piękną umorusaną śnieżynkę <ok> <ok> :kotek:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Przede wszystkim, cieszę się, że mama jest już w domu <klaszcze> Życzę jej szybkiego powrotu do zdrowia <ok>
Lumi, śliczna koteczko z okazji 10 miesięcy życzę ci duuuuużo zdrówka, żeby pańcia nie musiała się o ciebie martwić i wszystkiego najlepszego, co kocie :tort: :kotek:
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Śliczna jest Lumi i jaka duuuża <shock> <lol> . Życzę małej wszyyystkiego najlepszego z okazji 10 miesięcy :kotek:
Zablokowany