Byczki dwa Tami & Tobi i na zawsze z nami Brysia*

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Soniu, muszę Ci pozazdrościć i kotków i weta. Mój Frodo wygląda podobnie (chodzi mi o brzuchol) i cały czas słyszę od weta "odchudzić" :hammer: U nas waga 7,5kg. Na nic tłumaczenia, że przecież Brytki mają taką budowę, że tu im troszku wisi i tam. On twierdzi, że za gruby :-( Klatę ma szeroką, potem zwęża się do doopki. A jak się połozy, to i wylewa się. No ale jak ma się nie wylewać, jak on taki wielki.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Agnieszko nie przejmuj się aż tak wetem. Większość z nich na co dzień mają większy kontakt z dachóweczkami i jak widzą brytka to zaraz im się wydaje, że za gruby. A fałdkę na brzusiu to nasze brysie mają, bo taka ich uroda. Najlepiej o zdanie pytać np. hodowców, bo oni mają styczność z brysiami cały czas. Ja się w sumie zdziwiłam, że nie powiedziała mi, że są za grube. Szłam z takim nastawieniem, że raczej powie mi, że odchudzać troszkę, więc się miło zdziwiłam, że jest ok.
Awatar użytkownika
Szopi
Hodowca
Hodowla: Mikołówka*Pl

Post autor: Szopi »

nasza Kota jest drobniutka (jak na Brytka), a i tak osoby, które nie znają tej rasy mówią mi, "jaka ona pucha i krąglutka" :) a gdy pokazuję tym osobom zdjęcia innych Brytoli słyszę "ale przecież ona mają nadwagę!"
Awatar użytkownika
mevik

Post autor: mevik »

Sonia pisze:Naprędce zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć. Szkoda, że o tej porze, co robiłam, to już nie ma za dużo światła. Tami nie chciał zupełnie współpracować, więc za bardzo nie było z czego wybierać. Za to Księżniczka Gryzelda chętnie dzisiaj się lansowała przed aparatem.
No to wstawiam :-)

Ktoś uwierzy, że to to lubi gryźć?
Lubi gryźć? Przecież to taka piękna niewinna księżniczka. Ja nie wierzę!! ;-))
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

mevik pisze:
Sonia pisze:Naprędce zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć. Szkoda, że o tej porze, co robiłam, to już nie ma za dużo światła. Tami nie chciał zupełnie współpracować, więc za bardzo nie było z czego wybierać. Za to Księżniczka Gryzelda chętnie dzisiaj się lansowała przed aparatem.
No to wstawiam :-)

Ktoś uwierzy, że to to lubi gryźć?
Lubi gryźć? Przecież to taka piękna niewinna księżniczka. Ja nie wierzę!! ;-))
Te słodkie minki i cudne oczka, to tylko ściema. Normalnie to lubi sobie mnie popodgryzać. Tylko czasem nie potrafi się zdecydować i raz mnie ugryzie, a zaraz potem wyliże. Takie to czułości mnie spotykają od mojej Gryzeldy <lol>
Beatam

Post autor: Beatam »

Soniu ja gdzieś wyczytałam że "podgryzanie" przez kociaka jest wyrazem jego przywiązania do osoby względem której to zachowanie przejawia i szczególnych relacji jakie go z tą osobą wiążą:-) nie wiem ile w tym jest prawdy,ale mi się to tłumaczenie podoba i tej wersji się trzymajmy <lol> jeżeli to prawda to mój Maniek kocha mnie nad życie <mrgreen>
Awatar użytkownika
tuska
Hodowca
Hodowla: BesiCatBri*PL
Kontakt:

Post autor: tuska »

Jakie śliczne zdjęcia <ok>
Awatar użytkownika
Marcel

Post autor: Marcel »

Piękne zdjęcia i piękne koty :ok:
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Beatam pisze:Soniu ja gdzieś wyczytałam że "podgryzanie" przez kociaka jest wyrazem jego przywiązania do osoby względem której to zachowanie przejawia i szczególnych relacji jakie go z tą osobą wiążą:-) nie wiem ile w tym jest prawdy,ale mi się to tłumaczenie podoba i tej wersji się trzymajmy <lol> jeżeli to prawda to mój Maniek kocha mnie nad życie <mrgreen>
To nic tylko pozazdrościć, że tak kocha, a Ty narzekasz Soniu. ;) Mój Robert jak sprząta kuwetkę to kitki zawsze wejdą i jeszcze coś mu pod nosem zostawią. Wkurza się niesamowicie, a ja mu tłumaczę, że to prezent w dowód wdzięczności <gwiżdże> Nie zrozumiesz kociej miłości dopóki sama jej nie doświadczysz.
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

madziulam2 pisze:ojjjjjj kusisz tym aparatem, kusisz!!
Noooo <diabeł>

Śliczne te koty na "nowych" fotkach... Ja to bym je na żywo chętnie zobaczyła- toż to byki są :kotek: :kotek:
ODPOWIEDZ